Dodaj do ulubionych

bakteria w moczu...

16.03.06, 16:44
witam...
czy to prawda, ze niemowle majace bakterie w ukladzie moczowym moze byc przez
to niespokojne, płaczliwe i drazliwe?
pytanie do mama, ktore mialy taki problem u swoich dzieci : w jaki sposób
dzieci były leczone? dodam, ze moja mała ma 8 tyg. i wykryta w moczu bakterie
coli.
Obserwuj wątek
    • buzka5 Re: bakteria w moczu... 16.03.06, 17:29
      Jak najbardziej taki dzieciaczek jest niespokojny,płacze i marudzi.Ja walczyłam
      z bakteriami u mojego synka kilka miesięcy.Moja pani nefrolog twierdzi,że
      średnio leczy się to 3 m-ce.Oczywiście kuracja antybiotykowa obowiązkowo.U mnie
      niestety od tych bakterii zrobił się zastój w nerce ale już jest ok.życzę
      zdrówka,gorąco pozdrawiam.
    • agasasin1 Re: bakteria w moczu... 17.03.06, 22:25
      ja rowniez sie mecze z drogami juz miesiac ,za tydzien jade na USG,zobaczymy co
      tam wykaze.jek narazie mala wziela 4 antybiotyki i nic.
    • b.bujak Re: bakteria w moczu... 18.03.06, 10:34
      infekcje ukladu moczowego moga sie objawiac niepokojem u dziecka, choc nie
      musza, moj syn akurat nie mial żadnych obajawow, poza podwyzszonymi leukocytami
      we krwi; czestym objawem jest tez słaby przyrost wagi dziecka; w leczeniu
      konieczny jest antybiotyk; bardzo wazne jest prawidlowe pobranie moczu do
      analizy posiewu! zdaza sie, ze mocz jest nieprawidlowo pobrany i wychodzi
      bakteria, ktorej nie ma w ukladzie moczowym i podaje sie dziecku niepotrzebnie
      leki albo nieodpowiednie leki; moj syn mial mocz pobierany w szpitalu przez
      pielegniarki; lepiej zrobic to porzadnie, nawet przez cewnik ( to nic
      strasznego ), niz faszerowac dziecko niepotrzebnie lekami; jak pobralam mocz do
      analizy sama w domu, to wyszla paskudna bakteria, dzieki temu, ze lekarka w
      szpitalu zdecydowala o powtorzeniu analizy, mlody uniknął antybiotyku
      dożylnego, bo okazalo sie, ze tej bakterii nie bylo
    • moni.l1 Re: bakteria w moczu... 18.03.06, 16:27
      Ja jestem w trakcie leczenia-mordowania bakterii i potwierdzam objawy.Moja 8-
      miesięczna Oliwka piszczy-zwariować idzie!!!Szukam lekarza w Świdnicy,aby
      skierował ją do szpitala i konkretnie zbadali i wyleczyli.Obecnie trzeci
      miesiąc jeżdżę do W-wia do poradnii i zaczyna mnie szlak trafiać.Jak słyszę od
      lekarza:proszę obserwować i robić wyniki,a następnie zgłosić się za 6
      tygodni,to........
      • luiza1pop Re: bakteria w moczu... 18.03.06, 17:07
        Dziecko moze byc marudne i placzliwe, moze miec goraczke, wymiotowac i robic
        paskudne zielone kupy (tak bylo z moja mala). Miala zapalenie ukladu moczowego
        i paskudna sepse. Na szczescie jakos sobie z tym poradzilismy. Oczywiscie
        niezbedny jest antybiotyk. Pozdrawiam
    • ewa_1111 Re: bakteria w moczu... 18.03.06, 22:42
      U mojej Zuzi zakażeni układu moczowego, za częło się powtarzającą się co kilka dni gorączką nawet do 39,5. Miała wtedy 3miesiące.Jako młoda mama nie miałam pojęcia że to może byż coś poważnego, myślałam że się zaziębiła. Lekarza wtedy miałam beznadziejnego, nawet się nie zainteresował jak mu mówiłam o tym. Szybko go zmieniłam, bo coś się działo. Trwało to 2 tygodnie. U innego lekarza, to badanie moczu i było jasne, co jest. Najpierw mieliśmy antybiotyk, a póżniej 1,5mies, furagin i wit.c. Po leczenu usg nerek, czy zakażenie nie wynikło z nieprawidłowej budowy układu moczowego i badanie kontrolne moczu , a później co kilka mies, i tak do roku. Dletego,że zakażenie często ponownie wraca. U nas na szczęści enie wróciła, a Zuzia ma już 16mies. Trochę trudno było pobrać mocz, ale praktyka czyni mistrza. A prawidłowe pobranie moczu to podstawa do poprawnego badania.
      • stasiomama Re: bakteria w moczu... 19.03.06, 13:38
        Zapraszam Was do odwiedzenia forum Refluks moczowy, ZUM, wady
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22158
        tam dowiecie się wielu ciekawych rzeczy na temat chorób i zakażeń układu
        moczowego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka