Dodaj do ulubionych

3,5-miesięczne dziecko, jak się z nim bawić?

12.04.05, 11:26
Moja corcia ma 3,5 miesiąca. Jak się z nią bawić, wspomagać rozwój?
Malutka potrafi nawet 40-60 min bawić się na macie edukacyjnej, śpiewam jej,
gadam, gadam, gadam, tańczymy.
Jak miała 2,5 miesiąca sama sie obróciła z brzuszka na plecki. Od tego czasu
powtórzyła ten wyczyn kilka razy.
Moze jakoś jej pomóc w tych obrotach?
Co wy robicie z maluszkami?
Doradzcie
Obserwuj wątek
    • opos771 Re: 3,5-miesięczne dziecko, jak się z nim bawić? 12.04.05, 11:33
      Mój synek kończy 3 miesiąc. Też nie wiem jak się z nim bawić. Z tą matą mnie
      zaciekawiłaś, aż 40 min-EXTRA.Przepraszam że nie na temat ale jak bedziesz
      mogła to napisz jaką masz matę.Przeważnie są cholernie drogie nawet te używane
      na allegro ok 200 stówek.
      Pozdrawiam
      Magda
      • jakasik Re: 3,5-miesięczne dziecko, jak się z nim bawić? 12.04.05, 11:48
        ja mam matę jakiejść polskiej firmy. zapłaciłam za nią 115zł. i jest super!!!!
        Pięknie wykonana, super żywe kolory, zabawki wiszące na niej wydają różne
        dziwięki (dzwoneczek dzwoni, piłka grzechocze, motyl ma coś w
        skrzydłach ......) na środku kwiatek z lusterkiem. Staś ma super zabawę.
        potrzfi leżeć i godzinę. nie musisz kupować maty za 200zł, rozglądnij się za
        tańszą.
      • in2 Re: 3,5-miesięczne dziecko, jak się z nim bawić? 12.04.05, 12:19
        My akurat mamy matę z tych droższych (Tiny Love Zoo)-dostalismy w prezencie.
        Czasem malutka tak szaleje, ze tylko te pałąki, na których sa zawieszone
        zabawki się wyginają smile . Ciagnieza te pluszaki, udeza w nie calkiem mocno, a
        jak sie znudzi to przeglada sie w lusterku umieszczonym w rogu
        Tak wyglada nasza mata www.allegro.pl/show_item.php?item=47342052
    • nalle_marta Re: 3,5-miesięczne dziecko, jak się z nim bawić? 12.04.05, 11:33
      Moja 3,5m też kilka razy się przekręciła i dalej cisza...
      Ostatnio na brzuszku "podciąga" pupę do góry i wsjo.
      Myślę, że pomagać na siłę nie ma co - dzieciaczki same wiedzą kiedy są gotowe
      do "wyczynów sportowych" wink
      Staram się tylko częściej kłaść ją na brzuszku - żeby mięśnie plecków i karku
      ćwiczyła - nie bardzo to lubi smile
      Też mata, karuzelka Tinylove - nie usypia tylko rozbudza big_grin, "rozmowy" i chyba
      wystarczy? No bo co jeszcze można z takim maluchem robić?
      • ewusia132 Re: 3,5-miesięczne dziecko, jak się z nim bawić? 12.04.05, 12:14
        Witam,nasza pani pediatra pokazala nam super zabawe-cwiczenia!!Polegaja one na
        tym,ze chwytam malego za nozki(1reka=1nozkawink) (kciukiem za lydke a reszta
        dloni za bioderko)i leciutko unoszac leciutko(!)dociskam nozki do brzuszka-to
        przygotowuje go do chwytania za lydke i stopki(co juz mu sie zdarzawink);nastepne
        cwiczenie polega na chwyceniu malucha dlonmi za nozki(1 reka 1 nozka) i fikamy
        sie na boczki(turlamy),wiem ze brzmi to sadystycznie,tak tez i ja pomyslalam
        jak nam pani demonstrowalasmileale to sprawia malemu przyjemnosc!zanosi sie i
        smieje sie w glos!w trakcie takiego turlania czasem fikamy na brzuszek i dalej
        na boczkismilemowie wam extra zabawa!!Nasz Antolek ma 3,5mies cwiczymy tak prawie
        miesiac!ale ten czas leci!!ale najlepiej zapytajcie swojego pediatry..smile
        pozdrwiam i milej zabawy!
        • sula_i_komary Meta edukacyjna 12.04.05, 12:23
          Kilka dni temu kupiłam matę Canpolu.Bardzo ładna, niczym nie rózni sie od tych za 200 i wiecej zł. a kosztuje nieco ponad 100- nowa!

sula i blizniaki
    • opos771 Re: 3,5-miesięczne dziecko, jak się z nim bawić? 12.04.05, 17:28
      Dzieki za odpowiedzi.Troche mi głupio że się wbiłam w inny temat -przepraszam
      • in2 Re: 3,5-miesięczne dziecko, jak się z nim bawić? 12.04.05, 21:30
        Nie przejmuj się smile, przeciez to temat pokrewny smile
        • dadzim Re: 3,5-miesięczne dziecko, jak się z nim bawić? 12.04.05, 21:46
          Witam, moja córeczka ma 3,5miesiące i za matąnie przepada, ale uwielbia bawić
          się zabawką gimnastyczną, na którą przywiesiłam dodatkowo kilka zabawek i
          kosztuje tylko około 50 zł.
          • katek77 Re: 3,5-miesięczne dziecko, jak się z nim bawić? 12.04.05, 22:46
            a co to za zabawka gimnastyczna? jak wygląda? gdize to można znaleźć? plisss poproszę o opis.
            pozdr.
            K.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka