aga246 06.01.06, 12:38 witam wszystkie mamusie i ich pociechy. moja niunia dzisiaj ma 10 tyg i zaciska jeszcze piastki. Co robic? pozdrawiam Aga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maniolka05 Re: zacisniete piastki 06.01.06, 12:49 Moja ma 13 tygodni i też zaciska przy jedzeniu np. albo przy kompaniu. Śpi z otwartymi dłońmi choc i to nie zawsze. Ja sie jak na razie nie przejmuję, bo moja gwiazdka rozwija sie dobrze,je i przybiera na wadze tylko katar ma buuuuuuuuuuu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aga246 Re: zacisniete piastki 06.01.06, 12:51 moja przy jedzeniu ma otwarte tylko jak sobie lezy to zaciska a po za tym tez jest wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
maniolka05 Re: zacisniete piastki 06.01.06, 12:56 Jeśli cię to martwi zapytaj pediatrę będziesz pewniejsza. Moja przy jedzeniu czasem jeszcze ze sliniakiem walki prowadzi albo z pieluchą . Ja bym sie na razie nie martwiła. Pozdrawiam , mama i Niki Odpowiedz Link Zgłoś
nana2005 Re: zacisniete piastki 06.01.06, 16:55 moja córka tez tak robiła az do 3 miesiaca. Dużo ćwiczyłam rączki, dotykałam jej dłońmi przedmioty o różnej fakturze, wkladałam różne rzeczy do raczki ale duże, tak zeby nie zaciskała mocno paluszków. Przyjdzie taki moment ze zacznie otwierac łapki. Masuje tez jej raczki mieciutka szczoteczka od czubków paluszkow az do paszek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anna782 Re: zacisniete piastki 06.01.06, 18:10 Witam mój synek też dzisiaj ma 10 tygodni i też czasami zaciska piąstki szczególnie przed spaniem zaciska idaje rączki do góry ale to normalne.OD KILKU DNI WKŁADA PIĄSTKI DO BUŹI I BARDZO SIĘ ŚLINI? POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
jolavo Re: zacisniete piastki 06.01.06, 20:34 Moja corka zaciskala jak miala 3,5 miesiaca i chodzilysmy na masaz. Raczki trzymala przy sobie, bo to taki odruch ochronny. Lecz ostatnio byla u nas sasiadka ktorej corka (3 mce) miala bardzo zacisniete piastki. Okazalo sie, ze ma problemy z trawieniem (alergie na mleko), ciezko trawi, placze w nocy, ma podraznienia skory itd. Wiec jesli Twoje dziecko nie ma takich objawow to sie nie przejmuj. Odpowiedz Link Zgłoś