Dodaj do ulubionych

STRASZNIE SIE POCI!!

13.09.05, 10:59
Mój synek ma 6 miesięcy od 3 miesiąca życia zawsze po spaniu ma mokrą główke.
Myślałam że jest mu za gorąco,nakrywałam go lekko pieluszka, ale wciąż sie
poci. Czy to jakies osłabienie, co robic??
Obserwuj wątek
    • dorotka_p11 Re: STRASZNIE SIE POCI!! 13.09.05, 22:02
      a jak z witamina D3? pocenie sie silne moze oznaczać niedobór, chyba że jest
      gorąco, to co innego, mój Mati strasznie się pocił i okazało się, że to krzywica sad(
      • luix Re: STRASZNIE SIE POCI!! 14.09.05, 08:53
        Wczoraj byliśmy u naszej pani pediatry i stwierdziła ze to może być
        nietolerancja witaminy D. Przepisała inny lek zawierający witaminę D. Do
        dorotki: i co zalecił lekarz na te krzywicę ???
        • zona_mi Re: STRASZNIE SIE POCI!! 14.09.05, 10:29
          Przypominam, że wielkie litery w necie oznaczają krzyk - nie krzyczmy do siebie
          bez potrzeby - chodzi o Caps Lock w tytule wątku.

Pozdrawiam
          Zona
        • dorotka_p11 Re: STRASZNIE SIE POCI!! 14.09.05, 20:20
          hej, u nas też stwierdzono nitolerancję D3, mimo coraz większych dawek pocił się
          coraz mocniej (bałam się go z wózka na dworze wyjąć tak sie pocił), wykrzywiło
          sie lewe żeberko, dostaliśmy Alfadiol i wszystko wraca do normy, poci się
          sporadycznie, ciemiączko zarasta szybciutko, na nas podziałało!
          pozdrawiam
          • shiva772 Re: STRASZNIE SIE POCI!! 14.09.05, 20:37
            A ja uwierzyłam swojemu lekarzowi homeopacie i wogóle nie daję witD. Natura tak
            to zorganizowała, że ciemię nie powinno za szybko zarosnąć - mózg potrzebuje
            przestrzeni żeby się prawidłowo rozwijać. Ponadto, krzywicę u dzieci stwierdza
            się po jednym objawie - tak naprawdę objawy muszą być wszystkie - jeżeli jest
            jeden np. pocenie się to nie jest krzywica.
            • one9 Re: STRASZNIE SIE POCI!! 14.09.05, 21:23

Ujj.. Wystraszyłam się tą krzywicą. Mój Synek budzi się zalany potem od urodzenia. Ma juz 9 m-cy i nic, żadnej zmiany. Podaję Mu 2 krople D3..
            • dorotka_p11 Re: STRASZNIE SIE POCI!! 14.09.05, 21:46
              no niekoniecznie po jedynym objawie,
              Mateusz bardzo się pocił (głowa mokrusieńka non stop), ciemię zarastało bardzo
              wolno (również tylne, a powinno zniknąć do końca 3 miesiąca), wykrzywiły mu się
              żeberka no i do tego radiolog stwierdził niedobór D3 w stawach biodrowych, więc
              nie generalizuj proszę, ja swojemu lekarzowi zaufałam i okazało się że miał rację

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka