Dodaj do ulubionych

Od kiedy poduszka ???

26.10.05, 20:17
Mam pytanko kiedy do łóżeczka dziecka można dać poduszeczkę ??
Obserwuj wątek
    • asia06 Re: Od kiedy poduszka ??? 26.10.05, 20:22
      Używam od kiedy mała skończyła miesiąc, ale taką bardzo płaską. Dużo lepiej jej
      się zasypia. Śpi cały czas na pleckach, na brzuszek się z plecków jeszcze nie
      odwróci, więc nie ma problemu z ewentualnym uduszeniem w poduszcze /zresztą z
      tą poduszką byłoby to raczej niemożliwe/
      • justysia98 Re: Od kiedy poduszka ??? 26.10.05, 20:27
        moja coreczka spi na poduszce odkad wyszlysmy ze szpitala czyli jak miala
        tydzien a teraz ma 4 miesiace
        • biala27 Re: Od kiedy poduszka ??? 26.10.05, 22:40
          My nie uzywamy poduszki- synek (7 mies) ma podniesiony materacyk tak aby głowka
          była nieco wyżej (kąt ok 30 st). Myslę, ze nieprędko będziemy to zmieniać.
          Pozdrowienia!
          dorota
          • annaparzonka Re: Od kiedy poduszka ??? 27.10.05, 09:28
            Moja Karolcia spi na poduszce ale takiej specjalnej zdrowotnej
    • zona_mi Re: Od kiedy poduszka ??? 26.10.05, 22:51
      Moja córka spała bez poduszki do dwóch lat. Potem dostała jaśka, który wciąż
      błądził po podłodze smile
      20-miesięczny synek śpi bez poduszki.
      • kamilka_sit Re: Od kiedy poduszka ??? 27.10.05, 09:11
        Mój Kotek zaczął spać na płaskiej poduszce, jak skończył miesiąc.
        Pozdrawiam!
    • jakasik Re: Od kiedy poduszka ??? 27.10.05, 09:18
      A po co chcesz dać poduszkę? Lekarze nawet dorosłym zalecają spać na płaskim a
      co dopiero tak malutkim dzieciom, które mają jeszcze mięciutkie kości. Mój
      synem ma rok (dzisiaj kończy smile i do tej pory śpi bez poduszki. A przesypia
      noce rewelacyjnie od 19 do 7 rano!!!
    • bergo1 Re: Od kiedy poduszka ??? 27.10.05, 10:35
      MNie jako dziecku nie dawano poduszki - pamietam do dzisiaj, ze nawet w przedszkolu podczas lezakowania po tym rozpoznawalam swoje lozeczko, ze jako jedyne nie mialo poduszki. Nie wiem dlaczego..zapytam mamy przy okazji.
    • aglamama Re: Od kiedy poduszka ??? 27.10.05, 11:21
      Mój synek ma 6 miesiecy i śpi bez poduszki. Czytałm, że dopiero od roczku można
      dać podusie, ale ja chyba poczekam dłużej.
      • nata7 Re: Od kiedy poduszka ??? 27.10.05, 11:36
        Moja córeczka śpi na poduszce-klinie - kupiłam w E'leclerc - dzięki temu nie
        groziło jej podczas ulewania zalanie się. Teraz ma 8 mies. i nadal na niej śpi,
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka