Dodaj do ulubionych

Czy to katar?

24.01.06, 06:14
Moja córcia jak śpi to charcze jej w nosie i cały czas coś tam jej zalega. Ja
czesto czyszcze jej nosek ale szybko jej sie tam znów zbiera. Czy to katar?
ma 1,5 msc.
Obserwuj wątek
    • a_radosna Re: Czy to katar? 24.01.06, 08:16
      Mój syn też coś takiego miał jak się rozpoczął okres grzewczy w mieszkaniach.
      Myślę, że to od suchego powietrza. Zaczęłam nawilżać i mu przeszło. Za często
      nie można czyścić noska, bo można podrażnić śluzówkę. Ja mojego syna kładłam na
      brzuchu i samo mu ściekało. Czyściłam przed snem mu nos, żeby mógł spokojnie
      spać. Odnoszę też wrażenie, że im więcej się czyści tym więcej tworzy się tej
      wydzieliny. Ale to moje spostrzeżenia.
    • paskowka1973 Re: Czy to katar? 24.01.06, 17:17
      O matko, mam to samo. I nawet nawilżanie nic nie pomaga ( peluchy na
      kaloryferach, kaloryfery zakręcone na noc i elektryczny nawilżacz). I charcze i
      charcze. I macha rączkami koło noska jakby mu przeszkadzało, ale śpi normalnie.
      Raz na czas ( dwa razy w tyg. ) psiukam mu Sterimar i kładę na brzuszku na
      swoich kolanach i po 5 min wyciągam gruszką takie zielone przyschnięte gile (
      brrrrr obrzydliwe, że w takim małym nosku coś takiego się mieści ). A na noc
      daję po kropelce soli fizjologicznej, żeby nawilżyc i przeczyścić. Czekam z
      utęsknieniem na wiosnę, bo nie mogę go przez to zaszczepić, bo nie wiadomo czy
      to nie jakaś infekcja
      Pozdrawiam
      • sabdora Re: Czy to katar? 24.01.06, 23:07
        podobno jak zielona to infekcja bakteryjna może się przyplątała. polecam również
        sól morską . miałam to samo jak psiakła raz to się przeraziłam -na zielono. ale
        dostałam sól morską i mucofluid(na rozrzedzenia) i trochę pomogło. ale charcneie
        jest jeszcze i chyba faktycznie dopiero minie na wiosnę . a jeśli chodzi o
        sczepienie to zaszczepiłam
        aha jak masz wątpliwości to zrób wymaz z noska i okaże się czy infekcja i wtedy
        podejmiesz decyzję odnośnie szcze0ienia. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka