beatakat 27.09.05, 16:36 Jak często i jak długo jedzą z piersi wasze 3-miesięczne dzieci? Mój synek ssie tylko 5-10 min. i tak najchętniej co 1 lub 1,5 godziny... I nie mogę go zmusić żeby zjadł więcej i jadł przez to rzadziej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aglamama Re: ile czasu przy piersi 3-miesięczniaków? 27.09.05, 16:49 No niestety, albo stety nic z tym nie zrobisz. Dzieci same wyznaczają sobie porę jedzenia no i ilość. Teraz mamy karmią na żądanie i dzieci są chyba z tego bardziej zadowolone. Mój 5 -czny brzdąc budzi się w nocy co dwie godziny, żeby possać 5 minut) Odpowiedz Link Zgłoś
mamakangurek Re: ile czasu przy piersi 3-miesięczniaków? 27.09.05, 21:22 Moje 3 miesieczne dzieciatko je 15-30 minut co 3-4 godziny, spi cala noc odkad skonczyl 7 tygodni, nie wiem od czego to zalezy, ja po prostu od poczatku bylam konsekwentna i jak plakal to nie dawalam cyca bo nie byl glodny tylko marudzil, albo mial mokro, albo mu sie nudzilo, duzo zwidza, nosze, ma co robic i zapomina o jedzeniu, na pewno glodny nie jest, jak placze bardzo to zazwyczaj 2 minutki i idze spac po prostu (na 3 godziny minium) Odpowiedz Link Zgłoś
lenkaaa do mamakangurek : ) 27.09.05, 22:04 A ile razy na dobe karmisz ? Pytam z ciekawosci, bo mam podobna sytuacje, tzn. coreczka przesypia cale noce od ok. 21 do 8, a w ciagu dnia potrafila miec 4-godzinna przerwe pomiedzy jedzeniami i w efekcie wychodzilo mi 5-6 karmien na dobe. Lekarka poradzila, zebym karmila nie mniej niz 6 razy, bo 5 to jej zdaniem za malo. Wiec zeby sie zalapac na 6 karmien, to karmie co 2 godziny a czasem nawet co 1,5 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
mmm191 Re: ile czasu przy piersi 3-miesięczniaków? 27.09.05, 21:27 u mnie podobnie, kilka minut ssania co 1,5 -2 godziny Odpowiedz Link Zgłoś
jomich Re: ile czasu przy piersi 3-miesięczniaków? 27.09.05, 21:29 A u mnie karmienie co 3 godziny-ssie 5 minut. A w nocy jedno o 5 ap otem 7-8 też ssie 5 minut Odpowiedz Link Zgłoś
oda100 Re: ile czasu przy piersi 3-miesięczniaków? 27.09.05, 22:35 w wiekszosci starsze niemowlaki juz sa wyuczone jak ssac, lepiej im to idzie i krocej. Moj synek tez intensywnie ssie 5 minut i w zasadzie wszystko ze mnie wyjada - to po prostu sie czuje. Karmie 7-8 razy na dobe, chociaz czasem daje mu cyca troche na sile, bo marudzi i nie wiem co z nim zrobic, a zabawa i inne aktywnosci juz byly. Zatem zanim poloze go na drzemke daje mu podjesc, a on jest wrecz zdziwiony, ze to juz. I tak czytam sobie forum jak mamy karmia co godzine i zastanawiam sie skad ta pewnosc ze dzieci sa glodne? Bo pewne jest jedno - jak sie niemowlakowi da piers to zawsze ja bedzie ssal albo dla rozrywki albo zamiast smoczka, do uspienia, do uspokojenia, ale nie zawsze przeciez z glodu!! A poza tym tyle sie o tym trabi - jak sa mokre pieluchy i dziecko przybiera to najada sie najwidoczniej. Odpowiedz Link Zgłoś