beatkakotek1 09.06.06, 00:18 ratujcie co robic!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
figrut Re: najadl sie piasku 09.06.06, 00:35 Nic. Może to pierwszy, ale z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ nie ostatni raz. Odpowiedz Link Zgłoś
mkostki Re: najadl sie piasku 09.06.06, 00:38 Mój Antek zjadłw swoim zyciu z pół piaskowinicy, żołędzie, i suchą karmę dla psa. Żyje i ma się dobrze Więc z serca radzę - nie przejmowac się. No,może warto uważać,żeby w jedzonym piasku nie było zardzewiałych gwoździ. Pozdrowienia Magda Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: najadl sie piasku 09.06.06, 01:13 Z naszego doswiadczenia, a raczej z Kasi- piaskozercy wynika ze nie masz sie o co martwic . Kaska kilka tyg. temu nad morzem pozarla tone piachu, choc prosilismy, bagalismy i nic. Zakochala sie w ogromnej piaskownicy i chciala calymi dniami konsumowac piaseczek. Wiadomo- bakterie, grzyby, wirusy i zyjatka, ale... po co sie stresowac ? Po prostu musisz byc sprytniejsza od piachojada Dzieci juz tak maja, ze pozeraja najchetniej to, co niejadalne. Kasia np. uwielbia puderki, balsamy, szampony, zele do mycia. Normalnie dopada ich jak w amoku i chwila nieuwagi wystarczy i... Ostatnio hiciorem sa chusteczki nawilzane! Fuj- probowalam, bo chcialam wiedziec oc ja tak kreci- masakra! Dzieciaszki sa z innej planety Chyba zaczne Kasi przelewac domowe zupki do ... butelek po szamponach, moze laskawie spojrzy chociaz Nie przejmuj sie Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
dotkak Re: najadl sie piasku 09.06.06, 09:38 Nie ma zmartwienia!MAti - zjada piach i z piaskownicy i z całej reszty ogródka, bo narazie mamy brak trawki. Do tego oblizuje wyszystkie kamyki - mniejsze wkłada do buzi i wypluwa jak są już czyściutkie, a wieksze trzyma w rączce i oblizuje. Jak nei może wyłupać z ziemi to się kładzie i liże na leżąco...Oczywiście mu nie pozwalamy, ale on chyba lepeij wie czego mu potrzeba...Dodam, ze po takiej przekąsce pięknie zjada wszystko co mu się daje w domku do jedzenia. Zresztą oblizuje wszysko co spotka i tak jak przeczytałam wcześniej, bardzo gustuje w suchej karmie dla psa, a już frykasem jest jak uda mu się zwinąć Wikuni Denta sticka!!! Taki już jest ten nasz Malutki Skarbuś! Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
elag3 Re: najadl sie piasku 09.06.06, 10:16 Jedyne co może mu grozić to robaki, obserwuj czy nie ma owsikow i poproś w razie czego o recepte na Pyrantelum albo coś w tym stylu. Dzieci rożne świństwa jedzą. Jak byłam mała to robiłam tłuczkę z bombek na choinkę, z której potem tworzyłam jakieś dzieła a co nie wykorzystałam zsypałam do fiolki z zestawu dla małego lekarza no i zarzył to mój młodszy brat. Siostra płukała mu buzię prysznicem on ryczał ja też ale w sumie nic mu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś