Dodaj do ulubionych

Gazy-Koszmar!!!

25.07.06, 13:37
Witam,
Jestem mama 2-wu miesiecznego Kacperka. Maly karmiony jest piersia i wyproznia
sie zazwyczaj co 3,4 dni. W miedzy czasie cierpi z powodu koszmarnych gazow,
wierci sie, wije i placze. Nie pijam juz herbatek na laktacje ani nie podaje
juz herbatek w kopru bo to pogarszalo proble. Nie wiem co robic bo maly sie
meczy a ja odchodze od zmyslowsad(
Prosze Was doswiadczone mamy o pomocsmile
Z gory dziekuje jak zawszesmile
Obserwuj wątek
    • asiakal Re: Gazy-Koszmar!!! 25.07.06, 13:39
      Może masowanie brzuszka albo okłady z ciepłej pieluszki? Spróbuj też układać na
      brzuszku to też ułatwia odchodzenie gazów.
    • klubiale1 Re: Gazy-Koszmar!!! 25.07.06, 13:47
      spróbuj preparatów na odgazowanie - Espumisan w kroplach, Infacol, Bobotic,
      Esputicon, Gripe Water.
      gdy używa się ich systematycznie przez kilka dni naprawdę pomagają
    • lisabette Re: Gazy-Koszmar!!! 25.07.06, 14:20
      U mnie tj. u mojej córci jest podobnie, pytałam na forum eksperckim i ekspert
      od laktacji poradził Gripe Water.
      • ciumaczek Re: Gazy-Koszmar!!! 25.07.06, 15:01
        Ja z takim właśnie problemem poszłam do pediatry i kazał podawać Espumisan (bez
        recepty, 3 x 7 kropelek) - szybko pomogło
        • aniqa1 Re: Gazy-Koszmar!!! 25.07.06, 16:10
          moj maly mial dokladnie to samo i nic nie pomagalo zadne esputicon bobotic
          espumisan tez nie dal rady nawet debridat na recepte i rewelacyjne krople sab
          simplex az w koncu pomogl gripe water i jak tylko widzialam ze ma wzdecia to
          szybko masaz brzucha i termometr elektroniczny (bo gietki)delikatnie w pupe i
          wszystkie gazy jak z balonika i tak pare razy masaz i termometr masaz i
          termometr i byl spokoj na jakis czas a jak widziakam ze cos sie dzieje to od
          nowa! wiem co przezywasz ja tak mialam z moim miskiem dniami i nocami plakal a
          ja razem z nim az do 5 m-ca wspolczuje i mam nadzieje ze twojemu maluchowi
          cos pomoze! trzymaj sie
          • moyyra Re: Gazy-Koszmar!!! 25.07.06, 20:54
            Zamiast termometra lepiej wlozyc specjalna rurkę dla niemowląt. Jest stosowana
            na odzialach noworodkowych, do kupienia poprzez sklepy internetowe.
    • oza74 Re: Gazy-Koszmar!!! 25.07.06, 15:42
      mieliśmy ten sam problem. podawałam Infacol, często masowałam brzuszek i często
      kładłam malucha na brzuszku. pomogło.
      • agless Re: Gazy-Koszmar!!! 25.07.06, 16:27
        My uzywalismy infacol i gripe water, a zamiast termometru w pupe ktos na forum
        polecil masaz odbytu wacikiem nasaczonym oliwka, tez dziala a nic sie dzidzi do
        pupy nie wklada.
      • anulaaa Re: Gazy-Koszmar!!! 25.07.06, 22:30
        u nas było to samo!
        dobrze,ze odstawiłaś herb.kkoperową bo to rzczywiscie nie pomagauncertain
        u nas pomagało kładzenie małej na brzuchu i noszenie jej w tej pozycji oraz
        zginanie nóżek do brzuszka-wtedy prykała jak szalonawink
        wszystko unormowało się jak mała zaczęła dostawać zupki itp ale wcześniej
        pomagały też herbatki i szybko wprowadziłam sok jabłkowy żeby małej pomócsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka