monaruda 27.06.06, 07:59 Co robicie z nadmiarem woskowiny w uszach. W gazetach piszą żeby nie ingerować patyczkami i najlepiej żeby nie ruszać, ale ja mam wrażenie że u mojego 2-miesięcznego dziecka zaraz dziurki od uszu całkiem się zalepią Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Woskowina w uszach 27.06.06, 08:11 kup audispray, jak nie możesz tego ścierpieć .To rozpuści woskowinę i oczyści ucho bezdotykowo. POza tym nadmierne wydzielanie woskowiny może świadczyć o procesie chorobowym przebiegającym w uchu. Odpowiedz Link Zgłoś
blesa1 Re: Woskowina w uszach 27.06.06, 09:18 Moje dziecko ma 4,5 miesiąca i też ma niezłą pasiekę w uszach ale tragedii nie ma. Małżowinę troszkę przemywam, w środku nie grzebię w ogóle. Kilka dni temu byłam u piediatry i też powiedziała, żeby tego nie ruszać i nie grzebać, że ilość woskowiny jest ok i to naprawdę stanowi dla dziecka ochronę. Odpowiedz Link Zgłoś
koteczka12 Re: Woskowina w uszach 27.06.06, 09:30 Jak moja córka tak miała, wyciągałam tyle, ile się dało małym palcem - głeboko nie sięgał, więc było bezpiecznie ... Odpowiedz Link Zgłoś