Dodaj do ulubionych

przepajanie

15.04.06, 20:20
Chcialam sie dowiedziec od doswiadchonycm mam, czy to prawda ze dziecko
powinno sie przepajac? NIedlugo zostane mama a moja tesciowa wciaz chodzi za
mna i mi klepie za uszami zebym przepajala dziecko...
Obserwuj wątek
    • ola_la_la Re: przepajanie 15.04.06, 20:23
      Jeżeli maluszek będzie karmiony piersią to nie ma potrzeby podawania mu
      dodatkowych napojów- mleczko mamy zaspokaja wszelkie potrzeby maluszka. Jeśli
      będzie karmiony butelką to podaje się herbatki. Nie wiem od kiedy dokładnie,
      mojego synka karmiłam piersią.
      • agata51881 Re: przepajanie 15.04.06, 20:34
        dziekuje za wyjasnienie. Zamierzam karmic piersia i dlatego dziwilo mnie to ze
        musze jeszcze przepajac dzidziusia
        • marchefka27 Re: przepajanie 15.04.06, 20:46
          przygotuj się , ze jeszcze się nasluchasz nie tylko o przepajaniu wink mowie z
          doswiadczenia - ja wlasnie jestem na etapie nauczania nt karmienia - tzn
          karmienia czyms NORMALNYM nie mlekiem z piersi ;-/
          • agata51881 Re: przepajanie 15.04.06, 20:51
            ja juz teraz wysluchuje na temat karmienia i mojego odzywiania w czasie
            karmienia piersia. Ciagle slysze nie jedz tego tamtego. I tak bede robila to co
            bede uwazala za sluszne a juz nie wspomne o tym ze ona jest chora na punkcie
            sterylnosci na szczescie moj maz, czyli jej syn jest temu przeciwny...
    • alicez Re: przepajanie 16.04.06, 12:50
      A ja dawałam synkowi pić praktyczniue od urodzenia, mimo że był na piersi.
      Wszyscy dookoła na mnie naskakiwali, ale ja się nie ugiełam. Od kiedy zaczał
      dostawać picie zrobił się spokojniejszy i skończyły się wycia do księżyca.
      Teraz ma 10 m-cy i potrafi wypić ponad pół litra dziennie. Ja też jestem z tych
      co dużo piją i dla mnie nie podawanie dziecku picia równa sie z meczeniem go.
      Tak przynajmniej było w naszym przypadku.
      • aamg Re: przepajanie 16.04.06, 20:25
        Święta racja! Nakładli mi do głowy, że się nie powinno, a w szpitalu - gorące i
        suche powietrze - maleństwo wypluwało podanego cyca i dalej wrzask. I
        pielęgniarka, taka starszej daty, przyniosła glukozę. Myślałam, że mała smoczek
        połknie! I teraz tak robię: gdy mleczko nie pasuje, a widzę, że czegoś szuka,
        to glukoza, a czasem i rumianek. I jest ok.
    • ewapn Re: przepajanie 16.04.06, 21:17
      witam, ja tez jestem jednak za przepajaniem... moja córka była karmiona piersia
      na żądanie- bez przepajania i do dzis mamy problem z nadwagą.. bylo lato jak
      sie urodziłą, goraco, a ona wiecznie tylko cyc i cyk, aze czesciej chciało sie
      pic.. sta efekt w postaci nagromadzonych kg...do tego dość przykro wspominam
      jej dolegliwoasci zołądkowe w pierwszych miesiacach.. ciagle tylko mleczko i
      mleczko.
      teraz mam 3-mies. synka i karmie go piersia tak co ok 2-3 godz , a w między
      czasie daje mu herbatki rumiankową i ułatwiajacą trawienie hippa- na wodzie
      mineralnej niegaz. zywca(pozytywna opinia pozytywna IMiDZ dla niemowlat). pije
      chetnie i do tego o wiele mniej dolegliwosci zoładkowych...
      jestem zdecydowanei za.. zwłąszcza ze ostanio byłam z synkiem kilak dni w
      szpitalu i tam pediatrzy równiez byli za dopajaniem.. bo suche powietrze..
      goraco. itd..
      • shiva772 Re: przepajanie 16.04.06, 21:40
        To ja się dokładam i jestem przeciwko przepajaniu. Jak jest gorąco to mleko
        jest jak woda. W upały częściej do cycy i będzie ok. Do końca 6-ego miesiąca
        młody nie dostał nic oprócz cycy. I chwalić Boga zdrów jak ryba i mleka nigdy
        nie zabrakło.
    • driadea Re: przepajanie 16.04.06, 22:54
      Witaj,
      specjalnie dla Was, użytkowników forum, został utworzony wątek FAQ, czyli
      najczęściej zadawane pytania. Wątek jest zawsze jako pierwszy na stronie,
      przypięty szpileczką, aby nigdy nie umykal uwadze smile
      Jednym z wielu tematow, jakie zawarłyśmy w FAQ, jest ten, który Cię interesuje,
      oto link:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=31793062&a=31810478
      Przy okazji przyypominam o wyszukiwarce smile
      Wesołych Świąt!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka