Dodaj do ulubionych

samopoczucie po...

13.04.05, 11:01
Hej dziewczyny,

mam pytanie- jestem 2,5 miesiąca po porodzie. Nie dostałam jeszcze
okresu,czuję się fatalnie. Dokuczają mi bóle głowy, całymi dniami jest mi
niedobrze, ciągle jestem zmęczona(aż się wystraszyłam, że pomimo
zabezpieczenia i karmienia tylko piersią jestem znów w ciąży, ale chyba nie-
test nie wykazał).Dziewczyny, jak to jest u Was...czy to wynik zmęczenia
organizmu?

pozdrawiam

Sabina
Obserwuj wątek
    • opos771 Re: samopoczucie po... 13.04.05, 11:12
      A rodziłas z znieczuleniem?
      • weeneeth Re: samopoczucie po... 13.04.05, 11:30
        i tak i nie...rodziłam sama, ale poród zakończył się kleszczami i wtedy mnie
        znieczulono - nie wiem czym, bo stało sie to bardzo szybko, po prostu odpłynęłam
        • opos771 Re: samopoczucie po... 13.04.05, 13:01
          bo czasem po znieczuleniu przez pierwsze miesiace po porodzie boli głowa i robi
          sie niedobrze. Ja jestem 3 mieisace po porodzie z znieczuleniem i nie mam
          takich objawow ale podobno często się zdarzają.
    • honi_29 Re: samopoczucie po... 13.04.05, 13:03
      No proszę,a podobno nie stosuje się kleszczy czy próżnociągu.Teoria teorią a
      praktyka?Nie miałam tego problemu,bo miesiączkę dostałam 5 tygodni po cc.Wydaje
      mi się,że jesteś przemęczona.Niewyspana,zdenerwowana,zabiegana...Dziecko to
      wielki skarb,ale ile nas zdrowia kosztuje...Myślę,że powinnać zagonić męża do
      garów i sprzątania.Wyślij go na spacer z maleństwem,a Ty w tym czasie prześpij
      się. Może pomoże na trochę.Pozdrawiam,Honi
    • iwonady Re: samopoczucie po... 13.04.05, 14:18
      ja tez jestem 13 tyg. po porodzie i mam ten sam problem. Zmęczenie i
      słabości....rodziłam z zoo, ale skończyło się cc w narkozie. Nie wiem czy to ma
      wpływ na moje samopoczucie....podciagnęłam to raczej pod fakt samodzielnego
      zajmowania się dzieckiem. Mąż od 8-20 w pracy, babcie 300 m od nas i stad te
      słabości.
      Generalnie od kiedy Igor przesypia noce, ja w 12 tyg. po porodzie dostałam
      okresu i zacżęłam brac falvit to od 3 dni czuję sie jako nowo narodzona...smile)))
      Myślę, ze też hormony potrzebują się "ustawić" i u mnie po @ wszystko jakoś
      przeszło powoli.
      Aha....nie karmiłam nigdy piersią.
      pozdrawiam i życzę lepszego samopoczucia!
      • maja122 Re: samopoczucie po... 13.04.05, 14:41
        a ile dziennie bierzesz tabletek falvitu
        • iwonady Re: samopoczucie po... 13.04.05, 15:13
          1 dziennie po posiłku- najczęściej po śniadaniu
      • maja45 Re: samopoczucie po... 13.04.05, 14:42
        To wszystko o czym piszesz może byćrównież efektem depresji poporodowej.
        Możesz być również zwyczajnie przemęczona i niedospana.
        Brak okresu 2,5 misiaca po porodzie też nie jest niczym dziwny.Jeśli karmisz
        naturalnie okres może wrócić nawet 12 miesiecy po porodzie.
        Marta
        • weeneeth Re: samopoczucie po... 13.04.05, 20:26
          Dzięki dziewczyny za rady...trochę się uspokoiłam.
          Co do męża, to i owszem pomaga, ale pracuje od 6rano często do 21, żeby nam
          niczego nie brakowało.Jest kochany tylko że raczej gościem w domu. Mamy daleko-
          20km ode mnie i też pracujące...chyba macie rację, że to zmęczenie,brak
          miesiączki i pewnie znieczulenie też swoje dołożyło. Panicznie boję się
          kolejnej ciąży po koszmarze porodu- nie mówię nigdy, ale na pewno nie teraz
          stąd dodatkowo się nakręcam.

Jeszcze raz dziękuję

pozdrawiam
          Sabina
          • krawczykasia Re: samopoczucie po... 13.04.05, 21:47

cześć, ja tez jeszcze nie mam okresu, a rodziłam 6,5 m-ca temu. Wyczytałam, że gdy przerwy w karmieniu nie przekraczają 6 godzin ( wydziela sie oksytocyna ) płodność nie wraca. U mnie to się sprawdza już drugi raz. Zmęczona nie jestem, bo mam dwójkę i nie mam prawa być zmęczona smile, z resztą po dramacie jaki przeszłam po porodzie - cieszę się każdą chwilą z dziecmi. Może Ci potrzeba wyjścia samotengo do sklepu, na spacer, może na basen ( w miarę możliwości załatwienia opieki nad dzieckiem ). Wierz mi, godzina bez dziecka i już lecisz do niego pełna energii i tęsknoty, ale żeby lecieć trzeba najpierw wyjść. Wyjść bez wyrzutów sumienia, że zostawiasz swoje dziecko. Tobie też się coś należy, a często bywa tak, że dziecko nawet nie zauważy Twojej nieobecności.
            Przy pierwszym dziecku przeżywałam to samo, nie miałam znieczulenia, ale rodziłam 26 godzi i wydaje mi się, że to miało wpływ na mój stan psychiczny. Przed dzieckiem wszystko miałam zorganizowane a jak się pojawił Maciuś moje planowanie legło w gruzach i tez to był dla mnie szok - czy ja sobie poradzę????? No i poradziłam sobie, nie mam traumy, mój pierworodny też. Wyjdziesz z tego, może musisz poszukać sobie znajomej mamy z dzieckiem, abyście mogły razem na spacery wychodzić i dzielić się doświadczeniami.
            Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu dobrego samopoczucia. Asia
    • justynann2 Re: samopoczucie po... 13.04.05, 22:18
      Ja miałam codzienne bule głowy przez chyba 2 miesiące, codziennie tabletka
      przeciwbólowa (miałam cc w znieczuleniu ogólnym i nie karmiłam piersią) i
      przeczytałam w mądrej, fachowej książce, że to jest wina hormanów, które sa
      wytwarzane przez przysadkę czy coś takiego i że po porodzie tak może być. Potem
      mi to w sumie samo przeszło. Więc ja stawiam to na te hormony. A okres dostałam
      prawie równo po trzech miesiącach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka