Dodaj do ulubionych

ile powinno spać 2,5 miesięczne niemowlę???

26.04.06, 16:24
moja córeczka ma skończone 2 i pół miesiąca i bardzo dużo śpi.Nawet już nie je tyle , co kiedyś, bo karmię ja piersią.Ma takie dni, że potrafi nie spać po 2 3 godziny, a teraz wytrzyma najdłużej godzinę i śpi jak zabita.Wychodzę z nia dwa razy na dzień na dworek, po dwie godzinki, czy to też może mieć wpływ na jej sen? Proszę poradzcie
Obserwuj wątek
    • ninkasz Re: ile powinno spać 2,5 miesięczne niemowlę??? 26.04.06, 16:46
      ja mam syna w tym samym wieku i odwrotny problem. takie dziecko powinno spac
      jakies 15 godz. dziennie
    • alicyjka11 Re: ile powinno spać 2,5 miesięczne niemowlę??? 26.04.06, 22:29
      Moja mała ma także 2,5 m-ca i spi cały dzień z przerwami (raz godzinnymi ,raz
      półgodzinnymi)a o 22. usypia na dobre az do 8-9 rano.Budzi się w nocy i je na
      spiąco.Zauwazyłam ze od kiedy jestem z nią dłuzej na powietrzu,to śpi wiecej i
      jest ogólnie bardziej spokojna i senna.To chyba tlen tak działa na dzieci.Lepiej
      spią i jedzą.Pozdrawiam!!Ala mama Wiktorii
    • marta2777 Re: ile powinno spać 2,5 miesięczne niemowlę??? 27.04.06, 01:03
      nie no, zabilas mnie dziewcyzno, Ty sie ciesz, ze Ci dziecko spi !!!!
      chcialabym miec taki problem jak TY. Ja juz ledwo zipie bo moj maly nie chce
      spac, ciagle tylko lulanie i spanie po 10 min, a ja nic nie moge zrobic i nic
      zaplanowac, jestem wyczerpana i ciagle niewyspana!!! Moj maly jest mniej wiecej
      w tym samym wieku co Twoja corcia. Snu nigdy za wiele bo dzieci rosna i sie
      rozwijaja podczas snu.
      • ziutencja78 Re: ile powinno spać 2,5 miesięczne niemowlę??? 04.05.06, 09:08
        Droga Marto wychodz z dzieckiem wiecej na spacer i staraj sie mnie brac na rece.
        Ja tez padalam ze zmeczenia i kolezanka poradzila mi zebym ja niebrala na rece
        i teraz sama zasypia.
    • dorka_domi Re: ile powinno spać 2,5 miesięczne niemowlę??? 27.04.06, 09:02
      Matko...i córko. Nawet nie wiesz jakie masz szczęście. Ty się nie martw, tylko
      ciesz. Dzieci są różne, podobno ja w niemowlęctwie tak spałam. Natomiast moja
      malutka niekoniecznie. A dworek ma wpływ na sen - dziecko jest dotlenione i
      lepiej śpi, ale nie rezygnuj czasem ze spacerów. pozdrawiam!
    • hanula12 Re: ile powinno spać 2,5 miesięczne niemowlę??? 04.05.06, 19:02
      Mój synek (9tyg)też śpi dość dużo w dzień, teraz ostatnio zaczął. nawet się
      martwiłam i spytałam się pediatry. powiedziała, że jest on prawdopodobnie
      niskociśnieniowcem i teraz przy tych dziwnych zmianach pogody tak może być. i
      nie należy się martwić, tylko cieszyć, bo podczas snu w dzień mózg bardzo
      szybko się rozwija i regeneruje, i w ogóle organizm dziecka się rozwija.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka