Dodaj do ulubionych

ile czasu przy piersi 3-miesięczniaków?

27.09.05, 16:36
Jak często i jak długo jedzą z piersi wasze 3-miesięczne dzieci?
Mój synek ssie tylko 5-10 min. i tak najchętniej co 1 lub 1,5 godziny...
I nie mogę go zmusić żeby zjadł więcej i jadł przez to rzadziej.
Obserwuj wątek
    • aglamama Re: ile czasu przy piersi 3-miesięczniaków? 27.09.05, 16:49
      No niestety, albo stety nic z tym nie zrobisz. Dzieci same wyznaczają sobie
      porę jedzenia no i ilość. Teraz mamy karmią na żądanie i dzieci są chyba z tego
      bardziej zadowolone. Mój 5 -czny brzdąc budzi się w nocy co dwie godziny, żeby
      possać 5 minutsmile)
      • mamakangurek Re: ile czasu przy piersi 3-miesięczniaków? 27.09.05, 21:22
        Moje 3 miesieczne dzieciatko je 15-30 minut co 3-4 godziny, spi cala noc odkad
        skonczyl 7 tygodni, nie wiem od czego to zalezy, ja po prostu od poczatku bylam
        konsekwentna i jak plakal to nie dawalam cyca bo nie byl glodny tylko marudzil,
        albo mial mokro, albo mu sie nudzilo, duzo zwidza, nosze, ma co robic i
        zapomina o jedzeniu, na pewno glodny nie jest, jak placze bardzo to zazwyczaj 2
        minutki i idze spac po prostu (na 3 godziny minium)
        • lenkaaa do mamakangurek : ) 27.09.05, 22:04
          A ile razy na dobe karmisz ?
          Pytam z ciekawosci, bo mam podobna sytuacje, tzn. coreczka przesypia cale noce
          od ok. 21 do 8, a w ciagu dnia potrafila miec 4-godzinna przerwe pomiedzy
          jedzeniami i w efekcie wychodzilo mi 5-6 karmien na dobe. Lekarka poradzila,
          zebym karmila nie mniej niz 6 razy, bo 5 to jej zdaniem za malo. Wiec zeby sie
          zalapac na 6 karmien, to karmie co 2 godziny a czasem nawet co 1,5 godziny.
    • mmm191 Re: ile czasu przy piersi 3-miesięczniaków? 27.09.05, 21:27
      u mnie podobnie, kilka minut ssania co 1,5 -2 godziny
      • jomich Re: ile czasu przy piersi 3-miesięczniaków? 27.09.05, 21:29
        A u mnie karmienie co 3 godziny-ssie 5 minut. A w nocy jedno o 5 ap otem 7-8
        też ssie 5 minut
        • oda100 Re: ile czasu przy piersi 3-miesięczniaków? 27.09.05, 22:35
          w wiekszosci starsze niemowlaki juz sa wyuczone jak ssac, lepiej im to idzie i
          krocej. Moj synek tez intensywnie ssie 5 minut i w zasadzie wszystko ze mnie
          wyjada - to po prostu sie czuje. Karmie 7-8 razy na dobe, chociaz czasem daje
          mu cyca troche na sile, bo marudzi i nie wiem co z nim zrobic, a zabawa i inne
          aktywnosci juz byly. Zatem zanim poloze go na drzemke daje mu podjesc, a on
          jest wrecz zdziwiony, ze to juz.
          I tak czytam sobie forum jak mamy karmia co godzine i zastanawiam sie skad ta
          pewnosc ze dzieci sa glodne? Bo pewne jest jedno - jak sie niemowlakowi da
          piers to zawsze ja bedzie ssal albo dla rozrywki albo zamiast smoczka, do
          uspienia, do uspokojenia, ale nie zawsze przeciez z glodu!!
          A poza tym tyle sie o tym trabi - jak sa mokre pieluchy i dziecko przybiera to
          najada sie najwidoczniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka