lidka1911 20.04.05, 11:06 Drogie mamy, która z Was stosowała nystatynę na pleśniawki? Jak ją podawałyscie, po ilu dniach moża zauwazyć już efekty. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogna28 Re: Kto stosował NYSTATYNĘ? 20.04.05, 11:31 Ja stosowałam, kiedy dziecko miało ok 2 m-cy. Podawałam zawiesinę na łyżeczce 3xdziennie po jedzeniu i pleśniawki zniknęły po 1 dniu stosowania leku (i więcej się nie pojawiły). A wcześniej stosowałam inne środki do smarowania np. aftin i nic nie pomagały. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidka1911 Re: Kto stosował NYSTATYNĘ? 20.04.05, 12:05 Bardzo dziękuję wszystkim za szybką odpowiedz.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamamegi Re: Kto stosował NYSTATYNĘ? 20.04.05, 11:32 Ja stosowałam rozrabiałam z wodą 2 miarki wody 1 nystatyny maczałam w tym róg pieluszki i tym przemywałam w buzi dosyć mocno trzeba to robić!! Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Kto stosował NYSTATYNĘ? 20.04.05, 11:36 Ja stosowalam. Przecieralam plesniawki palcem zawinietym w gazik i polanym roztworem nystatyny. Plesniawki szybko znikaly ale rownie szybko pojawialy sie z powrotem Zuzylam dwa opakowania tego leku i nie pomogl. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaaa Re: Kto stosował NYSTATYNĘ? 20.04.05, 12:13 najlepszym lekiem na pleśniawki jest: moze troche drastyczne ale nasze babcie tylko tak to robiły. Zasiusiana pileuszką potrzec miejsce gdzie sa pleśniawki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
barbi1 nystatyna??????? 20.04.05, 12:54 Mam pytanie: czy taki roztwór robi sie z nystatyny, jaka np. mnie przepisal ginekolog do stosowania dopochwowo czy jest to nystatyna w innej postaci i w innym stezeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
lidka1911 Re: nystatyna??????? 20.04.05, 13:00 Z tego co wiem to są różne pojemności , ja mam dla 5- miesięcznego dziecka tą o poj 2.400.000 j.m.nystatyny.Ja na wyszukiwarce google znalazłam różne pojemności i odpowiednie dla nich zastosowania. Sprawdz to sobie Odpowiedz Link Zgłoś