Dodaj do ulubionych

MAŁY NIE ZNOSI LEŻEĆ NA BRZUSZKU

24.03.05, 15:04
Mój synek ma 3 mies i tydzień i nie cierpi jak kładziemy dgo na brzuszku.Nie
podnosi główki tylko się drze w niebogłosy choć staramy się ćwiczyć co dzień
nic z tego nie wychodzi.Napiszcie czy miałyście podobne doświadczenia.
Obserwuj wątek
    • honi_29 Re: MAŁY NIE ZNOSI LEŻEĆ NA BRZUSZKU 24.03.05, 15:38
      Witaj w klubie winkMoje dziecko ma prawie 9 miesięcy i nienawidzi leżeć na
      brzuszku.Momentalnie się przewraca na plecki,o raczkowaniu nie ma więc mowy.Jak
      był w wieku Twojego chociaż na troszkę go kładliśmy,żeby uczył się ładnie
      podnosić główkę,a potem unosić lekko tułów.Nic z tego:płacz,wrzask i tyle
      było leżakowania na brzusiu.Ale wiesz co?Od dwóch dni,a raczej nocy śpi na
      brzuszku.Może i Twojemu przejdzie.Pozdrawiam,Honi z Piotrusiem
      • igor_ka1 Re: MAŁY NIE ZNOSI LEŻEĆ NA BRZUSZKU 24.03.05, 15:50
        Dzięki za pocieszenie poczekam te 6 mcy smile
    • black-cat Re: MAŁY NIE ZNOSI LEŻEĆ NA BRZUSZKU 24.03.05, 16:01
      Moja córeczka też. Ma 4,5 miesiąca i kładę ją bardzo rzadko. Okazuje się, że i
      bez ćwiczeń świetnie sobie radzi. Ładnie opiera się na przedramionach, rozgląda
      wokoło ale szybko się nudzi, złości i przekręca na plecy. I wtedy jest
      zadowolona.
    • lib Re: MAŁY NIE ZNOSI LEŻEĆ NA BRZUSZKU 24.03.05, 16:36
      Mój syneczek też tego nienawidził. Wszyscy wokół mnie straszyli i kazali mimo
      wszystko kłaść na brzuszku. Ale nie chciałam go męczyć. Teraz ma 16 miesięcy i
      uwielbia spać na brzuszku. Kładzie się na brzuszku na poduszce i tak zasypia.
      Widocznie teraz właśnie przyszedł na to czas. Pozdrawiam. lib
      • ankaanka do LIB 24.03.05, 17:28
        Witaj
        powiedz mi prosze a jak u ciebie było z przekręcaniem z brzuszka na plecki i
        odwrotnie??Normalnie to opanował mimo niechęci do brzuszka?? Zuzia ma 7m i
        jeszcze się nie przekręca sad
        pozdrawiam
        ania i zuzia
    • dziewanna5 Re: MAŁY NIE ZNOSI LEŻEĆ NA BRZUSZKU 24.03.05, 18:46
      Moja Olga tez tego nienawidzi ale jej nie męczę.Nie to nie. Teraz ma 6 mcy
      rozwija się swietnie więc widać można bez tego żyć smile))Umie się już obracać na
      plecy więc sama natychmiast zmienia pozycję jeśli tylko spróbuję...
    • packa761 Re: MAŁY NIE ZNOSI LEŻEĆ NA BRZUSZKU 24.03.05, 20:12
      Mój synek ma 3 miesiące i 2tyg. i tez nienawidzi leżeć na brzuszku.jak tylko go
      połózymy wręcz zanosi się od płaczu, potem trudno go uspokoić. Ja na wszelki
      wypadek dostałam od pediatry skierowanie do neurologa dzieciecego, wybieramy
      się tam 1 kwietnia.Teraz po troche kładziemy go na brzuszku , podnosi główke
      ale tylko na chwilę-generalnie cały czas ryczy, widocznie tego bardzo nie
      lubi.Pozdrawiam-Patrycja i Igorek
    • rafal_h1 Re: MAŁY NIE ZNOSI LEŻEĆ NA BRZUSZKU 25.03.05, 08:13
      Witam!

Mój synek (5,5m) też nie przepada za leżeniem na brzuszku. Jednak przejęty
      dobrym wpływem na zdrowie dziecka zacząłem go stopniowo przyzwyczajać - takie
      leżenie do pierwszego marudzenia. Początkowo byłą to minuta, potem dwie itd.
      Potem okazało się, że się po prostu nudzi - wystarczy zabawić go kiedy zaczyna
      marudzić i jakoś może wytrzymać dłużej wink Od trzech tygodni chyba zaczyna mu
      się podobać, ponieważ nauczył się kłaść główkę na boku i odpoczywać - wcześniej
      tylko rył nosem w kocu wink Tak więc może warto próbować?!

Pozdrawiam z Torunia
      Rafał
      • gosia128 Re: MAŁY NIE ZNOSI LEŻEĆ NA BRZUSZKU 25.03.05, 10:48
        Ja zaczęłam kłaśc ją jak zasnęła . Potem kładłąm jak jeszcze nie zasnęła ale
        była bardzo zmęczona i zasypiała. śpiąc przewracała głowe z boku na bok i
        ćwiczyłą mięśnie. Teraz juz lubi być na brzuchu i rozglądać sie wokół. (12 tyg)
    • mpenzi Re: MAŁY NIE ZNOSI LEŻEĆ NA BRZUSZKU 25.03.05, 19:49
      Moja córeczka (rówieśnica twojego maleństwa) też nie lubi leżeć na brzuszku ale
      wysoko podnosi głowę. Może zwróć uwagę czy ma dobrze położone rączki i się
      nie "rozjeżdża", przytrzymaj je złożone pod piersiami wtedy dzidzi łatwiej
      dźwigać główkę. Pozdrawiamsmile
      • moniaweg Re: MAŁY NIE ZNOSI LEŻEĆ NA BRZUSZKU 25.03.05, 20:22
        Moja corcia ma 4.5 m-ca i niecierpiala lezec na brzuszku, wyjatek: przed i po
        kapieli na golaska z checia wytrzymywala nawet 10 - 15 min. Przy czym glowke
        juz ok 2 m-ca podnosila bardzo wysoko, teraz prostuje raczki.
        Gdy kladlismy Ja na brzuszku odrazu sie przekrecala na plecki, a jak Jej nie
        wychodzilo "darla sie w niebo glosy".
        Ale...od dwoch dni lezy na brzuszku nawet do 10 min! na legendarnej smile macie
        Tiny Love Zoo i oglada z zainteresowaniem obrazki
        • alicja0 Re: MAŁY NIE ZNOSI LEŻEĆ NA BRZUSZKU 28.03.05, 21:40
          moja corka miala taki "rozlany" brzuch, stad zapewne nie lubila i nadal nie
          lubi lezec na brzuchu. Jednak staram sie ja co jakis czas klasc i moze od tego
          brzuch troche sie poprawil.
          Od rehabilitanta (corka ma obnizone napiecie miesniowe) nauczylam sie innego
          cwiczenia, ktore corka toleruje: klade ja na moich kolanach w poprzek, gdzie z
          jednej strony zwisaja jej nozki, a z drugiego mojego kolana zwisaja jej raczki
          i glowka. Moja noga, na ktorej opieraja sie jej piersi jest nieco wyzej, niz
          noga na ktorej opieraja sie jej biodra. Glowke nieco przytrzymuje dlonia za
          czolo, jesli corka nie wytrzymuje i opuszcza glowe - i tak kilka minut
          zabawiajac przy okazji przed oczami zabaweczkami. To cwiczy jej glowke i
          brzuszek.
    • mama_maksa Re: MAŁY NIE ZNOSI LEŻEĆ NA BRZUSZKU 29.03.05, 11:11
      Maksio polubił leżenie na brzuszku jak miał 6 m-cy (i to tylko żeby sie bawić
      albo rozglądać) A na brzuszku śpi dopiero od niedawna. teraz ma 12 m-cy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka