Dodaj do ulubionych

w czym wynosimy noworodka ze szpitala

10.06.06, 12:56
kiedyś służył do tego becik,a dziś w czym wynosimy dziecko?
Obserwuj wątek
    • kakot Re: w czym wynosimy noworodka ze szpitala 10.06.06, 12:59
      w czymkolwiek co pozwoli zapiac dziecko w foteliku samochodowym wink Chyba ze bedziesz malenstwo nosic do domu na rekach, wtedy moze byc i becik
    • gosiik Re: w czym wynosimy noworodka ze szpitala 10.06.06, 13:26
      my corke zabralismy do domu w polarowym kombinezonie z otworem na pasy + w
      foteliku ofkors
    • jakw hm, w foteliku samochodowym? 10.06.06, 13:58

• podyanty Re: hm, w foteliku samochodowym? 10.06.06, 17:40
        W Australii jak najbardziej. Tyle, ze nie jest to fotelik a raczej kolyska, tzw baby capsule z miekka
        wkladka z owczej welny. Te kolyske z pieciopunktowa uprzeza wstawia sie w umocowana na stale w
        samochodzie " wierzchnia" skorupe. Cale urzadzenie wypozycza na 6 miesiecy i bezplatnie montuje w
        samochodzie Kidsafe (placi sie tylko zwrotna, bodajze 20-dolarowa kaucje). Wlasnie robiac porzadki
        wpadlam na list z Kidsafe informujacy, ze czas wypozyczenia dobiega konca ale jezeli dziecko nie ma
        9kg (lub nie przekroczylo 70cm) moga mi wypozyczenie przedluzyc. Ze szpitala nie wypuszcza jezeli
        nie masz kapsuly.
        NB Wszystkie tutejsze foteliki z wlasna uprzeza musza byc mocowane dodatkowym pasem wpinanym
        do uchwytu pod tylna szyba lub w podlodze ( kombi), lub w dachu (people moover).
    • gaba36 Re: w czym wynosimy noworodka ze szpitala 10.06.06, 15:33
      No właśnie, chodzi Ci o ubranko czy "sposób". Ubranko zależy od pogody, sposób
      od Ciebie. Moje dziecko w połowie czerwca ze szpitala wyniosłam w body z
      krótkim rękawem i skarpetkach. Bez czapki czy becika bo było ciepło. W
      samochodzie włożyłam w fotelik.
    • bafilek Re: w czym wynosimy noworodka ze szpitala 10.06.06, 17:31
      Ja w pierwszej połowie maja wyniosłam dzieciątko w kaftaniku i spiochach oraz
      sweterku. Narzuciłam kocyk i przeniosłam do samochodu do fotelika.

Moja Weronika
    • kiniak22 Re: w czym wynosimy noworodka ze szpitala 10.06.06, 20:28
      zalezy od pory roku ja rodzilam w listopadzie a ze bylo popoludniu i juz
      strasznie zimno wiec core naubieralam w spiochy i kaftan na to sweterek i
      spodenki wsadzilam w rozek opatulilam w kocyk i do nosidelka i do auta no ale
      jak wyjdziesz latem to tak nie ubierzesz dziecka wiec o moja rada podgladnij jak
      inni wynosza ubrane dzieci to sie mniej wiecej zorientujesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka