misia33 22.02.06, 15:53 Ala ma skazę białkową więc nie ma mowy o mleku i jego przetworach... a tak je uwielbiałam :[ Czym można uzupełnic te niedobory bo niedługo moje kości się zastoją a zęby powypadają ?? Tfu tfu tfu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b.bujak Re: Ała moje zęby !! 22.02.06, 16:00 ja pilam mleko sojowe, dziecko dobrze je tolerowalo; na recepte taniej ok 50%; mozna tez wapn w tabletkach, ponoc sporo wapnia jest w sezamie Odpowiedz Link Zgłoś
misia33 Re: Ała moje zęby !! 22.02.06, 16:04 Mleko sojowe..hmm a po ile jest i jak smakuje ?? PS dzięki za info:] Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Ała moje zęby !! 22.02.06, 16:10 na recepte ok 10 zl puszka - to jest takie w proszku dla dzieci - niebyt dobre, ale jak trzeba, to mozna sie przyzwyczaic - ja jadlam je z roznymi platkami, musli itp - mozna przelknac zreszta, z niemoznosci picia innego mleka i sojowe jest dobre ) jest tez watek o splementacji wapnia - na tym forum, niedaleko ponizej Odpowiedz Link Zgłoś
wielorybka Re: Ała moje zęby !! 22.02.06, 23:47 takie kartonowe ok 8 zł za litr jest sojowe w proszku do samodzielnego wykonania - to ma przystepniejsza cene - uwielbiam dr soya o smaku orzechowym Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak wlasnie wrocilam od stomatologa 22.02.06, 20:02 musze to napisac - lekarka stwierdzila, ze moje zeby przeszly ciaze i karmienie ( karmie do dzis )[ oraz diete bezmleczna ( skaza u dziecka )] w wyjatkowo dobrym stanie - sa co prawda dwa ubytki, ale to i tak niezle po takich przejsciach organizmu - ciesze sie bardzo, bo przyznam, ze sie troche balam tego, co ona mi moze wynalezc w szczece Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: Ała moje zęby !! 22.02.06, 21:10 możesz tez kupic mleko sojowe w kartonie, jest lepsze, jeśc calcium panthotenicum, albo mój wypróbowany typ- granulki homeopatyczne Rexorubia. są przepyszne, bardzo dobrze dowapniaja etc, sa specjalnie na takie okazje. podaje jej tez mojemu przedszkolakowi. kosztuja ok 27 zł, czasme trzeba je zamówic w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Ała moje zęby !! 23.02.06, 09:11 ja pije Nutramigen, mleko sojowe tez czesto uczula. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Ała moje zęby !! 23.02.06, 09:19 owszem, nleko sojowe tez moze uczulac, ale nie warto zakladac z gory, ze wszystko uczula i siegac od razu po hydrolizat; bialko w mleku sojowym jest pelnowartosciowym bialkiem i warto sprawdzic, czy dziecko je dobrze toleruje Odpowiedz Link Zgłoś
wielorybka Re: Ała moje zęby !! 23.02.06, 10:52 naturella napisała: > ja pije Nutramigen, mleko sojowe tez czesto uczula. podziwiam i nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś