anka282 05.05.05, 08:12 czy moge juz cos podac dziecku np.sok z marchwi czy jablek. wczoraj skonczla 4 msc a jesli tak to jakie macie z tym doswiadzczenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alojw Re: 4 msc -soki ? 05.05.05, 08:57 Mój synek skończył 4 miesiące 29 kwietnia, a soczek jabłkowy dostał w połowie kwietnia, czyli miał 3,5 miesiąca. Zacząć należy od soczku jabłkowego. Ja go rozcieńczam z wodą pół na pół. Później możesz podać marchwiowy, tylko pamiętaj, że marchewka zatwardza. Mój szkrab już wcina jabłuszko, a na widok słoiczka z nim już się śmieje. Pozdrawiamy, Wiola i Gabryś www.gabriel.bobasy.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
jj09 Re: 4 msc -soki ? 05.05.05, 09:17 Moj lekarz polecil najpierw wprowadzanie warzyw a potem owocow. I oczywiscie zupka jarzynowa. Moja cora ma 4,5 miesiaca , a za soba debiut z marchewka i jablkiem. Nastepnie bedzie dynia, ziemniaki, banan, zupka, a w szostym m-cu zupki z miesem. Zaczelam od soczku /lyzeczka, dwie, potem coraz wiecej/. Odpowiedz Link Zgłoś
litwach Re: 4 msc -soki ? 05.05.05, 09:55 Moja córcia ma 4 i pół miesiąca. Zaczęłam jej podawać sok z jabłka i marchwi. Podaję jej łyżeczką - jedna, dwie... Choć tak naprawdę wypija znacznie mniej bo reszta ląduje na brodzie . Zaczęłam podawać jej soczki chociaż lekarka powiedziała mi że mogę zaczekać z tym do końca 6. miesąca (karmie piersią). Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: 4 msc -soki ? 05.05.05, 10:53 moja dostała soczek jabłkowy jak tylko skonczyła 4mce. nie rozcienczałam wodą ale zaczełam od 1 łyzeczki, kolejne dni dostawała o 1 łyzeczkę wiecej. jak doszłysmy do 10 to nalałam jej 30ml do butelki. potem dostała jab łko tarte + soczek, po miesiacu mniej wiecej doszłysmy do marchewki dodanej do soczku z jabłka, ale nie smakowało, wiec przeszłysmy na dynie, i dalej po kolejnych owocach i warzywach, zaczynając zawsze od 1 łyzeczki, i zasady 1 produkt na tydzien. nic nigdy nie zaszkodziło, a dodam ze mała jest alergiczką nadal i wciąz trzeba uwazac na nowosci. ma 23mce. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka_i Re: 4 msc -soki ? 05.05.05, 17:58 mój synuś tez skończył29 kwietnia 4 miesiace. dostał już słoiczek z marchewką i jabłuszkiem oraz słlooiczek z dynią i ziemniakiem bardzo mu to smakuje soczek też mam zamiar na dniach dać jabłkowy z winogronem. te słoiczki i soczki są z hipa po 4 miesiącu Pozdrawiam Iwona i Kubuś Odpowiedz Link Zgłoś