Dodaj do ulubionych

4 msc -soki ?

05.05.05, 08:12
czy moge juz cos podac dziecku np.sok z marchwi czy jablek. wczoraj skonczla 4 msc a jesli tak to jakie macie z tym doswiadzczenia
Obserwuj wątek
    • alojw Re: 4 msc -soki ? 05.05.05, 08:57
      Mój synek skończył 4 miesiące 29 kwietnia, a soczek jabłkowy dostał w połowie
      kwietnia, czyli miał 3,5 miesiąca. Zacząć należy od soczku jabłkowego. Ja go
      rozcieńczam z wodą pół na pół. Później możesz podać marchwiowy, tylko pamiętaj,
      że marchewka zatwardza. Mój szkrab już wcina jabłuszko, a na widok słoiczka z
      nim już się śmieje.

Pozdrawiamy,
      Wiola i Gabryś
      www.gabriel.bobasy.pl/
    • jj09 Re: 4 msc -soki ? 05.05.05, 09:17
      Moj lekarz polecil najpierw wprowadzanie warzyw a potem owocow.
      I oczywiscie zupka jarzynowa. Moja cora ma 4,5 miesiaca , a za soba debiut
      z marchewka i jablkiem. Nastepnie bedzie dynia, ziemniaki, banan,
      zupka, a w szostym m-cu zupki z miesem.
      Zaczelam od soczku /lyzeczka, dwie, potem coraz wiecej/.
    • litwach Re: 4 msc -soki ? 05.05.05, 09:55
      Moja córcia ma 4 i pół miesiąca. Zaczęłam jej podawać sok z jabłka i marchwi.
      Podaję jej łyżeczką - jedna, dwie... Choć tak naprawdę wypija znacznie mniej bo
      reszta ląduje na brodzie smile. Zaczęłam podawać jej soczki chociaż lekarka
      powiedziała mi że mogę zaczekać z tym do końca 6. miesąca (karmie piersią).
    • izia30 Re: 4 msc -soki ? 05.05.05, 10:53
      moja dostała soczek jabłkowy jak tylko skonczyła 4mce. nie rozcienczałam wodą
      ale zaczełam od 1 łyzeczki, kolejne dni dostawała o 1 łyzeczkę wiecej. jak
      doszłysmy do 10 to nalałam jej 30ml do butelki. potem dostała jab łko tarte +
      soczek, po miesiacu mniej wiecej doszłysmy do marchewki dodanej do soczku z
      jabłka, ale nie smakowało, wiec przeszłysmy na dynie, i dalej po kolejnych
      owocach i warzywach, zaczynając zawsze od 1 łyzeczki, i zasady 1 produkt na
      tydzien. nic nigdy nie zaszkodziło, a dodam ze mała jest alergiczką nadal i
      wciąz trzeba uwazac na nowosci. ma 23mce.
    • iwonka_i Re: 4 msc -soki ? 05.05.05, 17:58
      mój synuś tez skończył29 kwietnia 4 miesiace. dostał już słoiczek z marchewką i jabłuszkiem oraz słlooiczek z dynią i ziemniakiem
      bardzo mu to smakuje soczek też mam zamiar na dniach dać jabłkowy z winogronem. te słoiczki i soczki są z hipa po 4 miesiącu
      Pozdrawiam Iwona i Kubuś
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka