Dodaj do ulubionych

Od kiedy leżaczek?

08.03.05, 15:35
Kiedy można malucha kłaść na leżaczku?
Obserwuj wątek
    • zuzanna29 Re: Od kiedy leżaczek? 08.03.05, 15:44
      Ja moja Oliwke od poczatku kladlam albo na lezaczek (chicco skyline) - ma on
      regulowane oparcie, ktore mozna rozlozyc nawet do prawie poziomu. Dodatkowo
      kladlam Mala do fotelika-kolyski (chicco synthesis). Na poczatku mialam obawy,
      ze mimo wzystko dziecko jest lekko wygiete w tej kolysce, ale lekarz ortopeda,
      u ktorego bylam z Mala w 2 tyg zycia na USG bioderek powiedzial, ze te foteliki
      sa bardzo dobre na bioderka i bardzo dobrze jest ukladac w nich dziecko -
      jednak na poczatku max do 2 h./dziennie. Dodatkowo powiedzial, ze dziecko w
      brzuchu jest przeciez mocno zgiete wiec taka postawa dla noworodka jest
      normalna i co wiecej dziecko czuje sie w niej bezpiecznie. Tak wiec my z
      lezaczka i fotelika korzystamy codziennie od 4 m-cy ;o)
      pozdrawiamy
      • niki129 Re: Od kiedy leżaczek? 08.03.05, 16:45
        My mamy taki najzwyklejszy lezaczek kupiony w supermarkecie - okazalao sie ze
        dla malego ktory jest rehabilitowany jest idealny (spr go pani rehabilitantka)
        bo maly lezy jak w hamaczku. Na nim bylo napisane ze jest od 3 miesiaca zycia,
        ja kladlam malego jak mial 2 z kawalkiem. Jest dobry dla takich brzdacow bo
        siedza zgiete - bujaja siesmile- a nie nadwyrezaja kregoslupa. W foteliku
        samochodowym lekarka powiedizala ze dziecko moze siedziec max 1,5 godz bo
        bardzo obciaza kregoslup

Nasz Antek
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=19877556
        • lidias82 Re: Od kiedy leżaczek? 08.03.05, 21:28
          My kładliśmy od początku. Niesamowita wygoda, bo mogłam zabrać maleństwo do
          kuchni, coś robiłam, a on spokojnie sobie obok lezał. Mamy leżaczek chicco
          skyline.
          • magdalena1811 Re: Od kiedy leżaczek? 10.03.05, 11:30
            Wygoda to może jest dla tych mam, których dzieci chca w tym siedzieć, bo mój
            mały na przykład nie przepada...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka