magda1104 11.05.05, 22:00 Dziewczyny, do kiedy używać pudru dla malucha do paszek? mija ma 16 m i jeszcze pudryję, ale moze nie trzeba? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja45 Re: Jak długo pudrować? 11.05.05, 22:02 A po co pudrować-dziecko jest otyłe i się zaciera? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Jak długo pudrować? 11.05.05, 23:23 hmmm...ja w ogole nie pudrowalam, choc czytalam na forum ze dziewczyny tak robia.Pewnie chodzi o to samo co z faldkami na nozkach, zeby sie tam nic nie probilo, odparzenia itp. Mojemu malemu ( a do otylych zdecydowanie nie nalezal i nie nalezy) zbierala sie taka jakby wydzielina pod jedna paszka...nie wiem co to bylo, ale jak np zapomne i go tam nie umyje, albo kapie go maz, ktory notorycznie zapomina o paszce, to wtedy sie to cos tam zbiera...tak jakby nadmiar skorki czy cos takiego.W kazdym razie, dokladne umycie paszki wacikiem i super dokladne osuszenie wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka21102004 Re: Jak długo pudrować? 13.05.05, 12:26 nigdy nie uzywalam pudru. pod paszkami smarowalam linomagiem jak Ala byla malenka, a teraz ma 7 m-cy i smarujemy kremikiem Ziajka.Polecam - niedrogi i fajniutki. po co dzidzios ma wdychac puder)))?? Ania mama Alicji Odpowiedz Link Zgłoś
buzinka1 Re: Jak długo pudrować? 11.05.05, 23:26 Nigdy nie używałam pudru ale zawsze po kąpieli smaruję ciałko mleczkiem Nivea w szczególności w fałdkach i pod pachami. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkamila Re: Jak długo pudrować? 13.05.05, 12:33 witam, puder kupiłam jak mały się urodził ( 8 m-cy temu) i ani razu nie użyty, jak coś się działo(zaczerwienienia) to stosowałam bepanten i wszystko było ok. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Jak długo pudrować? 13.05.05, 13:15 Nigdy nie pudrowalam, moja córka nie miala nigdy fałdek, a pod paszkami też nic się nie działo. Smarowalam mleczkiem, ale też nie pod pachami. Ma 19 m-cy i nigdy nie miała żadnych odparzeń, podrażnień czy czegoś w tym stylu. Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś