ewcialinka 19.09.05, 11:14 ile razy robiłyście usg bioderek ?? mój synek miał raz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mruwa9 Re: ile razy usg bioderek 19.09.05, 11:19 Jesli nie ma podejrzen dysplazji stawow biodrowych to IMHO ani razu. jesli jedno badanie wyszlo ok, to wystarczy, Jesli dziecko ma dysplazje- tyle razy, ile razy lekarze uznaja za konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcialinka Re: ile razy usg bioderek 19.09.05, 11:22 a ha u nas było oo czyli raz wystarczyło.to dobrze dzieki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
alicia83 Re: ile razy usg bioderek 19.09.05, 12:42 my mielismy raz 8 tyg po narodzinach i wyszlo wszystko ok,ale lekarz powiedzial,zeby zrobic kontrolne za 2 mies.myslicie ,ze chce nas naciagnac? Odpowiedz Link Zgłoś
abit26 Re: ile razy usg bioderek 19.09.05, 12:49 Jak nasz maluszek miał 1,5 mies. był na usg bioderek, wszystko było ok ale mimo to lekarz kazał nam przyjść jak mały skończy pół roczku. Poszliśmy i całe szczęście dalej jest wszystko dobrze. Aha, byliśmy w ramach NFZ Odpowiedz Link Zgłoś
alicia83 Re: ile razy usg bioderek 19.09.05, 12:50 tzn.darmowo?my placimy 30 zl,jest jakis sposob by tego uniknac? Odpowiedz Link Zgłoś
abit26 Re: ile razy usg bioderek 19.09.05, 12:56 Tak, za darmo. Dostaliśmy skierowanie od pediatry ( i za pierwszym i za drugim razem) Odpowiedz Link Zgłoś
michalina7 Re: ile razy usg bioderek 19.09.05, 13:12 Ja już byłam chyba z 6 razy na USG i raz na RTG. Wszystko bezpłatnie w ramach skierowania. Odpowiedz Link Zgłoś
anielka25 Re: ile razy usg bioderek 19.09.05, 14:50 A my własnie jutro idziemy juz chyba po raz piąty. Mateusz skonczył 7 miesięcy i kazano nam przyjsc bo do tej pory jeszcze nie wykształciły mu sie te stawy biodrowe i nie było tak jak miało być. Lekarz dał nam czas do 7 miesiaca i mam wielką nadzieje ze juz jutro wszystko bedzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
bafilek Re: ile razy usg bioderek 20.09.05, 09:56 Byłam z córką na usg, jak miała 5 tygodni i wszystko było w porządku. Mimo to lekarz kazał przyjść za 3 miesiące do kontroli. Własnie jutro idziemy. Bezpłatnie oba badania na skierowanie od pediatry. Wszystko zależy od tego, czy jest umowa z NFZ. Od października i u mnie będzie to badanie płatne, więc jeszcze się złapałam. Jeśli wszystko będzie nadal dobrze, to podobno każą przyjść, jak dziecko już samo stoi. Odpowiedz Link Zgłoś