Dodaj do ulubionych

wiecznie obsikany-Ratunku

31.05.06, 11:14
Dziewczyny wytłumaczcie mi jak zakłada się pieluchy bo już totalnie
zgłupiałam,mój synek ma 15 dni ,od samego początku używałam newbornów,lecz od
4 dni wkółko zależnie na którym boczku leży jest mokry,pieluszki zakładam
dosyć ciasno,i w miarę wysoko ma je na pleckach.wkońcu wywnioskowałam że
musza być już chyba za małe i nakładam mu o rozmiar większe,ale dalej wkółko
jest mokry.(używam tylko pampersów)Nie wiem co robić ,wkółko muszę go
przebierać,czy ktoś może mi powiedzieć jak zakładać pieluchy,bo juz naprawdę
niewiem jak,zakładam ciasno,dosyć wysoko,a wiecznie ma jeden z boczków mokry,
w zależności na którym śpi.Czy któraś z was też tak miała?
Obserwuj wątek
    • cynamonka6 Re: wiecznie obsikany-Ratunku 31.05.06, 11:22
      No właśnie, kochane pampersy! Było już o tym niedawno. Pampersy z jakichś
      tajemniczych powodów przeciekają bokami, wykańczając tym samym mateczki
      chłopców. Proponuję zbojkotować pampki i przerzucić się na rosmanki lub hagisy.
    • figrut Re: wiecznie obsikany-Ratunku 31.05.06, 11:35
      Moje dzieciaki też między 1 a 3 miesiącem życia przesikiwały pieluszki leżąc na
      boku [chłopcy]. Testowałam w tym czasie pampers, huggies, happy, libero -
      przeciekały wszystkie. Po trzech miesiącach sytuacja wróciła do normy - nie wiem
      co się działo.
      • annakraw Re: wiecznie obsikany-Ratunku 31.05.06, 18:55
        rzecz w tym drogie panie ,żeby siuraka opuszczać w dół przy zakładnaniu
        pieluchy ,teoretycznie bo może dwa razy udało mi się to zrobić , my mamy 6 tyg
        i zalewamy każdą pieluchę bez względu na markę , tak więc cierpliwości może to
        minie , inna rzecz w tym ,że z pampersó kupka ucieka od strony plecków ale to
        już inna historia
      • aniqa1 Re: wiecznie obsikany-Ratunku 05.06.06, 10:11
        a moza zadziera mu sie ptaszek do gory i zamiast w pampersa sika na
        boki
    • sylwia305 Re: wiecznie obsikany-Ratunku 31.05.06, 11:50
      Też jestem mamą chłopca i też to przezywałam na poczatku bez względu na rodzaj
      pieluch. Szczególnie ciężko gdy w nocy trzeba przebrać.... Zmieniłam metodę
      zapinania i troche się poprawiło. Wcześniej podobnie jak ty zapinałam wysoko
      ale potem pielucha opada i jest luźna. Dlatego teraz zapinam nisko pod
      brzuszkiem i w miarę ciasno. Zdecydowanie się poprawiło, z drugiej strony mały
      już nie śpi na boczku więc to moze dlatego. Jak skończył trzy tygodnie
      przezucilismy się na pampersy w rozmiarze 2.
      Powodzenia.
      • zuzanna123 Re: wiecznie obsikany-Ratunku 31.05.06, 13:00
        a ja mam 3miesięczną córezkę i pampersy też przeciekają bokamisad
    • bozenka74 Re: wiecznie obsikany-Ratunku 31.05.06, 13:07
      Ukochany problem, hehehe. Mój synek był przebierany kilka razy na dobę
      doprowadzając mnie do szału, aż zaczęłam mu zakładąć pieluchę dość nisko i w
      miarę ciasno zapinać. Ważne jest też żeby zapinając pieluchę patrzeć jak leży
      siusiak i układać go zawsze do dołu. Ostatnio też odkryłam, że jak zawijam
      te "falbanki" na zewnątrz to po zapięciu lepiej przylegają i szansa na
      przemoczenie ubranek się zmiejsza. Ostatnio przebieramy się tylko jak pieluchę
      przewijam szybko i niedbale zapominając o którejś z tych czynności.
      Bożena
    • agawa5 Re: wiecznie obsikany-Ratunku 31.05.06, 15:20
      kup haggies super-flex, sa elastyczne, rozciągliwe na pleckach i przez to
      dokładnie przylegają do ciałka. W dniu w którym zaczełam je stosowac mały
      przestal mi sie przesikiwac. Naprawde polecamsmile
    • goska2771 Re: wiecznie obsikany-Ratunku 31.05.06, 15:42
      Mialam identyczny problem dopoki uzywalam pampersy-4 razy dziennie przebieralam
      malego,nie starczalo mi ubranek,teraz przerzucilismy sie na chwalone pieluchy z
      Rosmana i problem zniknal.Pozdrawiam!!!
      • mamanikosia Re: wiecznie obsikany-Ratunku 31.05.06, 21:33
        Miałam ten sam problem. Zmień pieluchy i pamiętaj o układaniu siusiaczka. U nas
        przesikiwanie sie skończyło jak zmieniłam pampersy na hugisy.
    • kasikk3 Re: wiecznie obsikany-Ratunku 31.05.06, 21:44
      Brzuszek niemowlaka jest większy niż bioderka, więc nie zapinaj pieluchy wysoko
      tylko właśnie w najwęższym miejscu - inaczej i tak się tam zsunie i bedzie
      luźno - równie dobrze możesz jej w ogóle nie zapinać. Pieluch powinna być
      zapięta tak by można było co najwyżej wsunąć pod nią palec. Niemożliwe, żeby
      przeciekały.
      • lacido Re: wiecznie obsikany-Ratunku 05.06.06, 22:03
        Mój syn również przesikiwał pampersy do czasu kiedy nie odkryłam, że pupa nie
        leży dokładnie na pieluszce.Wiem że to głupio brzmi, ale chodzi mi o to, że jak
        podkłada się pieluszkę to trzeba ją ułożyć tak, żeby pupa była dokładnie
        pośrodku.KAżde odchylenie grozi przeciekiem.JAk się zapina rzepy to widać czy
        pieluszka jest dobrze założona bo przepy zapinają sie symetrycznie.Ważne żeby
        te boczki pieluszki dobrze nałożyć na boczki dziecka.Strasznie to brzmi ale w
        praktyce łatwe do zrobienia.
    • delfinmm Re: wiecznie obsikany-Ratunku 06.06.06, 09:14
      Od poczatku mialam ten sam problem z papmersami...na dodatek co 3-4 kupka byla
      na plecach...prawie po pachy!!! Polecam huggiesy!!! Odkad zmienilismy pieluszki
      nie ma tego problemu. A tak poza tym...mniej nam przeciekaly pieluszki papmers
      jak sie zapina tuz na nozkami (na zgieciu na brzuszku pod pepkiem) jak podciaga
      sie wysoko...a jeszcze dodatkowo body podniesie pieluszke-siuski i kupki nie
      maja "miejsca" i ida bokami albo na plecy. Podobnie sie dzieje jak pieluchy sa
      za duze...bo nawet jak ciut mocniej scisniesz pieluszke(czego nie polecam bo
      krepuje ruchy dziecka i sciska mu brzuszek) to i tak pod wplywem baraszkowania
      szkraba wszystko sie rozluznia...i moze uciekac. Moim zdaniem papersy sa do kitu!!!
    • kotka.szrotka Re: wiecznie obsikany-Ratunku 06.06.06, 09:43
      Nic nie będzie przeciekało jeżeli będzie dobrze założone. Ilekroć się nie
      przyłożyłam, nie posprawdzałam wszystkich falbanek to mi przeciekało. Fakt,
      pampersy są może nieco luźniejsze w udach, ale nie powinno przeciekać.
      Wewnętrzne falbanki są do wewnątrz i właściwie nic z nimi nie robisz, same się
      odpowiednio układają, zewnętrzne na zewnątrz i tu musisz sprawdzić czy coś nie
      zawinęło się do środka. Sprawdź czy na pleckach też jest równo i nic się nie
      wywinęło. Z boków przy rzepach falbanki powinny być założone na siebie ale nie
      na styk, tylko tak równo, porządnie. Maluch nie musi być mocno zaciskany, może
      uciskać brzuszek, między brzuszek a pieluszkę powinny wejść twoje palce.
      Narzekałam na różne pieluszki, na całe serie, ale już nie wierzę, że są
      felerne, to wyłącznie moja nieuwaga przy zakładaniu. A rosmanki są faktycznie
      bardzo fajne, nieco ciaśniejsze niż pampersy i mięciutkie. Aha, jak dziecko
      wejdzie w nowy rozmiar, kup większe pieluszki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka