pasmal 08.03.05, 15:35 Kiedy można malucha kłaść na leżaczku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzanna29 Re: Od kiedy leżaczek? 08.03.05, 15:44 Ja moja Oliwke od poczatku kladlam albo na lezaczek (chicco skyline) - ma on regulowane oparcie, ktore mozna rozlozyc nawet do prawie poziomu. Dodatkowo kladlam Mala do fotelika-kolyski (chicco synthesis). Na poczatku mialam obawy, ze mimo wzystko dziecko jest lekko wygiete w tej kolysce, ale lekarz ortopeda, u ktorego bylam z Mala w 2 tyg zycia na USG bioderek powiedzial, ze te foteliki sa bardzo dobre na bioderka i bardzo dobrze jest ukladac w nich dziecko - jednak na poczatku max do 2 h./dziennie. Dodatkowo powiedzial, ze dziecko w brzuchu jest przeciez mocno zgiete wiec taka postawa dla noworodka jest normalna i co wiecej dziecko czuje sie w niej bezpiecznie. Tak wiec my z lezaczka i fotelika korzystamy codziennie od 4 m-cy ;o) pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
niki129 Re: Od kiedy leżaczek? 08.03.05, 16:45 My mamy taki najzwyklejszy lezaczek kupiony w supermarkecie - okazalao sie ze dla malego ktory jest rehabilitowany jest idealny (spr go pani rehabilitantka) bo maly lezy jak w hamaczku. Na nim bylo napisane ze jest od 3 miesiaca zycia, ja kladlam malego jak mial 2 z kawalkiem. Jest dobry dla takich brzdacow bo siedza zgiete - bujaja sie- a nie nadwyrezaja kregoslupa. W foteliku samochodowym lekarka powiedizala ze dziecko moze siedziec max 1,5 godz bo bardzo obciaza kregoslup Nasz Antek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=19877556 Odpowiedz Link Zgłoś
lidias82 Re: Od kiedy leżaczek? 08.03.05, 21:28 My kładliśmy od początku. Niesamowita wygoda, bo mogłam zabrać maleństwo do kuchni, coś robiłam, a on spokojnie sobie obok lezał. Mamy leżaczek chicco skyline. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena1811 Re: Od kiedy leżaczek? 10.03.05, 11:30 Wygoda to może jest dla tych mam, których dzieci chca w tym siedzieć, bo mój mały na przykład nie przepada... Odpowiedz Link Zgłoś