Dodaj do ulubionych

Brak kupki u niemowlaka

23.03.05, 09:46
Mój 3 miesięczny synek robi kupki średnio co dwa, trzy dni, lecz ostatnio nie
było kupki już cztery dni, zaczynam się tym niepokoić tym bardziej, że przy
karmieniu piersią nie chce ssać, lecz na początku bardzo się złości i
krzyczy.Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • katarina000 Re: Brak kupki u niemowlaka 23.03.05, 10:15
      moj syn robil kupki co 4-5 dni.troche sie tym martwilam.zapytalam lekarza i
      powiedzial mi,ze dzieci karmione piersia tak maja.dopiero jak wprowadzilam stale
      pokarmy,czli jablko i zupki,synek robi kupki codziennie.zastanawia mnie jednak
      ta zlosc przed jedzeniem.moze boli je gardelko?
      • bobawka Re: Brak kupki u niemowlaka 23.03.05, 13:49
        Ostatnio miałam ten sam problem z córeczką - 2 m-ce. Też robiła kupki regularnie
        co 3 dni najrzadziej, aż tu nagle tydzień przerwy, całe 7 dni. Byłam z tym u
        lekarza, który powiedział że to normalne i może się tak zdarzyć jeśli karmię
        piersią. Fakt że po tygodniu były 4 kupki w ciągu dwóch dni a teraz znowu nic od
        4 dni i czekamy. Lekarz nie kazał stosować żadnych czopków ani herbatek dopóki
        dziecko nie ma zaparć, czyli jest spokojne i zachowuje się tak jak zwykle.
        Cierpliwości życzę i pozdrawiam.
        • julia002 Re: Brak kupki u niemowlaka 23.03.05, 17:48
          Witam.Ja też miałam taki problem z córeczką ( ma 2 m-ce).Poradziłam sobie
          pijąc zwykłą herbatkę koperkową 1 raz dziennie.Efekt u małej rewelacyjny.
          • rebeka555 Re: Brak kupki u niemowlaka 23.03.05, 22:30
            Witam
            Moja mała robi kupke raz w tygodniu zazwyczaj w niedziele, czasami "zapomni" i
            kupki nie ma jej rekord to 11 dni bez. Teraz ma 4 miesiace. Zgłaszalam sie z
            tym "problemem" do calego sztabu lekarzy i jesli dziecko nie ma problemow typu
            zatwardzenie i meczarnie prz robieni kupki, jesli sa smierdzace baki, jesli je
            z apetytem to wszystko jest jak najbardzie OK smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka