niusiasz 16.03.06, 14:30 Czy któreś z wszych dzieci ma na skórze jasnobrązowe plamki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: plamki na skórze 16.03.06, 14:31 w kolorze kawy z mlekiem ? to zależy ile ich jest Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: plamki na skórze 16.03.06, 14:34 5_monika napisała: > w kolorze kawy z mlekiem ? to zależy ile ich jest tak mowi statystyka. w praktyce dzieci mjace 2 plamki moga byc chore a dzieci majace ich wiecej moga byc zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: plamki na skórze 16.03.06, 14:34 glowka w gore, wierze, ze z coreczka jest ok. nie mysl tyle i nie drenuj tematu, bo zwariujesz. sadze, ze nawet gdyby ( odpukac, i wypluc te slowa tfu tfu tfu)to Twoj strach jest niewspolmierny do przebiegu choroby i jej wplywu na zycie czlowieka. bedzie dobrze, zobaczysz!!!! moj dyndol ma podobne plamki, lekarze sa dobrej mysli i kaza mi przestac ciagle walkowac ten temat, bo z tego same klopoty. maja racje. zyj i ciesz sie corka. czas pokaze, ze jest ok. sciskam Odpowiedz Link Zgłoś
niusiasz Re: plamki na skórze 16.03.06, 14:47 Maretina ale ty jesteś silna baba - zazdroszcze Chcialam tak dla porownania - skoro mówiłaś że pediatra ktora kajtola prowadzi powiedziała że setki dzieci widziała z plamkami to gdzie sa te dzieci - bo ja nie słyszałam i nie widziałam. Załamał mnie ten lekarz wczoraj - przecież to tylko głupie plamki i gdyby nie Twój Maretina post kiedyś to bym nawet nie wiedziała że to może być tak astraszna choroba. Głupi internet!!!!!! Przez niego umieram ze strachu. Podziwiam Cie - szczerze podziwiam. no to co któraś to już widziała? Odpowiedz Link Zgłoś
edytaszymczak Re: plamki na skórze 17.03.06, 14:15 Mój mały synek-8 m-cy, ma takie plamki od urodzenia i to ze cztery. Czytałam w Twoim dziecku, że jasne,płaskie, kawowe plamki są w ogóle nieszkodliwe, taka uroda dziecka. Zresztą wcale się nie przejełam jak je zobaczyłam, bo sama mam takie dwie i w ogóle mi nie przeszkadzają. Także głowy do góry. To na pewno nie jest groźne! Odpowiedz Link Zgłoś
edytaszymczak Re: plamki na skórze 17.03.06, 14:30 Aha, jeszcze jedno. Dodam, że i ja i mój smyk mamy ciemną karnację, prawdopodobnie pigment w miejscach plamek jest po prostu intensywniejszy.O! Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: plamki na skórze 17.03.06, 14:31 to przestan wertowac net, przestan i juz! ja gonie meza jak tylko zaczyna pod lupa ogladac syna i szukac mu kolejnych chorob.neurolog powiedzial mezowi, ze ma nie dreczyc zony. najpierw bylam przerazona tym, ze teraz nikt mi nie powie czy te cholerne plamki to wlasnie TO. teraz mi to dynda. nawet jesli to jest TO,... z tym sie zyje i to normalnie.kicham na to.mam tez kolosalna nadzieje, ze syn jest zdrowy a plamy to przypadek i juz.nie rycz nad dzieckiem tylko je kochaj. ono przede wszystkim musi byc szczesliwe. zaczynam zalowac, ze moj post przeczytalas, ale wtedy wlasnie zmartwilam sie ta iloscia plamek i walnelam pytanie na forum w maju jedziemy do poradni fakomatoz do bardzo dobrej lekarki jestem pelna wiary. bedzie dobrze i juz. obojetnie co nam nie powiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia277 Re: plamki na skórze 17.03.06, 16:51 napiszcie co takie plamki mogą oznaczać,bo ja nie wiem. Moja córeczka od jakiegoś czasu ma na brzuszku małą plamke w kolorze kawy z mlekiem, płaską. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: plamki na skórze 17.03.06, 18:59 gosia277 napisała: > napiszcie co takie plamki mogą oznaczać,bo ja nie wiem. Moja córeczka od > jakiegoś czasu ma na brzuszku małą plamke w kolorze kawy z mlekiem, płaską. zespol reckynhausena czy jakos tak, moglam sie walnac w pisowni nazwiska. jedna plamka to luzik. nie szukaj zlego Odpowiedz Link Zgłoś