Dodaj do ulubionych

nocne karmienie

24.07.06, 22:01
witam.Podobno dzidziuś po szóstym miesiącu życia nie potrzebuje nocnego
karmienia,jednak mój siedmio miesięczny synek ciągle się go domaga.Nie
przespał jeszcze ani jednej całej nocy mimo,że przed snem dostaje kaszkę
mleczno-ryżową (3 czubate łyżki stołowe na 240 ml).Nie daje się oszukać
piciem,tak długo stęka ,kręci się i wkońcu płacze dopóki nie dostanie
mleka,wtedy zasypia.Chodzi spać o 20:00 a pobudka jest ok 2 w nocy.Potem śpi
już do rana tzn.do ok 6. Jak go odzwyczaić? Jest tu jakaś skuteczna
zaklinaczka? Z góry dziękuję za odp.
Obserwuj wątek
    • karynk Re: nocne karmienie 24.07.06, 22:12
      Mój do 11go miesiaca cyckał, teraz przeżuciliśmy się na bultę.
      Kolacja - butla ok. 20-21.00, potem druga butla ok 4-5.00.
      Nie zapowiada się na zaprzestanie.
      • kreola7 Re: nocne karmienie 25.07.06, 13:25
        Widocznie Twoje dziecko potrzebuje nocnego karmienia.
        Na pweno zauważyłaś, że ilość nocnych karmień zmniejsza się teraz na jedno,
        Bądź cierpliwa sam zrezygnuje. Moja mała miała 8 m-cy jak zaczęła przesypiać
        całe noce.
        • oda100 Re: nocne karmienie 25.07.06, 13:48
          uwazam ze jedno karmienie w nocy w tym wieku to bardzo duzy sukces. Moj syn ma
          rok i budzi sie duzo czesciej, wprawdzie bardziej na cyca niz na jedzenie ale
          jednak. O ile dziecko wybudza sie i nie pomaga przekrecenie, glaskanie,
          lulanie , a wlasnie butelka to widocznie tego dziecko potrzebuje. Zaklecia
          chyba nie ma na taka "dolegliwosc", mozna nie dac nic, ale czy tak bardzo ci
          zalezy?
    • agarosa1 Re: nocne karmienie 25.07.06, 14:06
      Mam tak samo. Moja Zosia jutro konczy 7 mcy i tez budzi sie przynajmniej raz na
      jedzenie, czasami tylko na picie. Chodzi spac o 21, wczesniej o 20 zjada
      kaszke, a o 21 piers. Budzi sie ok. 2 i potem spi do 5-6 a czasami i dluzej.
      Jak miala 2-3 mce potrafila spac bez kaszki tylko na piersi do 6 rano, teraz
      chyba ma wieksze zapotrzebowanie na tluste, nocne mleko... Ale sa i takie noce,
      kiedy wystarczy podanie smoczka i spi do rana....
    • kayah73 Re: nocne karmienie 25.07.06, 17:04
      Zalezy od dziecka. Moja corka ma rok a nadal budzi sie na karmienie 2 razy - i
      rzeczywiscie sporo wtedy je, pomimo, ze tez napycham ja wieczorem kasza az jej
      uszami wychodzi.
      To co w ksiazkach, tak generalnie, czesto daleeeeko od prawdy...
    • shady27 3 lyzki na 240 ml to malo 25.07.06, 17:33

• neonatus51 Re: nocne karmienie 25.07.06, 17:44
      A mój 8-tygodniowy przesypia całe noce!Potem mu przejdzie?smile
    • kosmitka06 Re: nocne karmienie 25.07.06, 17:48
      Moja 10 tygodniowa córcia przesypiała praktycznie od urodzenia do 5-6 rano a
      kapalismy ja o 20-ej pozniej butla i spac. Teraz jak zeczeły sie upały zaczeła
      jadac mniej w dzien, no i w nocy zaczeła mi sie budzic juz o 2-3 i zjada po 150.
      Nigdy nic nie wiadomo.
    • gerandia Re: nocne karmienie 25.07.06, 17:48
      moj synek zaraz konczy 9 mieisecy i tez nie przespal ani jednej nocy budzi sie
      minimum raz na jedzenie
    • lahesis Re: nocne karmienie 25.07.06, 18:01
      Pocieszę Cie ja mam prawie 15-sto miesięcznego synka i jeszcz enie przespałam
      normalnie nocy, ale od około 1,5 miesiaca staję tylko raz o godzinie 4.40 i
      później śpimy do ok. 8.00 (czsem dłużej wink) )

pozdrawiam
    • mika_007 Re: nocne karmienie 25.07.06, 19:33
      mój mas kończone pół roku i budzi się nawet do 5-8 razy big_grin
      • animetka Re: nocne karmienie 25.07.06, 20:44
        no to dzięki.Pocieszyłyście mnie trochę.Myślałam,że tylko mój mały robi sobie
        pobudki na jedzonko.Któraś z was napisała,że 3 czubate łyżki kaszki mleczno-
        ryżowej na 240 ml,to za mało.W takim razie ile będzie dobrze? Ja używam butelek
        i smoczków AVNENT.Kaszkę dostaje przez smoczek z nr 3 i wydaje mi się,że
        gęstszej nie dałby rady wyciągnąć przez smoka.Pozdr.
        • phantomka Re: nocne karmienie 25.07.06, 21:04
          Pewnie, ze za malo, przeciez to jest niedobre takie rozcienczone. Co do
          karmienia - ja mojej corce przestalam dawac jedzenie w nocy mniej wiecej ok 4 m-
          ca zycia, po prostu uwazalam, ze powinno jej wystarczac 240 ml mleka, ktore
          wypijala. Rzeczywiscie dzieki temu nie mielismy problemow z budzeniem w nocy -
          wtedy byla jeszcze na piersi, chociaz na noc dostawala sztuczne mleko.
    • agapinek Re: nocne karmienie 26.07.06, 09:50
      Zazdroszcze, ze budzisz sie tylko raz w nocy na jedzenie. Moja corcia za tydzien skonczy 7 m-cy i budzi sie 3-4 razy w nocy. Do 3 m-ca byla aniolkiem -budzila sie raz, a potem spala w lozeczku do rana. Teraz nie dosc ze budzi sie co 2 godz. to za nic nie chce spac sama w lozeczku, jak ja odkladam to budzi sie co pol godziny w pozycji na "czworaka" i mocno placze.
      Mam wrazenie, ze im dalej tym mamy wiecej problemow z jedzeniem i spaniem w nocy. Kaszka wieczorem nic nie pomaga....
      • hanula12 Re: nocne karmienie 26.07.06, 12:05
        mój synek nie budzi się, ma 5 m-cy, przeczytałam w jakiejś książce, że należy
        przejąć kontrolę nad nocnym karmieniem, to znaczy nkaramić dziecko zanim sie
        obudzi i ja tak robiłam. to znaczy zaczęłam ten system, gdy mały budził sie już
        tylko raz. i tak: jak się budził zawsze o 1, to ja zaczęłam go karmić - nie
        wybudzając - o 0:30 i on sam się już nie budził, potem stopniowo coraz
        wcześniej, bardzo powoli co kilka dni o 15-20 minut, by znowu nie zaczął się
        budzić rano wcześniej.obecnie karmię go około 20:30 i śpi do 6 rano, potem
        jeszcze trochę gada, a ja wstaję o 6:30 i dopiero wtedy jest przebierany i
        karmiony.
        • animetka Re: nocne karmienie 26.07.06, 21:54
          ok.Kobietki napiszcie mi tylko jeszcze ile dajecie kaszki mleczno-ryżowej na
          240ml?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka