Dodaj do ulubionych

a moze kaszka??????

07.05.05, 20:16
a jesli nie karmie juz piersia czy moge juz wprowadzic jakies kaszki narazie karmie tylko nan1 [ no i dzis byla marchewka]jesli tak to jakie
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: a moze kaszka?????? 07.05.05, 20:18
      A ile ma dziecko? jak dajesz marchewke, to pewnie wiecej niz 4m-ce. Ja bym juz
      dala kaszkasmile
      • anka282 Re: a moze kaszka?????? 07.05.05, 21:19
        aleksandra 4 msc 5 dni kaszke ale jaka i czy konieczne jest porozumienie z pediatra [nie koniecznie kontaktowy dodam]
        • mynia0 Re: a moze kaszka?????? 07.05.05, 22:42
          radziłąbym jednak dawać jakiekolwiek produkty poza mlekiem z porozumieniu z
          pediatrą. jak nie jesteś zadowolona, zawsze możesz iść do innego. wydaje mi
          się, że dziecko w wieku Twojego powinno być jeszcze tylko na mleku, choć
          akurat co do tego są różne opinie nawet wśród lekarzy.

jeślijednak zdecydujesz sie na kaszkę, od 5 miesiąca można dawać kleik
          kukurydziany albo ryżowy. kaszki smakowe wprowadziłabym później.
    • mmala6 Re: a moze kaszka?????? 08.05.05, 00:05
      No ale 4msc i 5dni, to znaczy ze zaczela 5ty m-c.Wlasnie od poczatku 5tego
      podaje sie kleik, kaszke itp a na pewno mleko nastepne, czyli w Twoim przypadku
      Nan2. Przeczytaj zreszta na opakowaniu Nan1 do kiedy jest wskazane, z reguly
      jednyki sa do czwartego m-ca wlacznie.Potem jest mleko nastepne, czyli "dwojki"
      i zageszcza sie kleikiem czy kaszka. Ja jeszcze szczegolow nie znam, bo my mamy
      jeszcze troszke czasusmile Moim zdaniem jezeli z dzieckiem nic sie nie dzieje, nie
      ma i nie mialo problemow z jedzeniem, przybieraniem na wadze itp to smialo
      mozesz podac "dwojke" i zageszczacz bez konslutacji z lekarzem, no chyba ze
      jestes zuplenie "zielona" i nie wiesz co masz podac, to lepiej zapytacsmile)
      Pozdr.
      • mynia0 Re: a moze kaszka?????? 08.05.05, 00:16
        a ja raz czytam, ze od 5 miesiąca, to znaczy po ukończeniu 5 miesiaca, a raz,
        ze po ukończeniu czwartego - straszny z tym bałagan smile

mleczko można zagęścić kaszką / ale wtedy konieczny jest specjalny smoczek do
        kaszek/, albo próbować podawać gęstą papkę łyżeczką. musisz sama spróbowa. no i
        jeszcz ejedna rzecz - z reguły kleik ryżowy powoduje na początku lekkie
        zaparcia - tak było u mojej córci. od 5 miesiąca można tez podawać Sinlac -
        podobnie jak kaszki - albo zagęścic mleko, albo osobno.

ja posiłki stałe zaczęłam podawać od gotowanego jabłuszka / słynne pół
        łyżeczki, z czego większość wylądowała na mnie/, ale to było w 6 miesiacu, bo
        karmiłam piersią. każdy pediatra powie Ci co innego - jeden każe zaczynać od
        kaszki, drugi od gotowanej marchewki, trzeci od surowej... tak to już jest smile
        pamiętaj tylko, zeby nie wprowadzać wielu nowości na raz - musisz poczekać na
        reakcję dziecka na nowy pokarm, a to może trwać nawet kilka dni.
    • iwka901 Re: a moze kaszka?????? 08.05.05, 07:29
      Od 5 miesiąca - znaczy po ukończeniu 4 miesiąca.
      Jak dziecko kończy 4 miesiące to zaczyna 5 i wtedy można juz , a nawet trzeba
      wprowadzać nowe produkty - kaszki, zupki bez mięska, deserki itp.
      • anka282 Re: a moze kaszka?????? 08.05.05, 10:28
        mysle ze polowa z was spokojnie moglaby otwierac gabinet pediatryczny.ha ha dziekuje wam kochane dzieki wam czuje sie pewniej i potwierdzaja sie w wiekszosci moje mysli mam nadzieje ze i ja bede wam mogla kiedys pomoc pozdrawiam i dziekuje
        • anka282 Re: a moze kaszka?????? 08.05.05, 10:29
          i zapomnialam wspomniec ze przespalam cala noc po podaniu marchewki a dzis wstalysmy takie usmiechniete jak to dzisiejsze slonce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka