shine70 19.06.06, 21:20 Witajcie, moja córcia skończy 23 czerwca 8 miesiecy i nie siedzi samodzielnie. Posadzona przechyla sie na boki. Wiem,że dzieci róznie sie rozwijają. Poczekać cierpliwie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majan2 Re: nie siedzi....:( 19.06.06, 21:44 Moaj dzisiaj skonczyla 8 miesyc i tez jeszcze nie siedzi. neurolog, ktory z innej okazji widzial ja 4 tygodnie temu powiedzial, zeby sie nie przejmowac, ale ja sie ciut martwie. Odpowiedz Link Zgłoś
shine70 martwię sie trochę... 19.06.06, 22:46 Oj dzieki dziewczyny, ale jednak troszke sie martwię.zaczekam jeszcze miesiąc i pójde do neurologa. Fakt faktem moje dziecie było leniuszkiem i bardzo nie lubiło leżeć na brzuszku. Zmieniło sie to gdzies miesiąc temu. Teraz fika, że aż miło. Ech....... Odpowiedz Link Zgłoś
dziwna8 Re: nie siedzi....:( 19.06.06, 22:41 Moja córcia zaczęła samodzielnie siedzieć jak miała jakieś 9 miesięcy. Nie martwiłam się , czekałam cierpliwie. Teraz ma 19 miesięcy i wszystko jest ok. Każde dziecko rozwija się inaczej. Lekarz tylko mówił żeby nie sadzać na siłę podpierając - np. poduszkami. Poczekać aż sama będzie siedzieć. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
moninia2000 Re: nie siedzi....:( 19.06.06, 22:47 Hej! Nie martw sie kochana, kochane nie martwcie. Tak bywa. Nasza mala "powinna" juz niby sama stawac np., ale nic z tego... Itd, sa tysiace przypadkow i powoli wszystkiego sie ucza. TAk, to b.wazne, zeby nie sadzac na sile. Zobaczycie jak nagle same sie naucza! I beda to uwielbiac.. BUzka, Moni Odpowiedz Link Zgłoś
moops1 Re: nie siedzi....:( 20.06.06, 15:07 Poczekać cierpliwie. Mój synek też nie rwał się do siedzenia, ale jak usiadł pewnego dnia przed skończeniem 9 miesięcy - to siedzi Wiadomo że każda mama wolałaby żeby jej pociecha pokonywała wszystkie etapy rozwoju szybciej niż wolniej, ale lepiej powoli, a dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: nie siedzi....:( 20.06.06, 21:23 nie macie sie czym przejmowac moja cora ma skonczone 7 miesiecy i juz sama siada z pozycju lezacej a kolezanki cora miala 9 miesiecy jak dopiero chwiejnie zaczynala wiec nie ma co porownywac tylko czekac i czekac bo kazde dziecko jest inne Odpowiedz Link Zgłoś