krokre 16.08.06, 12:57 Drogie mamy mam pytanie do którego miesiąca może zmienic się kolor oczu u dziecka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karcia85 Re: kolor oczu 16.08.06, 13:27 Dołączam się do pytania. Byłam ostatnio z córcią u lekarza i spytałam o kolor oczu - doktor powiedziała że już jej się nie zmienią (Wiktoria ma 4 miesiące), ma ciemnoniebieskie i juz takie jej zostaną. Trochę wierzyc mi się nie chce bo mąż ma ciemnobrązowe ja ciemnozielone. Ale zobaczymy co będzie...niebieskie są jednak najpiękniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
krokre Re: kolor oczu 16.08.06, 13:43 mój synek też ma 4 miesiące i niebieskie oczka. Ja mam taką nadzieję że mu takie zostaną. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: kolor oczu 16.08.06, 23:35 synek skończył 5m i robia mu się zielonkawe, miałam nadzieję, że zostana niebieskie. Odpowiedz Link Zgłoś
jusienka Re: kolor oczu 16.08.06, 14:05 Mai zmienily sie oczy z niebieskich na szare jakos po roku. Teraz ma takie szare z domieszka zielonego. Chwilami mam wrazenie, ze juz zielone. Mojej chrzesniaczce z niebieskich na piwne zmienily sie gdy miala 8 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
an_qa Re: kolor oczu 16.08.06, 17:17 czytalam gdzies ze jesli dzieci urodza sie z bardzo ciemnymi oczkami: brazowymi lub czarnymi to nawet gdy zmienia sie na jasne np niebieskie to kolor spowrotem wroci do tego ciemnego. Nie wiem ile w tym prawdy, moja 5 mies coreczka urodzila sie z czarnymi oczkami, teraz ma nieco jasniejsze i w odcieniu ciemnego piwa, mam nadzieje ze juz jej takie zostana ale troszke nie chce mi sie wierzyc... Wiem ze to nie na temat, ale mi sie przypomnialo Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: kolor oczu 16.08.06, 17:19 Moja polozna mowi, ze jezeli dziecie urodzi sie z brazowymi, to juz zostana ciemne, jezeli jednak z szaro-granatowymi to na definitywny kolor trzeba poczekac do roku Odpowiedz Link Zgłoś
magda236 Re: kolor oczu 16.08.06, 17:34 moj synek ma 10 miesiecy i nadal niebieskie oczka choc ja mama brazowe a tata ciemne zielone i slyszalam, ze kolor zmieniaja sie do roku. Troche sie obawialam czy nie bylo pomylki w szpitalu ale lekarz powiedziała mi ze moze jeszcze odziedziczyc kolor po babci lub dziadku a babcia ma niebieskie oczy. narazie mu nie ciemnieja ale zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
wiola73 Re: kolor oczu 16.08.06, 19:05 mój brzdąc urodził się z ciemnopiwnymi oczkami i są nadal tego samego koloru, mały ma 10 mcy,mam nadzieję,że tak zostanie, tatuś ma taki kolor oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: kolor oczu 16.08.06, 22:26 Mojemu starszemu synowi oczy "zzieleniały" w czwartym roku życia. Wcześniej miał szaro-niebieske. Odpowiedz Link Zgłoś