Dodaj do ulubionych

słaby karczek - jak pomoc maluszkowi

05.06.05, 21:11
Moj synek ma skoncone 3 miesiace glowke podnosi pieknie choc byly z tym
problemy ale ponoc ma troszke slabsze miesnie karku i w pionie jeszcze glowke
trzeba asekurowac no i przy podciaganiu do siadu glowke jeszcze troche leci .
Czy szybko nadrobi te zaleglosci.
Obserwuj wątek
    • olcia1 Re: słaby karczek - jak pomoc maluszkowi 05.06.05, 21:43
      Moj ma niecale 4 miesiace i tez mu glowka leci przy podciaganiu do siadu. A
      ladnie podnosic glowke z lezenia na brzuszku zaczal dopiero 2 tygodnie temu.
      Ogladal go neurolog, paru pediatrow, fizjoterapeuta i kazdy mowi, ze dziecko
      okaz zdrowia i wszystko przyjdzie z czasem.
      A tak przy okazji: czy Twoj maluch jest z tych grubiutkich czy chudszych? Bo
      ja "problemy" z podnoszeniem glowki klade na karb duzej wagi mojego synka.
      Majac 3 miesiace wazyl ponad 7 kilo. Jest po prostu grubiutki. Tak mysle, ze
      szczuplejsze dzieci sa bardziej sprawne fizycznie.
    • mila255 Re: słaby karczek - jak pomoc maluszkowi 05.06.05, 21:51
      Moj za kilka dni skonczy 3 miesiace a glowke zaczal ladnie podnosic jakies 10
      dni temu wczesniej odbywalo sie to przy wielkim placzu teraz podnosi glowke
      wysoko i rozglada sie na boki po jakims czasie niema juz sily wiec glowke
      kladzie by zachwile znow sobie podniesc. Jest szczuplutkim chlopczykiem wazy
      5100 takze niemam pojecia czy waga ma cos wspolnego. pPozdrawiam.
    • maja77 Re: słaby karczek - jak pomoc maluszkowi 07.06.05, 21:19
      Mój maluszek też póżno zaczął trzymać sztywno główkę, ale to głównie dlatego, że
      nie lubiał leżeć na brzuszku a wtedy głównie dzieci ćwiczą mięśnie szyi.Jeżeli
      wasze maluchy lubieją leżenie na brzuszku to proponuje jak najczęściej układać
      je w tej pozycji(tylko odradzam bezpośrednio po jedzonku.....smileTak zalecał nam
      fizjoterapeuta. pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka