Dodaj do ulubionych

zapalenie ucha?

28.01.05, 07:31
Obserwuj wątek
    • maja122 Re: zapalenie ucha? 28.01.05, 07:34
      Witam
      Laryngolog podejrzewa u mojego 6-tygodniowego dziecka lekkie zapalenie
      ucha.Stwierdzil ze nie przepisze jeszcze antybiotyku tylko poczeka 2-3 dni i
      zobaczy czy rozwinie sie to dalej czy tez ustapi?
      Mam do was pytanie:jakie objawy towarzysza takiemu zapaleniu?
      Czy leczenie u takiego malucha wymaga pobytu w szpitalu?
      Czy moge wyjsc z mala na spacer?
      • ezagraj Re: zapalenie ucha? 28.01.05, 21:41
        Na spacer lepiej nie wychodz, objawy sa takie że maluch nie da się dotknąc do
        uszka nie chce leżeć na boczku bo ucho boli i czasem ma temteraturę. Możesz
        kupic olejek kamforowy namoczyc watkę i włożyć do uszka tylko nie za głęboko i
        posmarowac za uszami to pomaga bo rozgrzewa. Pozdrawiam Edyta
        • phyllis Re: zapalenie ucha? 29.01.05, 21:19
          Ojej, tylko nie olejek kamforowy!!! Laryngolodzy kategorycznie zabraniają
          wlewanie olejku kamforowego do ucha w jakichkolwiek stanach chorobowych, bowiem
          grozi to uszkodzeniem błony bębenkowej!!!
        • azia2004 Re: zapalenie ucha? 29.01.05, 21:22
          Witaj, moj synek 10 tyg mial zapalenie ucha z perforacja blony bebenkowej sad
          Zupelnie nic nie podejrzewalam. Trzy dni przed wyciekiem ropy z ucha byl
          pogodny i usmiechniety. Zadnej temperatury. Ale przypomnialam sobie, ze plakal
          przy jedzeniu (myslalam, ze to kolka lub denerwuje sie, ze mu za szybko leci.
          Bywal placzliwy, ale ja zupelnie nie wpadlam na to, ze moze to byc ucho. W
          koncu zostal bidulek napompowany Augmentinem i innymi swinstwami. NA pogotowiu
          lekarz sie zlitowal i poslal nas do domu, ale musielibysmy zostac, gdyby Tymek
          nie tolerowal antybiotyku doustnie.
          Gdy juz trafilismy do prywatnego laryngologa (super Pani doktor!) to sadze, ze
          skoncyloby sie na homeopatii.
          Zycze zdrowia Twojemu Maluszkowi.
          Asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka