Dodaj do ulubionych

duży biust

28.03.05, 18:51
Zawsze miałam duży biust miseczka D i to w tej większej numeracji. W ciąży
naturalnie biust powiększył się,a już nie mówię o ile jest wiekszy teraz jak
karmię.Jestem trochę przerażona tym rozmiarem,karmię już 4 miesiąc i na razie
kiedy siedzę w domu nie bardzo przeszkadzają mi moje nowe rozmiary(fakt ze
nie mieszczę sie w swoje bluzki pomijam, jest mi normalnie ciężko,o kupnie
stanika już nie wspomnę).Wszyscy mi powtarzają że mój problem się skończy jak
tylko przestanę karmić ale dziewczyny drogie CZY NAPEWNO wróce do rozmiaru
biustu z przed ciąży?
Obserwuj wątek
    • tabaluga0 Re: duży biust 28.03.05, 20:00
      ja mam tez duzy biust , iedawno przestalam karmic ale jakos biust sie nie
      pomniejszył
      • moniaweg Re: duży biust 28.03.05, 20:19
        Ale Wam zazdroszcze smile ja mam bardzo maly biust, kiedy karmilam mialam
        miseczke "C" teraz znow "A" sad
      • mama_oli3 Re: duży biust 28.03.05, 20:20
        ja także nie mam małego biustu.mam rozmiar 85b , ale mój biust jest jędrny i
        wogóle się nie zmienił (wygląd brodawek i ich wielkość) . biust powiększył mi
        się o rozmiar. zawsze miałam czym oddychać smilekarmię piersią 4,5 miesięczną
        córcię i nie wiem czy po karmieniusię coś zmieni . Będe karmić Oleńkę gdzieś do
        roku więc jeszcze mam troche czasu na zastanowienia na ten temat .u mnie z
        biustem jest oksmile zwłaszcza , że mi się podoba (sexi)smilesmilesmile
        pozdrawiam i myślę , że wróci wszystko jakoś do normysmile
        • mojanoga Re: duży biust 28.03.05, 20:53
          Ja jeszcze karmię-biust nie uległ powiększeniu.Ale większość moich koleżanek ma po karmieniu...mniejszy biust niż przed ciązą!Śmiejemy sie ,że dzieci im piersi wyssalysmile
    • milorda Re: duży biust 28.03.05, 21:04
      TAAK!!! Nie martw się. Ja też panikowałam. Nie mogłam kupić stanika do
      karmienie, biust mnie przeważał. Czułam się jak monstrum. Przed ciążą zawsze
      duże D, DD lub E w zależności od firmy. Po urodzeniu dziecka "górna" garderoba
      do wymiany. Karmiłam 8 miesięcy i marzyłam by wbić sie w któryś ze starych
      biustonoszy.
      Po 2 miesiacach od zakończenia karmienia noszę przedciążową bieliznę smile. Dodam
      jeszcze, że waga wróciła do normy (jesli jeszcze masz dodatkowe kg to i są na
      biuście i musisz poczekać, aż wrócisz do swojej wagi). Ja panikowałam, ale
      jest ok. Mam nadzieję, że Cię pocieszyłam. Pozdrawiam.
      • driadea Re: duży biust 29.03.05, 09:58
        Nie wiem, nadal karmię. Zastanawia mnie jednak ten problem ze stanikiem. W
        sklepach pełno pięknej bielizny dla pań z dużym biustem (triumph, felina,
        avocado i inne). Przed ciążą miałam 70E, parę miesięcy po porodzie 80G, teraz,
        karmiąc już 1,5 roku (i mam zamiar nadal) mam 70F, więc powoli chyba wraca
        do "normy".
      • mamamegi Re: duży biust 29.03.05, 12:07
        Dzieki za pocieszenie a gdzie ty kupujesz takie wielkie staniki??u mnie w
        Częstochowie miseczka E to góra
        • driadea Re: duży biust 29.03.05, 22:54
          Ostatni w felinie, ale ma też triumph i internetowe avocado (ja tam nie kupuję,
          bo nie można przymierzyć, a to podstawa przez kupnem) smile
    • gosiatal Re: duży biust 29.03.05, 10:17
      Kochana nie wiem gdzie mieszkasz, ale u mnie w Białymstoku dostanie bielizny
      firmowej powyzej miseczki DD graniczy z cudem.
    • agness32 Re: duży biust 29.03.05, 10:23
      mam ten sam problem; biust jest mega wielki i nie mam co marzyc o najwiekszych
      stanikach z przed czasow ciazy...zadna bluzka,zaden stanik...karmie juz 7
      miesiac i ani o milimetr biust sie nie zmniejszyl i dzidzia mi nic
      nie "wyssala"; dla mnie to juz nie jest sexi wcale; DD 85; moze po prostu tez
      musze "ogolnie" schudnac, poniewaz po ciazy zostaly mi jeszcze dodatkowe
      kilogramy; pozdrawiam
    • shanna Re: duży biust 29.03.05, 15:47
      W ciąży piersi powiększyły mi sie o dwa rozmiary, podczas karmienia o jeszcze
      jeden. teraz wróciły do wielkości przedciążowej, ale niestety są zdecydowanie
      mniej jędrnesad( rozciągnięta skóra sie nie zbiegła wink
    • pandziksa Re: Wiem gdzie można kupić duży stanik 29.03.05, 20:10
      Ja dopiero staram się o dziecko ale jak zobaczyłam na allegro taką ofertę to od
      razu kupiłam. Kupiłam stanik firmy Emma Jane specjalny do karmienia. W sklepie
      internetowym mamadama jest po 89 zł. Wklejam link.
      www.mamadama.pl/?action=id&id=62
      Ja go kupiłam na allegro. Oczywiście nowy za 25 zł. Wklejam link.

www.allegro.pl/show_item.php?item=41973984
      Ta dziewczyna ma nick REWA 2004. trzeba do niej wysłać zapytanie o konkretny
      biustonosz. Z tego co wiem to ma tylko taki model. Ale rozmiary to nawet H, I,
      J. Pod biustem też wybór. W tej chwili nie ma wystawionych chyba żadnych
      aukcji. Kupiłam u niej już razem 3 biustonosze. Tam na dole na allegro mój nick
      to chmuraania. Możecie sprawdzić jakie i za jaką cenę. Bardzo się opłaca. W
      razie pytań piszcie na priv bo bardzo rzadko jestem na tym forum.
      • galela Re: Wiem gdzie można kupić duży stanik 30.03.05, 09:43
        Cieszę się że nie tylko ja mam ten problem.. Już chyba wolałabym mieć rozmiar
        A...Nie moge się wcisnąć w żadne staniki o starych bluzkach nie wspomnę. Ale
        przynajmniej córcia ma sie do czego przytulić.
        Pozdrawiam wszystkie dziewczyny z dużym biustem.
        • mamamegi Re: Wiem gdzie można kupić duży stanik 30.03.05, 13:40
          My cycatki musimy sie trzymać razem.A tak a propos czy któraś z was w ogóle się
          cieszy ze swoich rozmiarów, bo dla mnie to kooszmar.Płaskie mają lepiej
          • galela Re: Wiem gdzie można kupić duży stanik 31.03.05, 12:22
            Kiedys jak miałam rozmiar 70 D to byłam zadowolona ale teraz to tak jak
            napisałaś - koszmar!!
          • mama_zuzi1 Re: Wiem gdzie można kupić duży stanik 31.03.05, 12:35
            Pozdrawiam Was Cycatki Bardzo serdecznie!
            No cóż, ja także mogę się zaliczyć do tej "kategorii" wink) Noszę rozmiar 80D a w
            ciąży biust powiększył mi sie o jeden rozmiar (całe szczęście). Niestety
            piersia karmiłam tylko 2 tygodnie ale ku mojemu zdumieniu gdy zabrakło pokarmu
            biust szybko wrócił do stanu sprzed ciąży ale za to dużo bardziej jędrny niz
            dotychczas!! Jeśli chodzi o to czy lubie swoje piersi to szczerze mówiąc to
            nie, wolałabym mieć rozmiar B ale podnosi mnie na duchu mój kochany mąż, który
            twierdzi, że są najpiękniejsze na świecie i w żadnym razie nie chciałby żeby
            były mniejsze wink))

Pozdrawiam Was serdecznie

Dominika
    • dorotamoron Re: duży biust 31.03.05, 12:37
      Ciesze to sie chyba tylko z tego, ze sa osoby takie jak ja smile bo z mojego
      biustu to raczej nie. Przed ciaza kupowalam miseczke D lub E, w ciazy F. No i
      tak kolo F na razie jest. Moje marzenie to zeby po zakonczeniu karmienia
      chociaz do D lub E biust sie zmniejszyl. W wiekszosci sklepow staniki do
      karmienia sa w rozmiarze do D, juz pomine ze nawet jak na D to miseczka jakas
      mala, nie wspominajac o tym, ze stanik z samej bawelny to raczej takiego biustu
      nie utrzyma sad Fajnie sie chociaz komus wyzalic smile
    • elgosia Re: duży biust 31.03.05, 15:03
      Przed pierwszą ciążą C, w ciąży D i tak juz zostało. W tej ciąży urósł
      odrobinke, ale nadal wbijam się w D. Niby nieduży w porównaniu z Waszymi, ale
      mi się nie podoba. A te staniki do karmienia nie mają fiszbinek i biust w nich
      wisi, jakby stanika nie było. Koszmar.
      Mam jeszcze do Was pytanko. Trzymacie pierś przy karmieniu? W jakiej pozycji
      karmicie? Czy dzieci od początku obejmowały całą otoczkę? Mój synus nie dał
      rady - może dlatego źle ssał i musiałam dokarmiać?
      • mamamegi Re: duży biust 31.03.05, 16:47
        Ja przy karmieniu biust trzymam bo jedna pani pediatra powiedziała mi ze małego
        przygniotę sad(świetnie) ale w nocy jak karmię to przyznam że nie zawsze o tym
        pamiętam, a mały ma się dobrze.Ja na początku tez miałam problem z
        karmieniem,stosowałam kapturki bo miałam za duże otoczki i przez to non stop
        miałam zatory bo synek przez kapturki żle ściagał pokarm(też musiałam go
        dokarmiać bo się nienajadał pomimo tego że wszyscy lekarze mówili że to nie
        mozliwe,Ale fakt był taki że jak Igorek dostawał butlę to się uspokajał.Jak
        przestałam używać kapturków problem z zastojami pokarmu zniknął, i karmię już 4
        mc bez żadnego problemu
        POZDRAWIAM i dziękuje za liczne odpowiedzi
    • joa8 Re: duży biust 31.03.05, 16:34
      oj i ja się męczę. Przed ciążą 80D, a teraz (karmię od 3 miesięcy) to chyba już
      M albo P smile
      A tak naprawdę to coś między E, F a G (zależy od stanika) A najgorzej, że się
      tak dziwnie rozlał na boki, włazi pod pachy. Nie mogę się na siebie patrzeć w
      lustrze. Chude biodra, nogi, juz prawie płąski brzuch i ta masa u góry, hehehe.
      No cóz, wygladam jak... matka karmiąca.

Ale odkryłam fajne staniki do karmienia- niemieckiej firmy Anita, mają miseczki
      do H (www.anita.com/), można kupić w Wawie w Pępku Świata w Galerii
      Mokotów i w Maternity na Mazowieckiej. Ja mam najprostszy, CZARNY, dobrze
      trzymajacy model z lycry. Kosztował 100 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka