Dodaj do ulubionych

pieluszki dla noworodka

18.04.05, 22:04
Jak na razie używamy pampers newborn - są dobre, bo ładnie chłoną rzadkie
kupki, ale niestety cenę mają zabójczą. Zastanawiałam się nad huggisami, ale
nie wiem jaka jest różnica (oprócz ceny) między tymi w zielonym opakowaniu a
tymi w niebieskim. I kolejna marka którą brałam pod uwagę - piluszki tesco -
te w fioletowym opakowaniu. Wiem że dla starszych dzieci są świetne, ale nie
wiem jak chłoną rzadkie kupki noworodków.

Jeżeli możecie mi napisać conieco o tych pieluszkach (huggies i tesco) to
bardzo bym prosiła o rady... bo ja "wyrosłam" z pieluch i teraz odkrywam je
od nowa smile

Z góry dziękuję
Pozdrowienia
Kasia
Obserwuj wątek
    • iwka901 Re: pieluszki dla noworodka 19.04.05, 09:02
      Hej,
      Używałam Pampers New Born, pieluszki Dada ( z Biedronki), pieluszki z Alberta
      , oraz Huggies. Nie widzę różnicy w e wchłanianiu, ale Huggiess spowodowały
      paskudne zapalenie pieluszkowe. Inna sprawa, że za chwilę kupy się zmieniają,
      nie są takie luźne i jest ich dużo więcej , więc już się nic nie wchłonie,
      trzeba szybko zmieniać.
    • pipsztok Re: pieluszki dla noworodka 19.04.05, 09:21
      Huggies- najwieksze rozczarowanie!!! Sa beznadziejnie szorstkie, nie chlona
      nawet siku, a co dopiero kupki... a do tego szorstkie jak komunistyczny papier
      sniadaniowy. Zapomnialabym wspomniec, ze "swietnie" przeciekaja- czasem 4,5
      razy dziennie przebieram i myje moja Kasie, bo cala jest w kupce lub siuskach
      dzieki "cudownym" Huggiesomsad(( Chyba wysle producentowi ciuszki brudne od
      kupki do prania. Na prawde jestem wsciekla, bo maz kupil mi cala paczke teg
      g..., ale wlasnie sie koncza i chyba wroce do pieluszek Bella Happy- dla mnie
      super! Moja coreczka uzywala ich od poczatku do 2 tyg.Efekt- zadnych zmian
      skornych, dobrze chlonely te I kupki i czeste siusiu, a do tego sa mieciutkie i
      przyjazne dla skory noworodka.
      Slyszalam, ze dobre sa rowniez Tesco, o ktorych piszesz oraz biedronkowe Dada.
      Sama jeszcze nie probowalam, ale mam zamiar sprobowac Tesco. Co do pampersow,
      to uwazam , ze nie tylko maja wygorowana cene, ale w dodatku nie jest ona
      adekwatna do jakosci
      Zycze dobrych wyborow
      Pozdrawiam- Asia mama Kasi
      • agulka04 Re: pieluszki dla noworodka 19.04.05, 09:45
        ja używam od początku z TESCO - najpierw w kolorowym opakowaniu (są
        delikatniejsze) a od ok. 3 miesiące w białym,

tanie i nie przeciekają

w białym mają nie rzepy a plastry - trzeba uważać żeby nie złapać tłustym z
        oliwki palcem bo się nie przykleją, ale jak się już przykleją to już trzymają
        że hoho smile
        • driadea Re: pieluszki dla noworodka 19.04.05, 09:52
          A ja Ci powiem, że żadne pieluchy nie chłoną żadkiej kupy tak, jak Pampres
          newborn. Przy kolejnych numerach już nie ma w zasadzie różnicy, ale Newborn są
          po prostu bezkonkurencyjne.
          Pozdrawiam.
      • moyka_77 Huggies 19.04.05, 12:42
        A jaki rodzaj pieluszek Huggies używałaś?? Z opisu wynika, że wersję
        ekonomiczną czyli Soft&Dry. Po 11 miesięcznym doświadczeniu z czystym sumieniem
        polecam Huggiesy Super Flex!! Dla noworodków nazywają się Beginnings i są
        rewelacyjne. Moja córcia miała uczulenie na Pampersy, tak więc od początku
        używamy Huggiesów. Przed zakupem proponuję przyjrzeć się dokładnie rodzajowi
        Huggiesów. Moja mama też nas raz obdarowała nieszczęsnymi Soft&Dry i pupa po
        jednej nocy była czerwona.
    • rybalon1 Re: pieluszki dla noworodka 19.04.05, 16:12
      potwierdzam Huggies Super Flex są fajne za to Soft& Dry do niczego
      przynajmniej te w rozmiarze 3 ponoc rozmiar 4 jest lepszy ale juz nie miałam
      ochoty probowac a malutkie dla mnie były ok uzywałam na zmiane z DADA,
      Pampers , pozdr
    • mama_zuzi6 Re: pieluszki dla noworodka 19.04.05, 17:41
      Na początku u nas były Pampersy,a teraz używamy Bella Happy.Są trochę tańsze i
      wydaje mi się że szersze.Jestem bardzo zadowolona smile
      • baziaczek Re: pieluszki dla noworodka 20.04.05, 11:08
        Na poczatku Pampers Newborn - świetne, potem New Baby (2) - porazka, Activ Baby
        (3) - porazka, odparzenie itd.
        Od kilku miesiecy Huggies Super-flex (ale te z gumeczkami i z przodu i z tyłu) -
        rewelacja!!! tylko cena... szkoda gadać
        Przypadkowo użyliśmy Huggies Freedom - nie przypasowały.
        Od kilku dni testujemy z Lidla (za radą mam z forum o zakupach) z firmy CIEN w
        małych paczkach po 16 pieluszek za 5,79 zł. Moim zdaniem lepsze w wykonaniu od
        belli i tesco - sa bardziej miękkie, z tyłu mają fajne gumeczki. Jak dla mnie
        to rewelacja i w wykonaniu i cenie.
        • driadea Re: pieluszki dla noworodka 20.04.05, 11:12
          Spróbujcie nowej biegronkowej Dady - jest lepsza (lepiej chłoną) i ładniejsza
          (upodobnili kolorystycznie do Pampersa, hehe). No i tania - 17zł/paczkę (w 3-
          6kg jest bodaj 40sztuk)
          Pozdarwiam smile
    • duramgama Re: pieluszki dla noworodka 20.04.05, 11:24
      Od początku używamy Pampersów. Kiedy zabrakło nam w pierszym miesiącu pieluszek
      i mąż kupił Huggies Beginnings spotkało nas ogromne rozczarowanie. Kupa
      wylatywała wszelkimi możliwymi otworami więc plecki, nózki, brzuszek od razu
      nadawały sie jedynie do wanny. nie wspomne o uciążliwości ciagłego prania
      śpioszków.Odradzam więc, ale wiem, że wielu Mamom Huggies odpowiadają. Sama
      musisz przetestować. Powodzenia i cierpliwości!
    • agawa22 Re: pieluszki dla noworodka 20.04.05, 11:31
      ja polecam pieluszki z Lidla!!! Są znakomite, a jakie tanie. Paczka 16 szt
      kosztuje tylko 5,79. Nie znalazłam jeszcze tańszych. Są b. mięciutkie, chłonne
      i naprawde nie widze różnicy od firmowych. A używałam już wszystkich dostępnych
      pieluch na rynku.Szczerze polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka