Dodaj do ulubionych

Ortopeda i usg bioderek -dr Siarkiewicz, ok? Inny?

25.01.05, 11:19
Poszukuję dobrego diagnosty usg i ortopedy, szukałam już na tym forum, ale
nie znalazłam informacji na temat dr Siarkiewicza, który przyjmuje w Wwie na
Waryńskiego. Zwykle jest lepiej, jeśli ten sam lekarz konsultuje i robi usg,
ale nie wiem czy w przypadku bioderek to dobry pomysł. Może lepiej zrobić
usg, np. u prof. Marcińskiego, a na konsultację u ortopedy wybrać się gdziś
indziej, tylko do kogo?
Poradźcie, dzięki smile
Obserwuj wątek
    • azosiolek Nie polecam 25.01.05, 13:46
      My bylismy u dr Siarkiewicza, ale szczerze mowiac nie bylismy najbardziej
      zadowoleni.
      USG wczesniej zrobilismy i z tym USG poszlismy na konsultacje. Pan doktor byl
      dosc obcesowy, nakrzyczal, ze bioderka to trzeba badac w tydzien po urodzeniu
      (mysmy byli w 6-tym tygodniu), ze USG ktorego on sam nie zrobi nie jest
      wiarygodne. Stwierdzil, ze Mati ma jakies przykurcze w nozkach, ze musi spedzac
      24 godziny na brzuchu (cyt. "przez pierwsze 2 dni bedzie plakal, a potem sie
      przyzwyczai"), zeby go karmic w pozycji pionowej (!!!). Ogolnie - nastraszyl.
      NA wszelki wypadek poszlam wiec jeszcze do innego ortopedy, ktory uswiadomil
      nas, ze przykurcz przywodzicieli czesto wystepuje u maluchow, a z bioderkami
      nic zlego sie nie dzieje. Na brzuchu - owszem, ale nie na sile. Karmienie w
      pionie w ogole bylo nieporozumieniem...
      • aurelia70 Re: Nie polecam 25.01.05, 17:22
        Dzięki za opinię. Rzeczywiście Pan niezbyt przyjemny, a co gorsza niezbyt
        kompetentny. Zawsze mam opór przed lekarzami, któzy świadczą 2 usługi: zawsze
        jedna z nich zrobiona przez innego lekarza jest niedobra. Tylko potwierdziłaś.
        Zrezygnuję więc raczej z tego pana i poszukam jeszcze na forum: może dr Okłot...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka