hodos 23.08.06, 18:57 Pewnie ten temat przewijał sie już wiele razy więc może któraś z mam mogłaby mi poradzić jaki proszek czy mleczko kupuje. a może sprowadZACIE z zagranicy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tatko1 Re: Proszek do prania 23.08.06, 19:40 Proponuję JELP, my pierzemy rzeczy dla dorosłych tj.dla siebie od ok.2 lat / kupuemy większe op.bo jest taniej, w MAKRO, ale jest powszechnie dostępny w sklepach/ a od 4 mies pierzemy rzeczy maluszka- oczywiście jego pranie jest osobno od naszych ubranek. Żadnych zmian typu wysypki, swędzenia itp. Stosuję podwójne płukanie w pralce i nie przesadzam z ilościa proszku. W szpitalu dawali po urodzeniu wyprawki z reklamą Loveli, ale jak mąż uprał ubranka ręcznie w płynie LOovela to go szczypały ręce i nie stosujemy, ale wiem, że dużo mam pierze też w Loveli. Te dwa - JELP i LOVELA to chyba najczęściej stosowane proszki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Proszek do prania 23.08.06, 19:43 dzidziuś plyn do prania - z powodzeniem stosujemy od początku - nie trzeba sprowadzac z zagranicy, bo mamy nasze polskie, dobre produkty w rozsądnej cenie Odpowiedz Link Zgłoś
ulfa Re: Proszek do prania 23.08.06, 20:28 Piorę w loveli, nie tylko rzeczy malucha, ale również nasze ubrania i pościel. Płukam w jelpie. Po normalnym proszku maluch miał wysypki, po ww zestawie wysypki zniknęły Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: Proszek do prania 23.08.06, 20:59 Witam. Prałam w proszku Bobas. Od około 11 miesiaca w naszym proszku. Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: Proszek do prania 23.08.06, 21:45 ja uzywam zwykłego proszku ilenora do płukania-mała nie ma wysypki wiec jest ok uczulenie ma na proszek dzidziuś Odpowiedz Link Zgłoś
aenima Re: Proszek do prania 23.08.06, 22:17 Ja z poczatku prałam (nasze ubrania i córci) w Loveli, ale jak się okazało jestem na niego uczulona. Miałam straszną wysypkę (swędzącą) na całym ciele i tylko modliłam się aby mała jej nie dostała. Na szczęście okazało się, że ją to ominęło. Lovela uczula, ale rzadko. Zmieniłam proszek na Jelp i jest OK. Czasami używam naszego "dorosłego" proszku i też jest OK. W domu rodziców używałam jakiegoś polskiego proszku dla dzici, ale nie pamiętam teraz nazwy i też było wszystko dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak222 Re: Proszek do prania 23.08.06, 23:15 Piorę w Persil Sensitive, wszystko czyściutkie i bardzo ładnie pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
szagszag Re: Proszek do prania 24.08.06, 00:17 Ja używam od dłuższego czasu Dzidziusia, i proszek i płyn sa super, a do tego cena b. OK. Mają pozytywną opinię IMiD, tzn. proszek na 100%. Przy poprzednim dziecku uzywałam Jelpa i myślę, że jest przereklamowany i zdecydowanie za drogi. A Dzidziusia stosuję do prania ubrań całej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś