Dodaj do ulubionych

dziewczyny pomóżcie

15.02.05, 16:20
mam 7 tyg syna i od jakiegoś czasu robi 2-3 kupki zielone dziennie i jest w
nich śluz. podobno może to byś objaw alergi, ale z tego stresu ja właściwie
nic nie jem żeby mu nie zaszkodzić(kamapka sucha z plasterkiem polędwicy,
zupka warzywna i na kolację kanapeczka nic poza tym)nie wiem co mam robić .
coraz bardziej zaczyna mnie to martwić. dodam że w rodzinie mojej i męża nie
ma i nie było alergików.
poradzcie coś
z góry dzięki
kaśka
Obserwuj wątek
    • odojoachim Re: dziewczyny pomóżcie 15.02.05, 16:50
      czesc! nie wiem czy cie to uspokoij bo u mnie te kupki wystapily gdy malec
      mialniecale 3 tygodnie. przestraszona do pediatry pojechalam a on ze to kupy
      przejsciowe. i faktycznie nic mu nie bylo, nie plakal ani nic i po paru dniach
      mu przeszly dniach mu przeszly
    • hanka13 Re: dziewczyny pomóżcie 15.02.05, 17:20
      witaj,
      tez mialam taka ostra diete, a moj synek i tak tez takie kupki robil - po
      tygodniu poszlam do pediatry; zalecila podawanie lacidofilu 2 x po 1/2 kapsulki
      dziennie, rozpuszczone w moim mleczku - pomoglosmile
      a sluz w kupce pozostal, do czasu kiedy przestalam pic w ogole mlekosad
      pozdrawiam
      hanka
      • moniaweg Re: dziewczyny pomóżcie 15.02.05, 19:04
        No wlasnie! Moze przyczyna jest mleko - skoro jesz kanapki, to zapewne
        smarujesz maslem, a w masle jest mleko.
      • kaska791 Re: dziewczyny pomóżcie 15.02.05, 19:26
        No właśnie zapomniałam napisać że jem suchy chleb z wędlinką i niczym nie
        smaruje, więc to nie problem masła.
        pozdrawiam
        • mmgromacka Re: dziewczyny pomóżcie 15.02.05, 22:06
          a nie dodajesz do zupy pietruszki- bardzo uczula, ja się prawie zagłodziłam na
          diecie zupełnie niepotrzebnie i dopiero lekarka mnie uświadomiła, że to ona
          uczula. poza tym uczulające też jest wapno musujące, podczas karmienia należy
          brać w tabletkach: calcium gluconicum.
    • madzik78 Re: dziewczyny pomóżcie 15.02.05, 22:24
      Gdyby to byla skaza bialkowa to maly mialby tez uczulenie widoczne na
      buzce,zaczerwienione szorstkie policzki,chociaz niekoniecznie,moj synek tez
      robil dlugi czas takie zielone kupki i lekarka kazala dawac lakcid ale mowila
      ze czasem dzieci tak maja np jesli slabiej trawia,ale lepiej skonsultuj to z
      lekarzem,pozdrawiam
      • kaska791 Re: dziewczyny pomóżcie 16.02.05, 07:42
        Jedna z was napisał ze to moze byc skaza białkowa i objawia sie czerwonymi
        krostkami na policzkach które sa szorstkie. Mój syn ma krostki które wygladaja
        na tradzik, byłam z tym u dwóch pediatrów i jedna mi powiedział ze to tradzik
        niemowlecy, a druga ze to uczuleniowe. Smarowałam chlorochinaldinem w kremie, a
        potem watka nasączoną kroplami do oczu. Jest juz lepiej. Buzka nie wyglada jak
        u 16-latka ale jest szorstka. Wiec nie wiem czy to to własnie.
        • joanna1982 Re: dziewczyny pomóżcie 16.02.05, 11:25
          Moja niunia tez ma alergie i u niej na ciałku były zaczerwienione suche place
          (jakby liszaj). Pamiętaj że uczula również seler i pieczywo (gluten). Poza tym
          uczulac moze wszystko! Moja córeczka nie może jeść drobiu, ziemniaków,
          kalafiora, winogrona.
          Musisz powoli sama wyregulować dietę. Życzę powodzenia.
    • livja Re: dziewczyny pomóżcie 16.02.05, 15:06
      Zmartwię Cię - przyczyna może leżeć właśnie w kanapkach. Mojemu dziecku kolki,
      bóle i brzydkie kupy przeszły po moim przejściu na dietę bezglutenową, czyli
      bez zbóż. Najpierw odstawiłam tylko białko krowie, pomogło, ale nie do końca.
      Odstawienie glutenu (białka zbóż) załatwiło sprawę. Może to wydawać się trudne,
      ale naprawdę można ustawić sobie dietę tak, aby nie zawierała tych
      alergizujących składników a mimo to była bardzo wartościowa. Mi się udało.
      Powodzenia !
      (Podpowiem, że np. zamiast tradycyjnego chleba można jeść tzw. wafle ryżowe.
      Nie pij kawy zbozowej, nie jedz kasz, można natomiast spokojnie jeść ryż).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka