Dodaj do ulubionych

POMOZCIE!!!! -jestem zmeczona

24.01.05, 11:34
Jestem strasznie zmeczona..poradzcie cos!!!!!!
Moj siedmiomiesieczny synek bardzo pozno chodzi spac okolo
00:00-2:00 to jest dla mnie bardzo uciazliwe poniewaz po calym dniu jestem
strasnzie zmeczona poniewaz wsyztsko jest na mojej glowie..moj maz pracuje do
poznych godzin..wiec nigdy go nie prosze o pomoc przy wstawaniu do Emersona..
wprawdzie maly w ciagu dnia spi bardzo duzo..niektorzy doradzaja zebym mu nie
pozwala spac ale jesli on tego potrzebuje i jest marudny wiec co moge
zrobic..Dzisiejszej nocy zasnal o 1:00 i budzil sie co dwie godziny jestem
strasznie zmeczona...Poradzcie cos?
Nie przeszkadza mi wstawanie do synka w nocy tylko to ze pozno chodzi
spac..czy moze to byc czyms spowodowane?

Pozdrawiam Monika mama Emersona
Obserwuj wątek
    • mama-zuzi Re: POMOZCIE!!!! -jestem zmeczona 24.01.05, 11:54
      Podejrzewam, że późne chodzenie spać faktycznie może być spowodowane
      wysypianiem się w dzień. Moja mała chodzi spać ok. 19:00-20:00, ale wstaje o
      6:00-7:00. Potem w ciagu dnia śpi 1,5 godzinki (rzadko kiedy dłużej). Gdy była
      mniejsza (mniej więcej tak jak twój synek), to oprócz nocnego snu spała mi dwa
      razy w ciągu dnia średnio po 2 godziny. Muszę też dodać, że w ciągu nocy
      budziła się do cycusia, więc najwygodneij było mi spać razem z nią, bo
      przynajmniej nie wybudzałyśmy się całkowicie ze snu. Jeżeli karmisz piersią, to
      śpij razem z synkiem. Wtedy może i będzie późno się kładł, ale razem też
      wstaniecie później. Możesz też wypróbować dokarmianie go na noc gęstą kaszką.
      Wtedy maluszek będzie bardziej najedzony no i być może szybciej zaśnie i nie
      będzie sie tak budził. Trudno tutaj poradzić coś konkretnego, bo każde dziecko
      jest inne i musisz próbować różnych sposobów.
      Pozdrawiamy.
    • kasiaaug Re: POMOZCIE!!!! -jestem zmeczona 24.01.05, 11:59
      witaj, niestety myślę że musissz powoli odzwyczajać synka od wielu dzrzemek w
      dzień.U nas bylo tak:Ewa spała 2 x w ciągu dnia tak po 1,5-2h-raz w poludnie a
      potem ok 17-18.I potem usypiała dopiero około 24.Zaczęłam jej nie pozwalać spać
      popoludniu tzn. początkowo budziłam wcześniej np. po poł godzinie-tak tylko
      żeby trochę odpoczęła i miała dobry humor smilei starałam się ją "wymęczyć" zabawą
      tak żeby potem "padła"Aż w końcu odzwycziła sie i teraz pada smile ok 20-21 wiem
      że nie będzie łatwo ijest to męczące...ale trzymam kciuki:_))
      Myślę jeszcze że ważna jest codzienna regularność -kąpiel bądz mycie
      przebieranie, karmienie i sen o podobnej porze- u nas jeszcze teraz kiedy Ewa
      jest np.cały dzień u babci i potem usypia w samochodzie w domu budzi się i
      szalaje do 12-1 w nocy

duuuużo cierpliwości dla ciebiesmilecałuski i powodzenia
    • coldynka Re: POMOZCIE!!!! -jestem zmeczona 25.01.05, 07:59
      mysle angel, ze niestety to kwestia tylko przyzwyczajenia.. moje dziecko budzie
      sie w nocy.. kilka.. kilkanascie razy.. jej rekord to 24..ma poltora roku, ale
      spac idzie o 20, kapanko, bajka, butla mleczka i spanie..w dzien spi 40 minut,
      nigdy nie byla spiochem, moim zdaniem musisz budzic dzieciatkow dzien,
      przemeczyc sie jeszcze tydzien..dwa.. poki nie wpadnie w nowy rytm.. wiem ze to
      trudne, wiem ile kosztuje nerowow czasem ale.. w taki sposob wykonczy Cie ..
      musisz sprobowac zmienic Mu rytm dnia, inny czas na spanie.
      pozdrawiam
    • lalka231 Re: POMOZCIE!!!! -jestem zmeczona 26.01.05, 21:07
      myśle że wybudzanie go w dzień ze snu to jedyny sposób.tak naprawde to dziecko
      potrzebuje jakis 20min na zregenerowanie sił w dzień więc po tym czasie go
      obudz.musisz sprawdzic te metode bo inaczej to on bedzie przestawiał rytm dnia
      jeszcze bardziej aż wkońcu jak wampirki bedziecie w dzień spac a w nocy buszować
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka