agulkins 29.05.06, 18:21 Nasz Mały ma niecałe 2 tygodnie, w trakcie jedzenia pręży się, fika nóżkami i wyrywa brodawkę, najchętniej jadłby co 15 minut, co mu jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnes3131 Re: pręży się i wyrywa brodawkę, co robić??? 29.05.06, 19:41 U mnie było tak w 3 tygodniu- mały zaczynał się po pewnym czasie ssania denerwować, podawałam mu druga piers i też po chwili było to samo- brakowało mu pokarmu i dokarmiałam go butelką. Nie piszesz dokładnie, ale może też masz mało pokarmu. Odpowiedz Link Zgłoś
agulkins Re: pręży się i wyrywa brodawkę, co robić??? 29.05.06, 20:39 tak właśnie zaczęłam myśleć, chociaż w nocy ten problem nie wstępuje, jesli uda mu się zasnąć wieczór to przesypia ok. 3 godz. i wtedy pokarm ma czas napłynąć. Gorzej jest w dzień, chyba za często go karmię...ale przecież na żądanie Odpowiedz Link Zgłoś
rafdodek Re: pręży się i wyrywa brodawkę, co robić??? 29.05.06, 19:58 na pewno nie karmic tak czesto.nie czesciej niz 2 godz, bo on nie nadaza z trawieniem i boli go brzuszek. byc moze ze prezy sie z powodu gazow ktore gromadza mu sie w jelitach, ktore sa nie dojrzale i nie radza sobie z nadmiarem pokarmu.on wcale nie jest tak czesto glodny, dziecko po prostu chce ssac, bo podczas ssania nie czuje bolu.mielismy to samo. moze tez sie prezyc z powodu polykanego powietrza.mozesz sprobowac podnosic do odbicia kilka razy w trakcie karmienia.dziecko tego nie lubi, ale zobaczysz ile powietrza sie nalykalo! powodzenia i nie trac ducha, to minie.na bol brzuszka sprobuj masazy. Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: pręży się i wyrywa brodawkę, co robić??? 29.05.06, 21:58 Zgadzam się z Rafdodek. I jeszcze coś. Takie małe dziecko nie potrzebuje dużo mleka na jeden raz, więc nie stresuj się, że się nie najada. U nas było to samo, mały wił się dosłownie przy piersi, wyginał się jak precel do tyłu - po prostu nie mógł puścić bąka i tyle. Masuj brzuszek i odbijaj. Powodzenia Ania i Kubek vel Pyzaty Odpowiedz Link Zgłoś
agulkins Re: pręży się i wyrywa brodawkę, co robić??? 30.05.06, 04:38 dzieki za wszystkie podpowiedzi ) Odpowiedz Link Zgłoś
ptaszynka79 Re: pręży się i wyrywa brodawkę, co robić??? 30.05.06, 07:22 u nas tak samo- prężył się z powodu bólu brzuszka i kolek, a w 3 miesiącu okazało sie, że ma skazę białkową. Teraz jest ok, ale mój Skarb nadal nie je "książkowo"- wierci się, szczypie mnie w druga pierś i patrzy co ja na to, ciągnie za stanik albo miarowo kopie mnie w udo aha na bóle brzyszka rewelacyjnba okazała sie suszarka- dziecko wyciszało sie momentalnie i ssało spokojnie. Do dzis używamy, gdy ma problemy z zaśnięciem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaslask wzdecia??? 30.05.06, 09:30 mi to wyglada na wzdecia, a zostaw wtedy go chwile w pozycji poziomej, jesli prezenie sie nie minie, to sa to pewnie wzdecia Odpowiedz Link Zgłoś