brzuszka 20.07.06, 21:21 Co Wy na to - położna mi powiedziała, że częste czesanie malucha ma wpływ na grubość i gęstość włosów. Słyszałyście coś takiego, na ile to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinn26 Re: czesanie włosków 20.07.06, 22:22 no nie wiem, hmyy... to chyba nie jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
kitka20061 Re: czesanie włosków 20.07.06, 22:24 Mi też tak mówiła. Czeszę dwa razy dziennie. Jak dotychczas mała ma włoski cieniutkie i króciutkie. Chyba to kolejny mit. Odpowiedz Link Zgłoś
lisabette Re: czesanie włosków 20.07.06, 22:43 Grubość i gęstość włosów jest uwarunkowana genetycznie, żadne zabiegi pielęgnacyjne tu nie pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: czesanie włosków 20.07.06, 22:59 mozna by to wytłumaczyc w ten sposób: szczotkując głową robisz tak naprawdę jej delikatny masaż = lepsze ukrwienie skóry głowy, a to juz może mieć wpływ na cebulki włosów. Tyle, że jesli nawet, to niespodziewałabym się jakiejś bardzo znaczącej poprawy - gęstość i rodzaj owłosienia to w dużej mierze sprawa genetyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
agastrusia Re: czesanie włosków 21.07.06, 10:08 Raczej na ich wizualną stronę ale to tak jak u każdego.Grubość i gęstość to raczej sprawa genetyczna a z pewnością wpływ ma odpowiednie odżywianie. Odpowiedz Link Zgłoś