Dodaj do ulubionych

kolor oczu

16.08.06, 12:57
Drogie mamy mam pytanie do którego miesiąca może zmienic się kolor oczu u
dziecka
Obserwuj wątek
    • karcia85 Re: kolor oczu 16.08.06, 13:27
      Dołączam się do pytania.
      Byłam ostatnio z córcią u lekarza i spytałam o kolor oczu - doktor powiedziała
      że już jej się nie zmienią (Wiktoria ma 4 miesiące), ma ciemnoniebieskie i juz
      takie jej zostaną. Trochę wierzyc mi się nie chce bo mąż ma ciemnobrązowe ja
      ciemnozielone. Ale zobaczymy co będzie...niebieskie są jednak najpiękniejszebig_grin.
      • krokre Re: kolor oczu 16.08.06, 13:43
        mój synek też ma 4 miesiące i niebieskie oczka. Ja mam taką nadzieję że mu
        takie zostaną.
        Pozdrawiam
        • lacido Re: kolor oczu 16.08.06, 23:35
          synek skończył 5m i robia mu się zielonkawe, miałam nadzieję, że zostana
          niebieskie.
    • jusienka Re: kolor oczu 16.08.06, 14:05
      Mai zmienily sie oczy z niebieskich na szare jakos po roku. Teraz ma takie
      szare z domieszka zielonego. Chwilami mam wrazenie, ze juz zielone.
      Mojej chrzesniaczce z niebieskich na piwne zmienily sie gdy miala 8 miesiecy.
    • an_qa Re: kolor oczu 16.08.06, 17:17
      czytalam gdzies ze jesli dzieci urodza sie z bardzo ciemnymi oczkami: brazowymi
      lub czarnymi to nawet gdy zmienia sie na jasne np niebieskie to kolor spowrotem
      wroci do tego ciemnego.
      Nie wiem ile w tym prawdy, moja 5 mies coreczka urodzila sie z czarnymi oczkami,
      teraz ma nieco jasniejsze i w odcieniu ciemnego piwa, mam nadzieje ze juz jej
      takie zostana ale troszke nie chce mi sie wierzyc...

Wiem ze to nie na temat, ale mi sie przypomnialo wink
    • solveiga1 Re: kolor oczu 16.08.06, 17:19
      Moja polozna mowi, ze jezeli dziecie urodzi sie z brazowymi, to juz zostana
      ciemne, jezeli jednak z szaro-granatowymi to na definitywny kolor trzeba
      poczekac do roku smile
      • magda236 Re: kolor oczu 16.08.06, 17:34
        moj synek ma 10 miesiecy i nadal niebieskie oczka choc ja mama brazowe a tata
        ciemne zielone i slyszalam, ze kolor zmieniaja sie do roku. Troche sie
        obawialam czy nie bylo pomylki w szpitalu ale lekarz powiedziała mi ze moze
        jeszcze odziedziczyc kolor po babci lub dziadku a babcia ma niebieskie oczy.
        narazie mu nie ciemnieja ale zobaczymy.
    • wiola73 Re: kolor oczu 16.08.06, 19:05
      mój brzdąc urodził się z ciemnopiwnymi oczkami i są nadal tego samego koloru,
      mały ma 10 mcy,mam nadzieję,że tak zostanie, tatuś ma taki kolor oczu.
    • dido_dido Re: kolor oczu 16.08.06, 22:26
      Mojemu starszemu synowi oczy "zzieleniały" w czwartym roku życia. Wcześniej miał
      szaro-niebieske.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka