kajmanka2 31.05.05, 19:57 Kochane mamy, kiedy Wasze malenstwa zaczely sie przekrecac z brzuszka na plecy i na odwrot?? Moj synek konczy jutro 5 miesiecy i nawet nie probuje sie obracac.. czy to normalne? bo juz zaczynam sie stresowac... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nataliamackowiak Re: nie obraca sie.. 31.05.05, 20:00 Nie stresuj się, dziecko dziecku nierówne, bywa róznie. Moja Oliwka szybko zaczęła się obracać, w obie strony. Mojej koleżanki synek ma 8 i pół m-ca, a do dzis właściwie sie nie obraca. Ominął ten etap, ale za to ładnie siedzi , pełza, itp. Każde dziecko jest inne. Nie martw się. Ale możesz jakos spróbowac dziecku w tym pomóc, pokazac troszkę, przekręcac je, w zabawie. Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
ivka2 Re: nie obraca sie.. 31.05.05, 20:09 --Moja córka zaczęła przekręcać z brzuszka na plecy po raz pierwszy jak miała 5mies.-tak przez 2 dni a potem przestała,az do zeszlego weekendu.Od wczoraj się turla inic nie stoi jej na przeszkodzie.Ma niecałe 6 mies.Dziecko bardzo szybko się uczy a jak coś juz "załapie" to każdego dnia zadziwia nowymi umiejętnościami.Więc nie martw się -wszystko jest ok.Pozdr. Jeśli ktoś idzie prosto przed siebie,nie zajdzie zbyt daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
musztarda_ziolowa Re: nie obraca sie.. 31.05.05, 20:27 Milka ma 5 mcy i tez sie nie obraca. Zaczyna natomist raczkowac - pupa w gore i odpycha sie nozkami. Taki urok dzieciaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
barbi1 Re: nie obraca sie.. 31.05.05, 20:33 Moja Ninka też się w ogóle nie obraca, skończyła 4 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
bebunia2 Re: nie obraca sie.. 31.05.05, 20:48 wlasnie sprawdzilam w pamietniku moj aleniwa corka poraz pierwszy przekrecila sie z plecow na brzuch kiedy miala 6.5 mca. leniwa dziewucha, nigdy nie lubila lezec na brzuchu a teraz 3.5 roku i wszystko w normie ) Odpowiedz Link Zgłoś
kajmanka2 Re: nie obraca sie.. 31.05.05, 20:54 dziekuje za informacje) dobrze tak sie rozeznac co i jak u innych dzieci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: nie obraca sie.. 31.05.05, 20:58 Moj wczoraj skonczyl 4m-ce i jakies cztery dni temu zaczal sie obracac ale na boczek...ale stad to chyba chwila na brzuszek,prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: nie obraca sie.. 31.05.05, 21:44 Hej wcale nie taka chwila. Moja Kasia już od trzech tygodni obraca się na boczek i na tym pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
mm003 Re: nie obraca sie.. 31.05.05, 21:40 Witaj, moja Justynka ma 3,5 miesiąca i obraca się już gdzieś od 2 tygodni. Ale każde dziecko rozwija się indywidualnie. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: nie obraca sie.. 31.05.05, 21:43 Dziecko dziecku nierówne Synek z brzuszka na plecki przekręca się od dwóch tygodni, od tygodnia z plecków na boczek, bo go rączka blokuje jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
mati7373 Re: nie obraca sie.. 31.05.05, 21:45 Mój maluch kończy niebawem 6 miesięcy i dopiero teraz zaczął się przekręcać z pleców na brzuch. "Zaskoczył" z dnia na dzień i teraz turla się po całym pokoju. Zdecydowanie chętniej niż z brzucha na plecy. Wszystko w swoim czasie Odpowiedz Link Zgłoś
marzen78 Re: nie obraca sie.. 31.05.05, 22:31 Moj synek zaczal sie przekrecac z brzuszka na plecki jak mial 4,5 miesiaca, ale po jakims tygodniu po prostu przestal. Dopiero od 3 dni przekreca sie z plackow na brzuszek (ma 5,5 m-ca) i sprawia mu to ogromna frajde. Ale z brzuszka na plecki nadal sie nie obraca Nie przejmuj sie, wszystko w swoim czasie. Lepiej nie porownywac z innymi, bo kazde dziecko jest jedyne w swoim rodzaju Odpowiedz Link Zgłoś