Dodaj do ulubionych

"Pierwszy raz"..............

13.03.06, 11:15
Jak to jest z tym powrotem??
Jestem 5 tygodni po porodzie i został jeszcze tydzień do wizyty u ginekologa
i ... mój mąż już mi nie przepuści ... jest napalony jak szczerbaty na
suchary. Ja też mam ochotę na sex ale się boję - miałam nacinane krocze.
Napiszcie proszę jak to jest??
Ten "pierwszy raz"po boli czy nie??
Mój strach jest pewnie irracjonalny, ale...
Czekam na odpowiedzi - dzięki.
Obserwuj wątek
    • agab72 Re: "Pierwszy raz".............. 13.03.06, 11:21
      Mój był bardzo bolesny (100 razy bardziej niż ten pierwszy pierwszy), choć nie
      wiem czy bardziej to wynikało z fizjologii czy raczej z moich obaw
      psychicznych - dlatego może Ty staraj się jednak myśleć pozytywnie.
      Ponieważ nadal od kilku miesięcy karmię piersią, to jednak nadal nie jest tak
      jak było kiedyś i muszę używaćc dodatkowo żelu nawilżającego - trochę pomaga.

• monia_z1 Re: "Pierwszy raz".............. 13.03.06, 11:23
      Nie jest irracjonalny. Ja tez sie bałam. Ja miałam cesarskie cięcie. Też z
      mężem nie mogliśmy się doczekać kiedy będziemy juz mogli..smile Pierwszy raz
      trochę bolało, ale każdy następny raz był juz lepszy. A u ginekologa powiedz
      żeby był delikatny - ja tak zrobiłam. I był delikatny i nie było tak źle. Głowa
      do góry! Będzie dobrze. Pozdrawiam!
    • wisienka89 Re: "Pierwszy raz".............. 13.03.06, 11:39
      Z cesarka jest inaczej..ja rodzilam silami natury i ten pierwszy raz po
      porodzie cholernie boli!..ale jakos bedziesmile po drugie..radze sie wstrzymac az
      do wizyty lekarskiej, bo mozesz miec potem jakies problemy...hmm jak maz jest
      napalony jak szczerbaty na sucharek to mozesz go przeciez zaspokoic w inny
      sposobsmile...i tez bedzie zadowolony...a tydzien Was nie zbawi..niech Cie lepiej
      lekarz zbada czy wszystko ok, czy nie porobily Ci sie jakies nieprawidlowosci,
      czy nie masz nadżerki itp. POZDRAWIAM
      • moniqqq Re: "Pierwszy raz".............. 13.03.06, 11:50
        wisienka89 napisała:
        "hmm jak maz jest
        > napalony jak szczerbaty na sucharek to mozesz go przeciez zaspokoic w inny
        > sposobsmile...i tez bedzie zadowolony..."

Właśnie dzięki tym "innym sposobom" jeszcze się na mnie nie rzucił wink

• blanka22 Re: "Pierwszy raz".............. 13.03.06, 11:56
          postaraj się nie myśleć o tym że może boleć, ja tez się bałam i zupełnie nie
          potrzebnie. Może jestem jakaś dziwna ale było tak jak przed porodem a
          urodziłam naprawdę dużego synka 4460 a jestem drobnej budowy i też miałam
          nacinane krocze.
          Przed jednak radzę iść do lekarza bo na zewnątrz może być ładnie, ale radzę
          sprawdzić czy w środku też jest ok.
    • sabana Re: "Pierwszy raz".............. 13.03.06, 11:57
      ja się nie bałam, bardzo chciałam i bardzo szalałam za moim mężem.
      chyba z tydzień po porodzie odkryliśmy rzeczy niesamowite, których nie można
      porównać do rutyny. niestety bardzo przeszkadzała mi suchość a miejsce po
      niewielkim nacięciu bardzo mnie ciągneło. (lekarz na kontroli po 6tyg
      powiedział że lekarstwem na to jest uprawianie seksu).tak czułam chyba przez 4
      mierwsze miesiące po porodzie. za to teraz jest wspaniale. ten pierwszy raz
      zależy od ciebie - kiedy ty bedziesz gotowa, tak jak to zwykle z pierwszym
      razem bywa.nie zawsze musi to być stosunek. zależy też w jakiej jesteś formie
      po porodzie.
    • k.wita Re: "Pierwszy raz".............. 13.03.06, 12:03
      U mnie bylo w porzadkusmilechoc bylo to 3,5 roku temu.
      Teraz jestem w 7 m-cu drugiej ciazy, jeszcze tak daleko nie wybiegam myslami,
      ale mysle, ze duzo zalezy od psychicznego nastawienia do tej sprawy.
      pozdr
    • aga55jaga Re: "Pierwszy raz".............. 13.03.06, 12:07
      mnie przeszkadzała suchość pochwy, i wyciekające mleko z piersi. Po drugim
      porodzie miejsce po nacięciu krocza goiło się bardzo długo, a że miałam szycia
      bardzo kiepskimi nićmi - dopiero wyszły ok 4 miesięcy po porodzie, więc drugi
      powrót do współżycia przesunął się bardzo w czasie.
      • zitke Re: "Pierwszy raz".............. 13.03.06, 12:42
        Tez mialam nacinane krocze . kochalismy sie 3 tygodnie po porodzie cholernie sie
        balam ale nie bylo zle smile nawet po tym przestalo mnie cokolwiek bolec. Nie taki
        diabel straszny...
    • gacusia1 Re: "Pierwszy raz".............. 13.03.06, 14:59
      To byl moj drugi porod bez nacinania krocza,a nasz pierwszy raz (3 tyg po
      porodzie!)byl cudowny! Okazalo sie,ze jakims cudem jestem duzo ciasniejsza niz
      przed ciaza.Jedyne,co do tej pory przeszkadz,to suchosc pochwy,ale z tym mozna
      sobie poradzic smile Po pierwszym porodzie nie moglam sie przelamac do wspolzycia
      przez ponad pol roku...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka