Dodaj do ulubionych

szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł

29.04.06, 21:05
Ratujcie! nie mogę znaleźć takiego wózka.Mieszkam na 4 piętrze i będę sama
nosić wózek z małą.W mojej wsi - Toruniu,znalazłam tylko Chicco za 2000zł,ale
ma kiepskie kółka i jest za drogi,no i Graco Quattro Deluxe,na którym nie
można bujać,no i nie ma gondoli,tylko nosidełko,jakieś takie jakby dla
lalki.Słyszałam,ze lżejsze są firmy Kadex,ale u mnie nie ma takich,no i
Deltim Focus,ale nie wiem z jakiej jest tkaniny,bo badziewia nie chcę.Może
któraś ma lekki wózek i mogłaby mi służyć radą.
Obserwuj wątek
    • kluska28 Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 29.04.06, 21:34
      Ja mialam deltim focus i bylam bardzo zadowolona, ale nie wydaje mi się zeby
      byl on aż tak lekki, żeby wnosić go na 4pietro i to z dzieckiem! Jak kupowalam
      go to były do wyboru dwa rodzaje tkanin. Najlepiej zobaczyć w sklepie próbki
      materialów.
    • agamamaani Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 29.04.06, 21:36
      ja mam deltima focusa z 2004.. sprawdza się.. a teraz ta "nowa" wersja ma
      wszytsko to, czego moim zdaniem brakowało mojej wersji - czyli większy kosz,
      wywietrznik w budce i łatwiejszy system zapinania gondoli do stelażu.
      jest ze sztucznego tworzywa ( gondola w środku była wyściełana bawełnianym jakby
      'meszkiem") łatwo się pierze cały wózek - możesz zdjąć obicie wózka i włożyć do
      pralki - suchy jest już następnego dnia rano.
      polecam, choć pewnie znajdziesz wiele przeciwników .. serwis jest super - raz
      nam się urwały zaczepki do torby ( w starych typach były plastikowe) i za darmo
      i z przeprosinami przysłali nam ze Sklepu zaczepki ze szczegółową instrukcją jak
      dokręcić - banalnie to było proste.
      teraz spodziewam się drugiego malucha i po wyczyszczeniu wózek jest jak nowy -
      będe w nim Frania teraz wozić big_grin
      • bo76 Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 29.04.06, 22:14
        Ja mam drugie piętro ale w kamienicy - sprawdził się maxi cosi speedy z
        gondolą - mamy starszą wersję z nieskrętnym kołem, ale kupowaliśmy go używany.
        Super, dmuchane koła, i tp. a gondola łatwo wypinana - także łatwo znosić na
        raty - ja znosiłam po pół piętra małą w gondoli i stelaż, jak trochę podrosła -
        zjeżdżałam po schodach. Musisz kupić jak najlżejszy, bo jak nie - bedziesz
        niewolnicą mieszkania, póki ktoś Ci nie pomoże z wózkiem. Możesz za parę stówek
        kupić używany wielofunkcyjny bebe confort czy inne markowe - one są tak dobrej
        jakości, że spokojnie posłużą niejednemu bobaskowi. A ich poważnym plusem jest
        łatwe składanie i wypinanie gondoli, co umożłiwia transport. Nasz wózek po
        drugim dziecku spokojnie posłuży jeszcze kolejnemu potomkowismile - nic nie
        skrzypi, nie zniszczony, itp.
        • iwonagos Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 29.04.06, 22:54
          mieszkam na 3 piętrze, mam wózek ABC design, 600 zł, lekki wg mnie i fajny.
    • lidek0 Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 29.04.06, 23:00
      Nie wiem co ma na celu bujanie, mózg noworodka jest tak delikatny, że przez
      to "bujanie" jak to nazywasz może dojśc o mikrourazów mózgu i jest to zdanie
      naurologa, więc może z tej funkcji zrezygnuj. A nie myślałaś o wózku używanym?
      Najpierw tylko głęboki, potem sprzedasz i kupujesz np. nową spacerówkę.
      • ma.pi Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 29.04.06, 23:46
        lidek0 napisała:

> Nie wiem co ma na celu bujanie, mózg noworodka jest tak delikatny, że przez
        > to "bujanie" jak to nazywasz może dojśc o mikrourazów mózgu i jest to zdanie
        > naurologa, więc może z tej funkcji zrezygnuj. A nie myślałaś o wózku
        używanym?
        > Najpierw tylko głęboki, potem sprzedasz i kupujesz np. nową spacerówkę.

Jezli mozg dziecka jest tak delikatny, to chyba raczej wersja z miekim
        zawieszeniem (typu paski czy wahacze) i "bujaniem" jest bardziej wskazana, bo
        dziecko przy jezdzie sie buja, a nie podskakuje jak w wozku na twardym
        zawieszeniu (wozki typu Graco na przyklad maja takie twarde zawieszenie).

Pozdr.
    • kuleczka28 Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 30.04.06, 00:17
      Hej! Z mojego doświadczenia: mieszkam na 3 piętrze w bloku bez windy, borykałam
      się z takim samym problemem i w końcu zakupiłam DELTIMA FOCUSA. Jest naprawdę
      lekki jak na wózek trzyfunkcyjny, bo ma aluminiowy stelaż i waży 14 kg w wersji
      z gondolą, 13 w wersji spacerowej, a 12 z fotelikiem. Jeżeli chodzi o bujanie
      dzidzi, to spokojnie można, może nie ma takiego efektu jak na paskach, ale
      podczas jazdy na nierównościach dziecko jest dobrze amortyzowane. Co do tkanin,
      to jest ich kilka rodzai, ja pamiętam dwa: taki "drelich" często występujący w
      innych wózkach, no i jeszcze jeden taki troszkę grubszy i twardszy, który
      właśnie ja wybrałam. Uważam że nie są one badziewne, ale samemu trzeba dotknąć
      i się przekonać. Napewno są nieprzemakalne. Gondolka jest naprawdę spora,
      ostatnio zmieściła się do niej 13 miesięczna dziewczynka, która zasnęła podczas
      wizyty u nas i wyladowała w wózeczku mojej 4 miesięcznej córeczki smile. Żeby
      wszystkiego nie dźwigać na 3 piętro przykuwam na parterze przy wejściu dolny
      stelaż wózeczka do kaloryfera linką do rowerów, wypinam gondolę i niosę w niej
      dzidzię do domciu. Tak więc GORĄCO POLECAM FOCUSA! i pozdrawiam, pa pa smile
      • kuleczka28 Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 30.04.06, 00:22
        To jeszcze raz ja! Wszyscy się mylą, i ja też, to jest DELTIM FOKUS, a nie
        FOCUS, jak go wszyscy nazywają smile
    • kuleczka28 Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 30.04.06, 00:21
      Aha, zapomniałam dodać, ze za deltima fokusa zapłaciłam 910 zł w hurtowni u
      mnie w Łodzi. Niestety oddzielnie trzeba dokupić fotelik Grillo który można
      zamontować do tego wózeczka, ale warto smile
      • tweety_bird Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 30.04.06, 11:11
        Ja mam Peg Perego Venezia. Waży niecałe 10kg. Mieszkam na 2 piętrze i spokojnie
        dam radę go wnieść. Kosztował około 1100zł.
        • katka7980 Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 30.04.06, 11:54
          A moze upatrzysz coś na allegro? Ja kupiłam i sie nie zawiodłamsmile
          • mokrasa Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 30.04.06, 12:21
            Ja mam Peg Perego spacerówkę do której mieliśmy polarkowe nosidełko. Jestem b.
            zadowolona. Majka urodziła sie w październiku i przez całą zime nie było
            problemów
        • ato8 Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 30.04.06, 21:03
          ale czy nadaje się dla niemowlaka?nosidełko czy może fotelik ?
          • mokrasa Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 30.04.06, 22:02
            my od początku nie mieliśmy innego wózka i w sumie jestem bardzo zadowolona że
            nie inwestowaliśmy w gondolę. Teraz już nie używamy nosidełka tylko już sam
            wózek - mała ma 6,5 miesiąca
            • shady27 Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 30.04.06, 22:16
              otoz to....gondola jest naprawde zbedna...tylko dodaje gabarytow i kilogramow...moj synek jest z pazdziernika i juz w styczniu nie jezdzil w nosidelku tylko w samej spacerowce, dokupilam tylko spiworek i juz..
          • lidek0 Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 30.04.06, 22:21
            Maluszek po urodzeniu powinien w foteliku tylko podróżować samochodem, na
            spacery w gindoli, tam ma idealnie płasko. To zdanie ortopedów. Wiem, że
            gondola starcza na krótko, ale można kupić najpierw używany wóżek głęboki a
            potem nową spacerówkę, żeby nie przepłacić, w samym foteliku czy nosidełku jak
            to nazywacie /chociaż nie do końca wien co macie na myśli/ dziecka bym
            niewoziła, za delikatny kręgosłup.
            • shady27 Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 30.04.06, 22:39
              dlatego powtorze raz jeszcze...nosidelko musi byc usztywaniane...my takie mielismy i kregoslupik zdrowy smile a dla osoby mieszkajacej na 4 pietrze bez windy bedzie koszmarem wchodzenie z gondola na gore....no i jeszzcze trzeba mie miejsce w domu na taki wozek, bo go za nic nie zlozysz
        • shady27 Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 30.04.06, 22:15
          no ja wczensiej taki chcialam ale nie mial wkaldki dla noworodka....i jak go wnosisz? skaldasz czy caly?
    • shady27 graco quatro jest super 30.04.06, 22:13
      ja mam graco quatro de luxe....dla mnie super, mieszkam na 2 pietrze bez windy i tez musze taszczyc....a gondola tylko dodaje kilogramow no i nie mozesz zlozyc wozka, ten graco super sie skalda i mozesz niesc w jednej rece wozek, w drugiej dziecko...polcam
      • app7 Re: graco quatro jest super 30.04.06, 23:24
        Gratuluje krzepy w rękach!Też musiałam quatro de luxe graco wnosić na 2 piętro
        i jakoś nigdy mi się nie udało wnieść go jedną ręką a w drugiej dziecko!Jednak
        waży on swoje 14 kg + dziecko w drugiej ,dziękuję bardzo!Wnosiłam go na 2 razy:
        naipierw dziecko i wracałam na dół po wózek.Moim zdaniem jedyna zaleta tego
        wóżka to łatwe i fajne składanie jedną ręką.Kupiłam go,bo tez wydawało mi
        się,że łatwo go będzie wnosić i będzie lekki-kicha!Do drugiego dziecka napewno
        zmienię wózek!Quatro de lux dla noworodka odpada bo za twardy,nosidełko tak jak
        napisała któraś z dziewczyn wyżej-jak dla lalki i dziecko się w nim strasznie
        trzęsie!Mój synuś nie tolerował w nim podróży.Do 8 m-ca jeżdził na spacery w
        foteliku wpiętym w spacerówkę i to się w miarę sprawdziło,bo lubił fotelik i
        widać było,że dobrze mu w nim było(myślę,że w fotelikach innych byłoby
        podobnie).Sama spacerówka jest w miarę ok, ale ma podstawową wadę-siedzenie
        rozłożone do leżenia nie trzyma poziomu i głowa dziecka ląduje niżej niż
        nogi,więc trzeba coś podkładać pod głowę jak dziecko zaśnie,czyli też kicha!
        NIE POLECAM!!!!!
        • shady27 Re: graco quatro jest super 01.05.06, 13:26
          dla nas jest super...a co do wnoszenia to mialam do wyboru albo nosic albo siedziec w domu....wole nosic....gorzej na dol, na gore poprostu go wciagam razm z dzieckiem i juz...nosidelko wywalilismy w wieku 3 miesiecy i przenieslismy sie w spiworek, teraz synek ma skonczone 6 miesiecy i jezdzimy w spacerowce ustawionej na pierwszy stopien, a co do lezenia to u nas glowka nie laduje nizej niz nogi...moze trafilas jakis kiepski model
    • catalina1 Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 01.05.06, 12:29
      Z mojego doświadzenia - to wózek jest albo lekki albo tani smile ja mieszkam na 3
      piętrze bez windy i nie wyobrażałam sobie noszenia wózka ważącego więcej niż 10
      kg - w efekcie na początku mieliśmy pożyczoną gondolę - stelaż stał na dole a
      ja nosiłam tylko gondolę z wózkiem - to tylko i tak ważyło jakies 7-8 kilo, a
      potem (jak synek miał 4,5-5 miesięcy) przesiedliśmy się do Peg Perego Pliko P3
      (cały wózek waży 8 kilo) i po pół roku nie byłam w stanie wnieść/znieść wózka
      razem z dzieckiem - bo więcej niż 12-13 kilo to nie dla normlanej kobiety
      ciężary. Na szczęście synek już chodzi po schodach sam wink
      Tak czy inaczej sugeruję zakup na prawdę lekkiego wózka - czyli z wagą poniżej
      10 kilo - ale za to trzeba zapłacić.
      • mariejo Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 04.06.06, 21:01
        Bardzo madre rozwiazanie, uwazam ze gondola jest bardzo potrezbna, rodzilam w
        czerwcu i do lutego mala podrozowala w gondoli, wnosilam wozek na raty 1
        pietro. Niestety wozki na pompowanych kolch sa ciezsze ale za to wygodne dla
        obu stron. Masz racje ze lzejsze wozki sa drozsze.
    • dziewuszysko a czy quinnyspeedy sx jest lekki? 01.05.06, 16:28
      jutro kupujemy wozek quinny ale juz tak sue zgubilam w tym co warto czy nie
      zemoze ktoras mam uzytkowniczka by mi doradzila czy ten wozek jest lekki w
      prowadzeniu i znoszeniu?

wszystkie wydaja mi sie takie ciezkie uncertain a niby winda i zjazd z klatki ale nie
      wiem przeciez jak to wyglada w praktyce.
    • kasiap80 Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 01.05.06, 18:41
      Jeśli Cie interesuje to mam do sprzedania DELTIM FOKUS z 2005 roku ma
      praktycznie to samo co z 2006 tylko desing jest inny. Mam do niego również
      fotelik z możliwością montażu na stelażu. My używamy już tylko takiej lepszej
      parasoli więc wózek ten duży stoi, a jest naprawde w idealnym stanie.
      Przymierzałam sie do wystawienia go na allegro. Za komplet ze spacerówką i
      fotelikiem chce tylko 850zł. Wózek z własnego doświadczenia bardzo polecam, ale
      decyzjea należy do Ciebie. Jeśli Cie interesuje to czekam na emaila tego na
      gazecie.
    • lenka_style Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 01.05.06, 23:06
      ja mam wózek Anmar, zapłaciłam za niego, nowy, 500 zł
      waży 11 kg, a to dlatego, że koła mam plastikowe, a nie pompowane, bo pompowane
      koła to 4 kg więcej (!!)
      mieszkam na drugim piętrze i uważam, że wózeczek jest super
      nie spotkałam wiele lżejszych, choć jest wielofunkcyjny - moja koleżanka ma
      bodajże Bebe Comfort, wielki bajer, ale waży prawie 5 kg więcej, moim zdaniem
      jest potwornie ciężki
      aha, ale mój wózeczek jest też b. szeroki jednak, dla dzidziusia to wygodne,
      ale raz np. do trama miałam problem wsiąść (fakt, że wybrałam złe drzwi smile
      • ato8 Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 02.05.06, 11:08
        czy ten Anmar jest głęboki czy głęboko-spacerowy?i czy widziałaś go może w
        sklepach internetowych?
        • lenka_style Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 02.05.06, 11:17
          jest głęboko - spacerowy
          kupiłam go na allegro wśród nowych rzeczy (tzn. cały sklep się ogłasza na
          allegro - albo ogłaszał, nie wiem jak to wygląda teraz)
          • lenka_style Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 02.05.06, 11:18
            aha, ato, na maila gazetowego prześlę Ci zdjęcie mnie na spacerze z tym
            wózeczkiem, żebyś wiedziała, że naprawdę jest spory i żeby Cię nie wpuścić w
            maliny smile
      • mart44 Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 02.05.06, 20:01
        lenka_style napisała:

> ja mam wózek Anmar, zapłaciłam za niego, nowy, 500 zł
        > waży 11 kg, a to dlatego, że koła mam plastikowe, a nie pompowane, bo pompowane
        >
        > koła to 4 kg więcej (!!)

Z tymi kołami to niekoniecznie - mam wózek za 650zł, waży 12kg i ma pompowane
        koła. W ogóle jest bardzo fajny
        wozkidzieciece.pl/index.php?d1=9&d2=620&d3=629&d4=1430&id=1438&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=eyWzLrxk&k=0&dd=2&pp=1
        Polecam tę firmę, choć nie wiem co masz na myśli mówiąc "badziewie" - jak dla
        mnie wygląda bardzo rzetelnie. No i jest bardzo duży i ma dużą spacerówkę.
    • karolina9635 Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 04.06.06, 20:15
      Polecam Roana "Maritę"!!! Sama go używam. Najpierw miałam Deltima, ale po
      prostu ta firma to porażka. Nie radzę kupić Deltima, jeśli nie chcesz później
      żałować.
      Roan kosztuje ok 900 zł. Jak na tę cene to jest po prostu idealny. Na prawdę
      polecam, nie ma lepszego w tej barierze cenowej. Po prostu odpowiednik
      Inglesiny, tylko o wiele tańszy!!!!
      Pozdrawiam!!!
    • marki0 Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 04.06.06, 21:21
      Ja mam ten wózek Graco CitiSport i jestem baaaardzo zadowolona.Kupiłam go jak
      synek miał roczek
      bo miałam już dość tachania tego ciężkiego wózka.Objezdziłam wówczas setki
      sklepów za jakimś fajnym wózkiem. Przede wszystkim waga to niecałe 5 kg. Składa
      się w mig jeśli potrzeba, ma szelkę że mozesz wziąść go na ramię.Kółka sa
      skretne wiec sie fajnie jedzie.a do tego super lekko sie prowadzi.Jeżdziliśmy
      nim po górach, dojechał min do Morskiego oka.Byliśmy z nim nad morzem. Dodam
      tewż że jest bardzo wytrzymały.W ubiegłym roku mój czterolatek ważący ok 17 kg
      spokojnie jeszcze nim jeżdził podczs gdy potrzebowałam zrobic zakupy.A dodam też
      że ma całkiem spory kosz na pakupki jak na taki niewielki wózeczek. a pozatym w
      koncu nie muszę się prosić aby ktoś pomógł mi wsziąśc do tramwaju czy do
      autobusu. Raz mi juz odmówiono, gdyż pan stwierdził,że nie moze
      dzwigac!Spąsowaniałam jak to usłyszałam i musiałam poradzic sobie sama.Z tym
      wózkiem takiego problemu już nie mam.Kosztuje tez nie chorndalnie duzo bo ok 500
      zł tylko nie mozna go bujac.Ale w mium przypadku to nie miało znaczenia gdyż
      moje dzieci nie były nigdy bujane.Teraz korzysta z niego 7miesięczna córka ale
      zdarza sie tez i 5latkowi ważącemu 22kg władować sie do niego i chce być
      wożony.Ja osobiście go bardzo poleca, w szczególności gdy ktoś chce mieć
      leciutki i poręczny wózeczek.Jest lżejszy niż niejedna parasolka!

• frodolin Re: szukam lekkiego wózka,ale nie za 2000zł 04.06.06, 21:25
      ja kupiłam wózek wielofynkcyjny polski ARTI, podróba perg perego jest lekki, i
      składa się jak spacerówka, zena to niecałe 500 pln, waga ok 8 kg, spróbuj go
      zobaczyć na www.arti.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka