luix 13.09.05, 10:59 Mój synek ma 6 miesięcy od 3 miesiąca życia zawsze po spaniu ma mokrą główke. Myślałam że jest mu za gorąco,nakrywałam go lekko pieluszka, ale wciąż sie poci. Czy to jakies osłabienie, co robic?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotka_p11 Re: STRASZNIE SIE POCI!! 13.09.05, 22:02 a jak z witamina D3? pocenie sie silne moze oznaczać niedobór, chyba że jest gorąco, to co innego, mój Mati strasznie się pocił i okazało się, że to krzywica ( Odpowiedz Link Zgłoś
luix Re: STRASZNIE SIE POCI!! 14.09.05, 08:53 Wczoraj byliśmy u naszej pani pediatry i stwierdziła ze to może być nietolerancja witaminy D. Przepisała inny lek zawierający witaminę D. Do dorotki: i co zalecił lekarz na te krzywicę ??? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: STRASZNIE SIE POCI!! 14.09.05, 10:29 Przypominam, że wielkie litery w necie oznaczają krzyk - nie krzyczmy do siebie bez potrzeby - chodzi o Caps Lock w tytule wątku. Pozdrawiam Zona Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka_p11 Re: STRASZNIE SIE POCI!! 14.09.05, 20:20 hej, u nas też stwierdzono nitolerancję D3, mimo coraz większych dawek pocił się coraz mocniej (bałam się go z wózka na dworze wyjąć tak sie pocił), wykrzywiło sie lewe żeberko, dostaliśmy Alfadiol i wszystko wraca do normy, poci się sporadycznie, ciemiączko zarasta szybciutko, na nas podziałało! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: STRASZNIE SIE POCI!! 14.09.05, 20:37 A ja uwierzyłam swojemu lekarzowi homeopacie i wogóle nie daję witD. Natura tak to zorganizowała, że ciemię nie powinno za szybko zarosnąć - mózg potrzebuje przestrzeni żeby się prawidłowo rozwijać. Ponadto, krzywicę u dzieci stwierdza się po jednym objawie - tak naprawdę objawy muszą być wszystkie - jeżeli jest jeden np. pocenie się to nie jest krzywica. Odpowiedz Link Zgłoś
one9 Re: STRASZNIE SIE POCI!! 14.09.05, 21:23 Ujj.. Wystraszyłam się tą krzywicą. Mój Synek budzi się zalany potem od urodzenia. Ma juz 9 m-cy i nic, żadnej zmiany. Podaję Mu 2 krople D3.. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka_p11 Re: STRASZNIE SIE POCI!! 14.09.05, 21:46 no niekoniecznie po jedynym objawie, Mateusz bardzo się pocił (głowa mokrusieńka non stop), ciemię zarastało bardzo wolno (również tylne, a powinno zniknąć do końca 3 miesiąca), wykrzywiły mu się żeberka no i do tego radiolog stwierdził niedobór D3 w stawach biodrowych, więc nie generalizuj proszę, ja swojemu lekarzowi zaufałam i okazało się że miał rację Odpowiedz Link Zgłoś