Dodaj do ulubionych

Kaszka na wodzie

06.02.06, 16:43
Podaje synkowi rano i wieczorem kaszke ryżową na wodzie. Na etykiecie jest napisane żeby dodać mleko,ja rozrabiam z wodą.Robię gęstą kaszkę i podaję łyżeczką.Synek jest na piersi i nie chcę podawać mu mleka modyfikowanego.Z tego powodu nie daję też gotowych kaszek mleczno-ryżowych. Powiedzcie mi czy taka kaszka na wodzie to wartościowy posiłek?Czy może stanowić pożywne śniadanie i/lub kolację dla 8-miesięczniaka a potem dla starszego dziecka?
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Kaszka na wodzie 06.02.06, 16:48
      Jeżeki "dopycha" piersią, to na pewno jest dobrze, a przecież kaszkę można
      mieszać z owocami, sokami, poźniej z jogurtem.
      • kajka76 Re: Kaszka na wodzie 06.02.06, 18:52
        moja coreczka ma 7 m-cy i od jakis 2 tyg daje jej rano i wieczorem kaszke ryzowa
        na wodzie .do tego dodaje jej przecierki owocowe..wcina ze hej.oprocz teo jest
        na piersi i w ciiagu dnia dostaje zupki i owocki.pediatra teraz zalecila mi
        dawanie tych kaszek i sinlacu.
        pozdrwiam,kasia
    • saskiaplus1 Re: Kaszka na wodzie 06.02.06, 19:34
      Mnie lekarka powiedziała, że na początku lepiej na wodzie, bo dziecko karmione
      piersią nie musi pić innego mleka, a mleko modyfikowane to przecież też krowie,
      choć dostosowane.
    • kasia1309 Re: Kaszka na wodzie 09.02.06, 18:38
      Witam mam pytanie jakiej firmy kaszkę podajesz? Czy jest tp kaszka smakowa? Bo
      ja mam o smaku brzoskwini z bobovity ale ona zawiera cukier, który chyba nie
      jest zbyt dobry dla dzieci.
      • lirio Re: Kaszka na wodzie 09.02.06, 20:43
        Spróbuj tej kaszki, ona nie jest aż tak bardzo słodka. Herbatki granulowane,
        jeżeli zrobisz zgodnie z przepisem to też nie są ulepkowante. Jeśli nie chcesz
        cukru to polecam kleik ryżowy lub kukurydziany, kaszkę kukurydzianą (bez
        dodatków) BoboVity - też nie ma cukru, można dodać jakiś owoc i jest OK.
    • kiniasek Re: Kaszka na wodzie 09.02.06, 20:24
      hej,
      kaszka na wodzie przy karmieniu piersia jak najbardziej, ja dodaje mus
      gruszkowy albo jabłkowy. Moja Młoda je to na kolacje i jest ok
      pozdrawiam,
      kinga
    • kass1 Re: Kaszka na wodzie 09.02.06, 23:53
      Moja córcia ma już 11 miesięcy i też 2 razy dziennie wcina kaszkę na wodzie:
      rano kukurydzianą z deserkiem owocowym, późnym popołudniem kaszkę ryżową
      owocową. Dziecko karmione piersią dostaje tyle mleka ile potrzeba, nie ma sensu
      wprowadzać dodatkowego mleka modyfikowanego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka