Dodaj do ulubionych

rok po roku

08.03.06, 10:24
Mam ośmiomiesięcznego syna i chyba znowu jestem w ciąży. Potwierdziły to dwa
testy. Dziś idę do lekarza. Nie wiem jak sobie poradzę z dwójką małych
dzieci. Czy któraś Mama miała podobnie? Z czym było najtrudniej? O co
powinnam zadbać wcześniej, zanim urodzę?
Obserwuj wątek
    • wisienka89 Re: rok po roku 08.03.06, 10:40
      głowa do góry.. ja sie dowiedzialam, z ejestem w ciązy jak mój synek miał 3 m-
      ce... teraz jestem w 35 tc i z wielka niecierpliwoscia czekamy na kolejne
      malenstwo... Nie ukrywam, z etez sie boje jak dam sobie radę..moj synek jeszcz
      enie chodzi... teraz jest mi ciężko z tym moim wielkim brzusiem..a jak dzidzia
      sie urodzi to bedzie pewnie jeszcze ciężej, ale dam rade! razem z mezem sobie
      poradzimy bez niczyjej pomocy...pierwsze dwa lata mysle ze beda najtrudniejsze,
      a potem jak to sie mowi jedno wychowa sie rpzy drugim! Pozdrawiam!!tak miało
      być widoczniebig_grinbig_grin
      • czudna Re: rok po roku 08.03.06, 12:15
        Ja też się w sumie cieszę. Boję się nie tylko wychowywania naraz dwójki, ale
        też znacznie bardziej opóźnionego powrotu do pracy. Zwłaszcza, że z poprzednią
        pracą pożegnałam się w ciąży. A przy dwójce to nawet samokształcenie w domu
        odpada. Czy ktoś już to przeżył?
        • ade1 Re: rok po roku 08.03.06, 14:19
          moja kuzynka ma dwojke dzieci rok po roku, jazda na okraglo, sama nie moze np
          wyjsc na spacer bo raczej trudno sie pcha dwa wozki, do samochodu sama sie z
          dziecmi nie zapakuje bo jedno na rece (9 m-cy) i a drugie 18 m-cu ktore trzeba
          ciagle pilnowac bo biega z predkoscia swiatla,jak jedno w nocy placze to drugie
          tez sie budzi. reasumujac jesli mnasz jedno dziecko to zrobisz wszystko bo
          bierzesz je pod pache i idziesz do sklepu do kolezanek na spacer itd jak masz
          dwojke w takim wieku to sama nie zrobisz nic. a jeszcze jedno- ciagle chore bo
          corka ze zlobka przynosi wszystko a maly pomimo ze tylko na piersi lapie
          doslownie wszystko.
    • ade1 Re: rok po roku 08.03.06, 14:22
      i jeszcze jedno ta starsza ciagle tlucze tego malego bo on w pozycji lezacej
      wiec latwy do niego dostep, jest cholernie zazdrosna a z drugiej strony w tym
      wieku ze raczej nie da sie jej wytlumaczyc. Ale oczywiscie wszystko jest do
      przejscia, nie ty pierwsza i nie ostatnia
      • maryna4 Re: rok po roku 08.03.06, 15:46
        Ja mam dwóch synków, różnica 18 miesięcy. Teraz sa duzi, 9 lat i 7,5 ale jak
        byli mali to było ciężko.
        Ale teraz jest fajnie, chodza do tej samej szkoły, na te same zajęcia poza
        szkolne, razem gramy w różne gry, czytamy te same książki. Na prawdę później
        jest łatwiej, choc na początku trzeba sie liczyć z tym, ze bedzie dość ciężko.

Zyczę powodzenia
    • olimpia.szuwar Re: rok po roku 08.03.06, 17:52
      Ja jestem w tej samej sytuacji teraz - mój synek kończy 9 miesięcy, a ja jestem
      w 8. tygodniu ciąży smile Wiem, że może być ciężko, ale uważam, że taka sytuacja
      ma też wiele plusów smile

I ja bym nei słuchała strasznych historii o kompletnej masakrze. Ludzie sobie
      radzą z czworaczkami, to dlaczego my miałybyśmy być gorsze ;D

A poza tym, to zapraszam na forum . Tam jest dużo mam, które to przetrwały. Im nas więcej,
      tym fajniej smile

Pozdrawiam
    • lucy141 Re: rok po roku 08.03.06, 20:50
      Witam! Córeczka za tydzień skończy 7 miesięcy a ja jestem w 10 tyg. ciąży. Też
      na początku spanikowałam ale teraz doceniam niewielka róznicę wieku i plusy z
      tego wynikające: wspólne wakacje, zabawa, pielęgnacja noworodka na świeżo,
      ciuszki po małej itp.Głowa do góry! Będzie dobrze! Pozdrawiam i życzę zdrowia.
    • czudna Re: rok po roku 09.03.06, 09:44
      Dzięki, dzięki. Byłam u tego lekarza, robiłam USG i wynik jest niejednoznaczny.
      Lekarz przedstawił mi kilka diagnoz, które bierze pod uwagę. Bo coś tam widać,
      ale jeszcze niewiadomo co. I teraz najlepsze: to może być ciąża mnoga.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka