agata51881 15.04.06, 20:20 Chcialam sie dowiedziec od doswiadchonycm mam, czy to prawda ze dziecko powinno sie przepajac? NIedlugo zostane mama a moja tesciowa wciaz chodzi za mna i mi klepie za uszami zebym przepajala dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola_la_la Re: przepajanie 15.04.06, 20:23 Jeżeli maluszek będzie karmiony piersią to nie ma potrzeby podawania mu dodatkowych napojów- mleczko mamy zaspokaja wszelkie potrzeby maluszka. Jeśli będzie karmiony butelką to podaje się herbatki. Nie wiem od kiedy dokładnie, mojego synka karmiłam piersią. Odpowiedz Link Zgłoś
agata51881 Re: przepajanie 15.04.06, 20:34 dziekuje za wyjasnienie. Zamierzam karmic piersia i dlatego dziwilo mnie to ze musze jeszcze przepajac dzidziusia Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka27 Re: przepajanie 15.04.06, 20:46 przygotuj się , ze jeszcze się nasluchasz nie tylko o przepajaniu mowie z doswiadczenia - ja wlasnie jestem na etapie nauczania nt karmienia - tzn karmienia czyms NORMALNYM nie mlekiem z piersi ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
agata51881 Re: przepajanie 15.04.06, 20:51 ja juz teraz wysluchuje na temat karmienia i mojego odzywiania w czasie karmienia piersia. Ciagle slysze nie jedz tego tamtego. I tak bede robila to co bede uwazala za sluszne a juz nie wspomne o tym ze ona jest chora na punkcie sterylnosci na szczescie moj maz, czyli jej syn jest temu przeciwny... Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: przepajanie 16.04.06, 12:50 A ja dawałam synkowi pić praktyczniue od urodzenia, mimo że był na piersi. Wszyscy dookoła na mnie naskakiwali, ale ja się nie ugiełam. Od kiedy zaczał dostawać picie zrobił się spokojniejszy i skończyły się wycia do księżyca. Teraz ma 10 m-cy i potrafi wypić ponad pół litra dziennie. Ja też jestem z tych co dużo piją i dla mnie nie podawanie dziecku picia równa sie z meczeniem go. Tak przynajmniej było w naszym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
aamg Re: przepajanie 16.04.06, 20:25 Święta racja! Nakładli mi do głowy, że się nie powinno, a w szpitalu - gorące i suche powietrze - maleństwo wypluwało podanego cyca i dalej wrzask. I pielęgniarka, taka starszej daty, przyniosła glukozę. Myślałam, że mała smoczek połknie! I teraz tak robię: gdy mleczko nie pasuje, a widzę, że czegoś szuka, to glukoza, a czasem i rumianek. I jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ewapn Re: przepajanie 16.04.06, 21:17 witam, ja tez jestem jednak za przepajaniem... moja córka była karmiona piersia na żądanie- bez przepajania i do dzis mamy problem z nadwagą.. bylo lato jak sie urodziłą, goraco, a ona wiecznie tylko cyc i cyk, aze czesciej chciało sie pic.. sta efekt w postaci nagromadzonych kg...do tego dość przykro wspominam jej dolegliwoasci zołądkowe w pierwszych miesiacach.. ciagle tylko mleczko i mleczko. teraz mam 3-mies. synka i karmie go piersia tak co ok 2-3 godz , a w między czasie daje mu herbatki rumiankową i ułatwiajacą trawienie hippa- na wodzie mineralnej niegaz. zywca(pozytywna opinia pozytywna IMiDZ dla niemowlat). pije chetnie i do tego o wiele mniej dolegliwosci zoładkowych... jestem zdecydowanei za.. zwłąszcza ze ostanio byłam z synkiem kilak dni w szpitalu i tam pediatrzy równiez byli za dopajaniem.. bo suche powietrze.. goraco. itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: przepajanie 16.04.06, 21:40 To ja się dokładam i jestem przeciwko przepajaniu. Jak jest gorąco to mleko jest jak woda. W upały częściej do cycy i będzie ok. Do końca 6-ego miesiąca młody nie dostał nic oprócz cycy. I chwalić Boga zdrów jak ryba i mleka nigdy nie zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: przepajanie 16.04.06, 22:54 Witaj, specjalnie dla Was, użytkowników forum, został utworzony wątek FAQ, czyli najczęściej zadawane pytania. Wątek jest zawsze jako pierwszy na stronie, przypięty szpileczką, aby nigdy nie umykal uwadze Jednym z wielu tematow, jakie zawarłyśmy w FAQ, jest ten, który Cię interesuje, oto link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=31793062&a=31810478 Przy okazji przyypominam o wyszukiwarce Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś