sylwia7911 24.01.06, 06:14 Moja córcia jak śpi to charcze jej w nosie i cały czas coś tam jej zalega. Ja czesto czyszcze jej nosek ale szybko jej sie tam znów zbiera. Czy to katar? ma 1,5 msc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_radosna Re: Czy to katar? 24.01.06, 08:16 Mój syn też coś takiego miał jak się rozpoczął okres grzewczy w mieszkaniach. Myślę, że to od suchego powietrza. Zaczęłam nawilżać i mu przeszło. Za często nie można czyścić noska, bo można podrażnić śluzówkę. Ja mojego syna kładłam na brzuchu i samo mu ściekało. Czyściłam przed snem mu nos, żeby mógł spokojnie spać. Odnoszę też wrażenie, że im więcej się czyści tym więcej tworzy się tej wydzieliny. Ale to moje spostrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
paskowka1973 Re: Czy to katar? 24.01.06, 17:17 O matko, mam to samo. I nawet nawilżanie nic nie pomaga ( peluchy na kaloryferach, kaloryfery zakręcone na noc i elektryczny nawilżacz). I charcze i charcze. I macha rączkami koło noska jakby mu przeszkadzało, ale śpi normalnie. Raz na czas ( dwa razy w tyg. ) psiukam mu Sterimar i kładę na brzuszku na swoich kolanach i po 5 min wyciągam gruszką takie zielone przyschnięte gile ( brrrrr obrzydliwe, że w takim małym nosku coś takiego się mieści ). A na noc daję po kropelce soli fizjologicznej, żeby nawilżyc i przeczyścić. Czekam z utęsknieniem na wiosnę, bo nie mogę go przez to zaszczepić, bo nie wiadomo czy to nie jakaś infekcja Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sabdora Re: Czy to katar? 24.01.06, 23:07 podobno jak zielona to infekcja bakteryjna może się przyplątała. polecam również sól morską . miałam to samo jak psiakła raz to się przeraziłam -na zielono. ale dostałam sól morską i mucofluid(na rozrzedzenia) i trochę pomogło. ale charcneie jest jeszcze i chyba faktycznie dopiero minie na wiosnę . a jeśli chodzi o sczepienie to zaszczepiłam aha jak masz wątpliwości to zrób wymaz z noska i okaże się czy infekcja i wtedy podejmiesz decyzję odnośnie szcze0ienia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś