Dodaj do ulubionych

Pieluchy Tesco i Rossman

27.07.06, 14:17
Proszę Was o informacje o tych pieluchach w odniesieniu do innych, które znam:

1. Czy mają rzepy tak szerokie jak np. Pampersy czy wąskie jak np. Huggies'y?
2. Czy są szerokie tak jak Bella Happy czy wąskie tak jak np. Pampers?
3. Czy mają gumkę z tyłu i w rzepach?
4. Czy w ogóle są na rzepy czy na klej?
5. Czy mają tak cienki wkład jak Pampers czy gruby jak np. Cien z Lidla?

Reszta to już pewnie obiektywna opinia każdej z Mam, ale te cechy chyba da się
stwierdzić subiektywnie smile
Bardzo Was proszę - napiszcie.
Obserwuj wątek
    • blesa1 Re: Pieluchy Tesco i Rossman 27.07.06, 14:29
      Sory z tymi opiniami na końcu smile Przekręciłam subiektywną z obiektywną wink Ale
      i tak wiecie o co chodzi smile
    • mmala6 Re: Pieluchy Tesco i Rossman 27.07.06, 14:37
      strasznie duzo pytan, na wszystkie pewnie nie odpowiem.
      Rossman:
      1.rzepy wezsze o jakies 0,5 cm od Pampkow- mam teraz obydwie pieluszki w rece
      2.nie sa takie szerokie jak Bella ale szersze od Pampkow o jakis 1 cm.
      3.Gumka z tylu, na rzepach nie
      4.Rzepy
      5.wklad porownywalny do Pampkow.

Tesco dawno nie mialam, wiec nie pamietam.
      Uzywalismy chyba wszystkich 'bawelnianych' pieluch jakie sa na rynku i dla nad
      najgorsze sa Bella.Reszta tj Rossman, Dada, Lidl (air komofrt), Pampers, Huggies
      Super Flex sa bardzo porownywalne i w zasadzie jest mi bez roznicy jakie mamy.
      • blesa1 Dzięki... a Tesco? 27.07.06, 14:58
        • jakubisia Re: Dzięki... a Tesco? 27.07.06, 15:07
          właśnie w niedzielę kupiłam synkowi i są do du.. wogóle nie trzymają te plastry
          się odklejają ,są bardzo ceratowe.Szczerze mówiąc mi nie odpopwiadają.Kupiłam
          chyba od 14-25 kg bo happy takie kupuję więc tym się sugerowałam a po założeniu
          okazało się że są za małe,nie polecam ich
          • mmala6 Re: Dzięki... a Tesco? 27.07.06, 15:42
            ktore sa ceratowe?Tesco w duzych fioletowych paczkach???na pewno nie.One sa jak
            dada czy pampers.Maja rzepy i gumke z tylu, nie pamietam natomiast czy sa
            wieksze/mniejsze od Pampkow.Pewnie porownywalne.Dla mnie najwieksze sa Bella,
            Mateusz mial w nich wielka pupewink
            Kupujemy rozm.4.
            • jakubisia do mmala6 27.07.06, 15:50
              a no to chyba że tak ,bo ja kupułam w takiej białej foli i przyznam że innych
              niw widziałam może chwilowy brak towaru
              • mmala6 Re: do mmala6 27.07.06, 15:53
                a w bialych paczkach to takwink)one sa znacznie tansze od fioletowych.
                • jakubisia Re: do mmala6 27.07.06, 16:11
                  no tak chciałam zaoszczędzić,że wczoraj pieluchy poszły do kosza.Kupiłam je
                  dlatego bo mały ma zakładaną pieluchę 2 razy : w południe jak idzie spać.i na
                  noc więc stwierdziłam po co przepłacać-chytry 2 razy traci
                  • mmala6 Re: do mmala6 27.07.06, 16:34
                    hehehe, moze gdyby nie te upaly, to dalyby radewink
                  • agxa1 Re: do mmala6 27.07.06, 16:40
                    ma 2 razy pieluche a co w miedzyczaise?
                    • ninkasz Re: do mmala6 27.07.06, 17:36
                      pewnie jest juz na tyle duzy ze nocnik
                      • blesa1 Fajna pogawędka... 27.07.06, 18:05
                        ... ale może ktoś udzieli odpowiedzi na moje pytanie? wink
    • bammbi Re: Pieluchy Tesco i Rossman 27.07.06, 18:36
      Uwaga
      używałam pieluch (moja dzidzia znaczy się) smile
      dada z biedronki , z lidla jakieś, tesco fioletowe oraz rosmanowe bordowe

donoszę iż rossmenowe już 2 paczki kupiłam "popsutych" tzn po nasiusianiu robi
      się jakis traszny klej i kulki gumowe żelki, dodam że moja dzidzia mało siusia
      nie pije dużo i za kazdą zmianą pieluszki muszę ją kąpać po tych pieluchach.
      Kiedyś były lepsze - widocznie trafiłam na zepsutą partię. Dziś byłam w
      rossmanie i już ich nie kupiłam

Dada z biedronki są już lepsze choć do nich też miałam zastrzeżenia ale wróciłam
      do ich używania.

Pieluchy z tesco fioletowe są dobre ale mają słabe rzepy, chyba ze już
      pokręciłam z tymi pampkami. Natomiast te z Lidla to te same co w TESCO bo oni
      zamawiają je w Czechach u jednego producenta.

Najlepsze z wszystich pieluch są polskie BELLA HAPPY, niestety z ceną
      przesadzają, wychodzi prawie złotówka za 1 sztukę (rzadko kiedy napotykam promocje)

pampersów nie używamy ani huggisów itp
      • bammbi Re: Pieluchy Tesco i Rossman 27.07.06, 18:38
        chwalę sobie BELLA HAPPY bo są szerokie i super się trzymają pupki, a dziecko do
        roku powinno być szeroko pieluchowane, gdy moja dzidzia musiała nosić 3 pieluchy
        na raz + ręcznik (z zalecenia ortopedy ) to te bella happy spadły mi jak z
        nieba, napawdę je polecam !
        • iwoncia Re: Pieluchy Tesco i Rossman 27.07.06, 22:56
          my na zmiane używamy tesco fioletowych i bella happyn(zależy czy happy są w
          promocji czy nie smile). według mnie nie ma zadnej różnicy - obie pieluchy mają
          mocne rzepy, gumki z pzrodu i z tyłu, są takiej samej grubości jeżli chodzi o
          wkład chłonny, mają kolorowe rysuneczki z przodka no i są naprawdę świetne.
          mogę polecić tescowe z czystym sumieniem. a i są tańsze- 48 groszy za sztuke
          (my uzywamy od 6 do 9 kilo).bella w promocji kosztowała ostatnio 46 groszy za
          sztukę więc je wzieliśmy.innych firm nie znamy. te ktore znam polecam gorąco.
        • mmala6 Re: Pieluchy Tesco i Rossman 28.07.06, 12:24
          no a ja wlasnie z tego powodu nie polecamwink)czyli jednak potwierdza sie moje
          spostrzezenie, ze jest Happy wielka i szeroka i dziecko ma wielka pupewink)
          Dziecko ma byc szeroko pieluchowane jezeli sa ku temu wskazania (choc moj
          ortopeda uwaza, ze szerokie pieluchowanie to przezytek...).Jak nie ma wskazan to
          po co?
          Ja lubie pieluchy male, zgrabne, ktore maja anatomiczny ksztalt i dobrze sie
          dopasowuja do pupy dziecka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka