maja122 Re: zapalenie ucha? 28.01.05, 07:34 Witam Laryngolog podejrzewa u mojego 6-tygodniowego dziecka lekkie zapalenie ucha.Stwierdzil ze nie przepisze jeszcze antybiotyku tylko poczeka 2-3 dni i zobaczy czy rozwinie sie to dalej czy tez ustapi? Mam do was pytanie:jakie objawy towarzysza takiemu zapaleniu? Czy leczenie u takiego malucha wymaga pobytu w szpitalu? Czy moge wyjsc z mala na spacer? Odpowiedz Link Zgłoś
ezagraj Re: zapalenie ucha? 28.01.05, 21:41 Na spacer lepiej nie wychodz, objawy sa takie że maluch nie da się dotknąc do uszka nie chce leżeć na boczku bo ucho boli i czasem ma temteraturę. Możesz kupic olejek kamforowy namoczyc watkę i włożyć do uszka tylko nie za głęboko i posmarowac za uszami to pomaga bo rozgrzewa. Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
phyllis Re: zapalenie ucha? 29.01.05, 21:19 Ojej, tylko nie olejek kamforowy!!! Laryngolodzy kategorycznie zabraniają wlewanie olejku kamforowego do ucha w jakichkolwiek stanach chorobowych, bowiem grozi to uszkodzeniem błony bębenkowej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
azia2004 Re: zapalenie ucha? 29.01.05, 21:22 Witaj, moj synek 10 tyg mial zapalenie ucha z perforacja blony bebenkowej Zupelnie nic nie podejrzewalam. Trzy dni przed wyciekiem ropy z ucha byl pogodny i usmiechniety. Zadnej temperatury. Ale przypomnialam sobie, ze plakal przy jedzeniu (myslalam, ze to kolka lub denerwuje sie, ze mu za szybko leci. Bywal placzliwy, ale ja zupelnie nie wpadlam na to, ze moze to byc ucho. W koncu zostal bidulek napompowany Augmentinem i innymi swinstwami. NA pogotowiu lekarz sie zlitowal i poslal nas do domu, ale musielibysmy zostac, gdyby Tymek nie tolerowal antybiotyku doustnie. Gdy juz trafilismy do prywatnego laryngologa (super Pani doktor!) to sadze, ze skoncyloby sie na homeopatii. Zycze zdrowia Twojemu Maluszkowi. Asia Odpowiedz Link Zgłoś