Dodaj do ulubionych

skończony 6 miesiąc

03.03.05, 10:02
Dziewczyny!
Poradźcie mi proszę moja Malutka wydawało mi się, ze rozwija się prawidłowo,
tzn. przewraca się z plecków na brzuszek i odwrotnie, chwyta zabawki,
przekłada sobie z rączki do rączki, zaczyna pełzać leżąc na brzuszku, siedzi
co prawda jeszcze nie samodzielnie ale zaczęłam się zastanawiac bo zauważyłam,
że ona nie chce podciągać się za dłonie do siadu, tzn. nie chce chwytac mnie
za palce czy dłoń jakby nie wiedziała o co chodzi. Powiedzcie mi bo strasznie
się martwię czy coś dzieje się nie tak jak powinno?
Obserwuj wątek
    • arita1 Re: skończony 6 miesiąc 03.03.05, 10:57
      Witaj.
      Prawde mòwiac nie wiem co ci doradzic.Nie wydaje mi sie,zeby twoja dzidzia
      miala jakis problem.Jedyne co mi przyszlo do glowy to to,ze moze twoja dzidzia
      nie rozumie ze powinna wykozystac twoje dlonie do podciagania.Moze powinnas
      potraktowac ten rodzaj cwiczenia jako zabawe.Poluz mala na lòzu,podlodze czy
      nawet w wòzku zlap jej raczki i na poczatku baw sie z nia w "husiu-
      husiu".Podciagaj ja delikatnie a potem pozwòl je opasc do pozycji lezacej.Musi
      jej sie podobac ta zabawa.Moim zdaniem po pewnym czasie mala zrozumie ze ma sie
      podciagac po dodaniu dloni.Spròbuj moze zadziala
      • rainbow12 Re: skończony 6 miesiąc 03.03.05, 17:45
        Dziękuję Ci bardzo za podpowiedź, chciałąm się też wytłumaczyć, że to nie jest
        jakieś moje zaniedbanie, do tej pory nie miaąłam po prostu powodu do niepokoju
        ale ktoś mi ostatnio zwrócił na to uwagę i zaczęłam się martwić biorąc pod uwagę
        fakt, że dzieci zaczynają się podciągać bodajże w okolicy 3 miesiąca i to
        włąśnie skłoniło mnie do szukania rady pośród e-mam.
        Pozdrawiam
        • arita1 Re: skończony 6 miesiąc 04.03.05, 10:47
          Droga rainbow,
          Nikt nie pisze o zaniebdaniu z Twojej strony.Wrecz przeciwnie,napewno jestes
          wspaniala mamusia.Byc moze zle zrozumialas to co chcialam ci przekazac.Dzieci
          maja wlasny charakter,upodobania.Innymi slowy kazde dziecko ma wlasna
          osobowosc,a to ze jedno podciaga sie w trzecim miesiacu a inne w dziewiatym o
          niczym nie swiadczy.Nie musisz sie tlumaczyc.Twoje malenstwo bawi
          sie ,przekreca,jest radosne,rosnie zdrowe,sama napisalas ze siedzi.Tak wiec
          fakt,ze sie nie podciaga po podaniu dloni o niczym nie swiadczy.Serdrcznie Cie
          pozdrawiam
    • jagulec Re: skończony 6 miesiąc 03.03.05, 22:15
      > przewraca się z plecków na brzuszek i odwrotnie, chwyta zabawki,
      > przekłada sobie z rączki do rączki, zaczyna pełzać leżąc na brzuszku, siedzi
      > co prawda jeszcze nie samodzielnie
      Wiesz co... moja mala jak miala 6m to mi zrobila prezent na urodziny i pierwszy
      raz przekrecila sie na brzuch. A na plecy 3 miesiace pozniej. Usiadla 10m. Nie
      wiem czy stanowi to dla Ciebie jakies pocieszenie, ale naprawde nie wiem czym
      Ty sie martwisz...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka