Dodaj do ulubionych

alergia na psa ????

17.02.05, 20:59
Mój sześciotygodniowy synek dostał jakichś krostek. Najpierw na twarzy,
teraz "schodzą" na ramionka. Krostki są mikroskopijne, z białą ropką w środku
na czerwonych plackach. Boję się, że to alergia na psa. Napiszcie proszę, jak
i kiedy objawiła się alergia na psa u waszych dzieci
Obserwuj wątek
    • anias9 Re: alergia na psa ???? 17.02.05, 21:07
      Ja też mam w domu psa i 8-tyg. synka..Mały nie ma alergii na psiaka,a białe
      krostki tez miał-zeszły po paru dniach!To normalne u malutkich dzieci, tzw.
      trądzik dziecięcy.Ale najlepiej poradzić się lekarza,byc może to rzeczywiście
      uczulenie..Pozdrawiam
      • magdalena1811 Re: alergia na psa ???? 17.02.05, 21:45
        Ja myslę że to raczej pokarmówka. U nas zaczynało się tak samo, z tym że my
        mamy kota, którego zaczęłam podejrzewać w pierwszej kolejności. W rezultacie
        okazało się że Szymuś ma skazę białkową, a kot jest Bogu ducha winny. Żeby się
        o ty przekonać, zrobiłam test skórny domowym sposobem, który zreszą doradził mi
        nasz pediatra.A wydlądało to tak: wyczesałam kotkowi kępkę kłaczków(sierści) i
        przykleiłam synkowi plasterkiem do nóżki( gdzieś w okolicach uda) na kilka
        godzin.Jeśli winowajcą będzie pies( lub w moim przypadku kot) skórka na tym
        miejscu będzie zmieniona(zaczerwieniona itp)Napewno to rozpoznasz.Ale, tak jak
        mówię, to będzie na 90% coś innego. Spróbuj i napisz koniecznie co i jak.
        Tymczasem pozdrowienia!
    • poleczka2 Re: alergia na psa ???? 17.02.05, 22:06
      Ja jestem uczylona na psa, miałam nawet robione na to testy alergiczne. U mnie
      to objawia się skórnie, jeżeli pies mnie polizał pojawiało mi się
      zaczerwienienie na skórze wokół ust, jestem też uczulona na kurz (np w
      bibliotekach nie mogę długo przebywać bo też mi się robi czerowna buzia) która
      tak samo się objawia. U siebie nie miałam krostek, tylko zaczerwienienie skóry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka