24.01.06, 15:16
chcem odstawic mała od piersi i zaczęłam od wczoraj wprowadzac mleko
bebilon1.po wczorajszym zjedzeniu mała darła sie jak opetana że musiałam dac
jej cyca , chodzi o to ze mała zawsze przy cycy usypia a przy butli nie chce,
dzisiaj było to samo .Dotego wszystkiego jak jej w brzuszku to az jej gra ,
ma straszne gazy, poradcie jak mała odstawic od piersi i jak pozbyc sie tych
gazów bo przesto jest strasznie niespokojna i strasznie płacze.
Obserwuj wątek
    • achmielka Re: Mleko 24.01.06, 15:30
      Witam! Hm myśle że tak hop siup to odstawic się nie da wiadomo stopniowo i po
      troszku przynajmniej ja tak postepowałam z moja Agatka a tak w ogóle to po tym
      daniu mleka to dziecko może miec jakieś historie z żołądkiem bo wiadomo nowe cos
      inny pokarm moze pomoze plantex? albo koper włoski ja pije i dostje mój maluszek
      w mleku(drugi maluszek nie Aga) i to pomaga niektóre mamy podaja wodę koperkowa
      (ale ona strsznie słodka), inne masuja brzuszeek i dmuchaja suszarka. takie
      raptowne odstawienie to chyba wtedy gdy dziecko juz jest większe,..a może i
      mleczko mu nie smakuje? róznie to z maluchami jest i niektóre maja swoje smaki
      choc są tak małe
      Przy odstawianiu na pewno jest ważna stanowczośc musisz byc przekonana ż etak
      będzie najlepiej że chcesz tego.
      Życze wytrwałości w postanowieniach i pozdrawiam
      mama Maciejka i Agatki
    • mika_p Re: Mleko 24.01.06, 16:08
      Jak odstawić od piersi? Stopniowo. Najpierw dobrac odpowiednie sztuczne mleko -
      skoro po bebilonie sie darła, moze jej nie służy? A jak już dobierzesz mleko,
      to zastępuj kolejne karmienia piersią karmieniem butelką, aż zostanie jedno,
      wtedy zaczynasz pić szałwię i odciągac tylko dla poczucia ulgi.
      Odstawianie gwałtowne jest cholernie nieprzyjemne, grozi zastojem i zapaleniem
      piersi, a i dziecko duzo gorzej je znosi.

Na gazy stosowałam herbatke koperkowa Hippa.
      • bea-ta Re: Mleko 25.01.06, 08:03
        Te gazy to efekt trawienia laktozy wktórej jest duzo w mieszance, może lepsze
        byłoby bebiko omneo, czy któreś z mlek HA które na ppczatek będą lepsze bo maja
        obniżony poz. laktozy i częściowa zhydrolizowane białka co powinno pomóc. Beata
        • mamamyszenki Re: Mleko 27.01.06, 02:00
          pewnie jest uczulona na białko w nim zawarte
          • asia.76 Re: Mleko 27.01.06, 14:32
            Zmieniłam melko na bebiko omneo. mała po mleczku jest jakas niespokojna ,
            płacze,i nie chce spac.nie wiem co juz robic , jakie mleko teraz podac , tak
            nkie chcem na małej eksperymentowac.nie wiem jakie teraz dac , chyba pójde do
            lekarza niech cos poradzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka