Dodaj do ulubionych

Co się stało z moim dzieckiem?

23.03.05, 10:53
Jeszcze niedawno mój synek położony wieczorem do łóżeczka przesypiał do ok. 3
i budził sie na karmienie. Później wstawał o 7 rano. Od jakichś dwóch tygodni
ciągle marudzi w ciągu dnia, prawie w ogóle nie spi, a w nocy wstaje co 20
minut. Nie wiem, co się z nim dzieje, przyznam, że jestem już bardzo zmęczona
i czasami nie daję już rady. Dzisiaj w nocy obudził się o 2 (to już była
dziesiąta pobódka) i nie chciał usnąc do 5 nad ranem. Michaś ma prawie sześć
miesięcy i nie ma jeszcze ząbków. Czy mogłybyście napisać drogie e-mamy, co
sie stało z moim dzieckim?
Obserwuj wątek
    • izia30 Re: Co się stało z moim dzieckiem? 23.03.05, 11:43
      zeby rosną, dorosleje, wymaga nieco zmian w planie całego dnia. to trudny okres,
      ale jeszcze wiele takich zmian przed tobą. daj na kolację coś bardziej sycącego
      to dłuzej pośpi. skróć nieco spam\nie w dzien, to żeby bilans sie zgadzał będzie
      spać w nocy. zazdroszcze ci tego spania do 7, moja wstaje o 6 rano, i nic nie
      jest w stanie tego zmienic.
      • blamblam do izia30 23.03.05, 11:48
        mój synek tez wstaje o 6 lub wczesniej. I też nic tego nie moze zmienić
        (przynajmniej wszelkie próby do tej pory zakończyły sie niepowodzeniem) widać
        dzieci wiosne czują.....
      • lidias82 jeszcze małe pytanko 23.03.05, 11:50
        Co powinnam dojrzeć na dziasełkach, zeby rozpoznac, że to zabkowanie?
    • blamblam Re: Co się stało z moim dzieckiem? 23.03.05, 11:46
      no wiele wskazuje na to że to ząbki są przyczyną złego spania. Ale poczytaj
      wątki na ten temat na tym forum i na forum wychowanie. Jest bardzo wiele postów
      na temat kłopotów ze spaniem u malucha i na temat ząbkowania i jak sobie z tym
      radzić. U nas pomagają czopki viburcol. ale wiem że nie u wszystkich dzieci są
      skuteczne
    • izia30 Re: Co się stało z moim dzieckiem? 23.03.05, 12:38
      przy ząbkowaniu dziąsełka stają sie szerokie, rozpulchnione i czerwone, a
      dziecku sprawia przyjemność masaz po nich twoim palcem. także białe czubki ale
      to już póżniejsza faza.
    • isa2 Re: Co się stało z moim dzieckiem? 23.03.05, 12:41
      Calkiem prawdopodobne, ze to zabki. Moj Michalek tez tak sie zachowuje przed
      zabkowaniem. Jutro skonczy 7m i wlasnie wyszedl mu 4. zabek. Myslalam, ze
      oszaleje w ubieglym tygodniu. Strasznie marudny byl, nie dal sie odlozyc sad.
      • lidias82 A co na ząbkowanie? 23.03.05, 16:27
        A co na zabkowanie, zeby złagodzić ból dziecka? Czy sa jakies środki w aptece
        dostępne bez recepty? I co jeszcze mogłoby pomóc?
        • kamymama Re: A co na ząbkowanie? 23.03.05, 16:50
          Hej!
          Mi ostatnio koleżanki forumowe poleciły lek homeopatyczny Chamomilla "bolesne
          ząbkowanie" firmy Dagomed. Podaję to córci dopiero od wczoraj, ale koleżanki
          chwaliły:o) Acha, i przy homeopatii trzba pamiętać, żeby podawać regularnie, bo
          nie będzie działał, a efekty widać już po kilku dniach.
          • lidias82 do kamymama 23.03.05, 17:52
            A czy ten lek dostanę bez recepty? Już mi ręce opadają - malutki przed
            chwileczką zasnął, ale za 15 minut pewnie się obudzi i znowu zacznie się
            wrzask. I czy ten lek nie szkodzi dziecku, tzn. czy można się od niego
            uzależnić?
            • kamymama Re: do kamymama 23.03.05, 19:19
              Witam ponownie:o)
              To jest jak najbardziej bezpieczne - leki homeopatyczne nie szkodzą, nie
              uzależniają, a często maluchą pomagają!
              Kupisz w aptece, kosztuje ok.8-9 zł. Farmaceutka udzieli Ci instrukcji obsługi.

Jeżeli twoje dziecko skończyło 6 miesięcy to możesz na noc podać mu Nurofen dla
              dzieci w zawiesinie. Zadzwoń do swojej pediatry i się zapytaj o nurofen:o)

Mam nadzieję, że Ci pomogłam.
              Pozdrawiam.
              • aniutka009 Re: do kamymama 23.03.05, 19:40
                Moj synek ma 7 miesięcy spi od 20 - 9 rano, ale za to nie śpi w dzień. A robię
                tak że każdy dzionek obfituje w pełno zabaw, ćwiczeń, spacerów, a wieczorem
                dostaje więcej kaszki niż to napisane na opakowaniu robię mu nawet 300ml -
                wyhcodzi wtedy 6 łyzek kaszki ryżowej - zjada zasypia i śpi i śpi..czase,
                wstanie rano i zje sobie mleczko i dlaej śpi do 9.
                W dzień śpi dwa razy po 20 min, albo raz okoł o40 min. Ale kładę go w dużym
                pokoju przy muzyce, żeby wiedział że to tylko drzemka. W łożku śpi tylko w
                nocy. U nas pomaga smileAha i jeszcze dlugo wietrzę pokój smile) i mamy w nocy
                niezbyt ciepło..tak się lepiej śpi i dziecku i nam.,
    • lidias82 Re: Co się stało z moim dzieckiem? 23.03.05, 20:15
      Dziękuję Wam serdecznie za odzew. Widzę, że muszę przede wszystkim uzbroić się
      w cierpliwość i w siłę, bo takie ząbkowanie może potrwać dłuższą chwilę.
      Pozdrawiam
      Lidka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka