kalipitka 11.02.06, 20:33 kochane forumowiczki,napiszcie prosze jak czesto mozna smarowac mascią cholesterolową.kupiłam ją wczoraj,posmarowałam po kąpieli odrazu pomogło na suchą skóre mojej córci, tylko niewiem jak często mozna ja stosować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
komika Re: maść cholesterolowa 11.02.06, 20:47 Hejka!Jak sama maść- bez żadnych dodatków to możesz smarować po każdej kapieli Jeżeli ma jakieś dodatki np. witaminy, hydrokortyzon czy inne sterydy- wtedy możesz smarować tylko miejsca chorobowo zmienionePozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkas Re: maść cholesterolowa 11.02.06, 20:51 Mi pani dermatolog powiedziała, że dowolną ilość razy w ciągu dnia do natłuszczania. Ja dostałam maść cholesterolową z witaminami ( robioną w aptece ), ale na tej pomarańczowej karteczce dołączonej do pudełeczka przeczytałąm, że w składzie jest też kwas borny. A tyle się pisze na różnych forach, że u małych dzieci stosować go nie wolno. I nie wiem - używać, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kalipitka Re: maść cholesterolowa 11.02.06, 21:04 dzieki za odp.mam masc cholesterolową bez witamin.skład; cholesterol,wazelina,parafina. Odpowiedz Link Zgłoś
annka12 Re: maść cholesterolowa 11.02.06, 21:59 Ja mala smaruje bez ograniczen jak jest potrzeba Jak byla mala 2-5 mcy w zasadzie cale cialko teraz tylko bardziej suche placki na nozkach i raczkach Oczywiscie masc bez dodatkow i bron boze kwasu bornego. Odpowiedz Link Zgłoś
emid25 Re: maść cholesterolowa 12.02.06, 14:48 Dziewczyny mozecie mi napisac skład tej masci, tak jak macie na recepcie!! z góry dziekuje!! Odpowiedz Link Zgłoś
kalipitka Re: maść cholesterolowa 12.02.06, 20:27 cholesterol 3,6g wazelina biała 21,6 parafina ciekła76,8 parafina stała18g zawartośc 120g.Maść mozna kupic bez recepty. rzeczywiscie jest rewelacyjna,dwa razy uzyłam efekty niesamowite Odpowiedz Link Zgłoś
12s2 Re: maść cholesterolowa 12.02.06, 20:53 hmmmm... a czy ta masc jest na alergie czy tylko na wysuszoną skóre, i czy ewentualnie mozna tym buźke smarowac??? i jeszcze jedno czy to steryd czy nie?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kalipitka Re: maść cholesterolowa 12.02.06, 20:56 moja mała jest alergiczką, co prawda nie przepisała mi jej pani doktor tylko wyczytałam o niej na tym forum,ale jest rewelacja,po dwóch dniach stosowania suche place zniknęły.napewno nie jest to steryd.również smaruję bużke. Odpowiedz Link Zgłoś
komika Re: maść cholesterolowa 12.02.06, 22:26 Maść cholestrolowa bez żadnych dodatków to nie steryd!!!Można nią smarować i buźkę i całe ciałko. Też uważam że jest fantastyczna- stosowałam ja długo- skutecznie nawilża skórę, nadaje sie do delikatnego wieczornego, uspokajającego masażyku. Nam alergolożka przepisała również drugie opakowanie tej maści z dodatkiem 1% hydrokortyzonu(steryd)- tą maść stosowałam już ostrożnie-1 raz dziennie i tylko na miejsca chorobowo zmienione!Zwykła maść cholesterolowa daje najlepsze efekty, gdy jest w skóre kapke czasu wmasowywana, a nie tylko skórka posmarowana i jużPozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś