joannar7 26.01.06, 10:08 Czy w taki mróz można wyjść z 3 miesięcznym dzieckiem na dwór. Dziś u nas -10, a musimy iść na szczepienie. Jestem pełna obaw. Poradźcieco robić. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kotula Re: PYTANKO O SPACERKI W TAKI MRÓZ 26.01.06, 10:10 Temat rzeka... Myślę, że jak ciepło ubierzesz dziecko, mróz mu nie zaszkodzi. Wg opinii większości pediatrów, temperatury poniżej -12 mogą uszkodzić śluzówkę układu oddechowego dziecka. Miłego spaceru. Odpowiedz Link Zgłoś
gika_gkc Re: PYTANKO O SPACERKI W TAKI MRÓZ 26.01.06, 10:18 jak masz obawy to przeloz szczepienie - ja tak zrobilam, idziemy za tydzien (u nas jest -15)- jeden tydzien w ta czy w ta wg mnie nie ma tu zasadnizcego znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
agam26 Re: PYTANKO O SPACERKI W TAKI MRÓZ 26.01.06, 10:54 jak dziecko przyzwyczajone do spacerów, tzn chodzi prawie codziennie a nie od wielkiego święta i masz blisko przychodnię to możesz isć. ja wczoraj byłam na spacerze z 5m a było -10. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Pytanko o spacerki... 26.01.06, 10:56 Nie wrzeszczmy bez potrzeby - rzecz w Caps Locku forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html Odpowiedz Link Zgłoś
joannar7 Re: Pytanko o spacerki... 26.01.06, 21:45 Przepraszam za ten Caps Lock, ale to dla mnie nie był "wrzask bez potrzeby". Bardzo martwię się o swoje dzieci. Chciałam przez to "wrzucić" moje pytanko w oko czytelników i szybko uzyskać odpowiedź. Sory Odpowiedz Link Zgłoś
j04nn4 Re: PYTANKO O SPACERKI W TAKI MRÓZ 26.01.06, 21:50 Nikt mi nie powie, że jak się z dzieckiem wychodzi codziennie to sie zachartuje i nic go nie wezmie. Tak własnie mówił mój teść, wychodziłam codziennie na spacer, Maja ma pół roku, i ostatnio było może -2 zachorowała mi, teraz stwierdziłam, że jak będzie poniżej zera to nie bede wychodziła. Jak musze jechać na szczepienie, to małą zawijam w koc przykrywam buzie i do auta. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: PYTANKO O SPACERKI W TAKI MRÓZ 26.01.06, 22:04 Jak musze > jechać na szczepienie, to małą zawijam w koc przykrywam buzie i do auta. Asia Boszsz..., jak Ty tak "hartujesz" dziecko, to tak zapatulone na spacerze sie poci i najmniejszy podmuch chlodnego powietrza dziecku zaszkodzi. Mam trojke, przy pieknej pogodzie w 20 stopniowy mroz prawie zawsze wychodze. Z niemowlakami tez wychodzilam ubranymi NORMALNIE, bez przykrywania buzi i opatulania w koc. Zadne z tego powodu nigdy nie chorowalo. Odpowiedz Link Zgłoś